Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΥΕΓΕΡΤΩΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τη  μνήμη των εθνικών ευεργετών τίμησαν χθες (Παρασκευή) στην Κομοτηνή οι φορείς και αρχές του τόπου. Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση...

Τη  μνήμη των εθνικών ευεργετών τίμησαν χθες (Παρασκευή) στην Κομοτηνή οι φορείς και αρχές του τόπου.
Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου στο ηρώο της πόλης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας, του δήμου Κομοτηνής, αρχών και φορέων της περιοχής.


Στους μεγάλους και μικρότερους ευεργέτες της πόλης μας αναφέρθηκε ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ Κώστας Κατσιμίγας μιλώντας για τους Νέστωρα Τσανακλή, Δημήτρη Τριαρίδη και Ιωακείμ Ιωακειμίδη. Ήταν πρόσωπα τα οποία πρόσφεραν σημαντικές υποδομές στη Ροδόπη, ανέφερε, σχολιάζοντας πως η πολιτεία θα έπρεπε να τους τιμά κάθε χρόνο.


Οι εθνικοί ευεργέτες ήταν συμπολίτες μας που με την αξιοσύνη τους κατάφεραν να αποκτήσουν τόσα χρήματα πολλά από τα οποία  πρόσφεραν για υποδομές σε στιγμές κρίσεων για τη χώρα.
«Να αναλογιστούμε τους μεγάλους εθνικούς ευεργέτες οι οποίοι έφτιαξαν το Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα, έφτιαξαν και άλλα παιδαγωγικά ιδρύματα, να έρθουμε και πιο κοντά σ’ εμάς, να σκεφτούμε τον Νέστωρα Τσανακλή, τον Κομοτηναίο επιχειρηματία στην Αίγυπτο που προσέφερε την αστική σχολή που ακόμη είναι το καμάρι της πόλης μας. Άνθρωποι οι οποίοι προσέφεραν στην πόλη της Κομοτηνής τις μαθητικές εστίες όπου τα παιδιά από τα χωριά ερχόντουσαν για σπουδές χωρίς να πληρώνουν».


Σημαντικές προσωπικότητες της εποχής, προσέφεραν τόσο στη Θράκη όσο και στα μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως υποδομές εκπαίδευσης παραμένοντας μέχρι σήμερα στην μνήμη των πολιτών. Οι άνθρωποι αυτοί κινήθηκαν από υψηλοφροσύνη και αξιοσύνη είπε ο κ. Κατσιμίγας και πρόσθεσε ότι «αυτό που μας χρειάζεται σήμερα ως μήνυμα είναι ότι οι αξίες είναι κάτι που έχουμε έλλειψη και πρέπει να το φέρουμε ξανά στην μνήμη μας και στην ζωή μας ότι μόνο με μια αξιακή αναβάθμιση θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και την κρίση των ημερών μας». Τέτοιους ευεργέτες πρέπει να αναζητήσουμε και σήμερα από ανθρώπους που έχουν πόρους και οφείλουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο με έργα ευποιίας! (www.xronos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.