Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΙΣ 400.000 ΕΥΡΩ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Μετά από καταγραφή των ζημιών σε επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας από τις πρόσφατες ταραχές, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ανα...


Μετά από καταγραφή των ζημιών σε επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας από τις πρόσφατες ταραχές, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ανακοίνωσε ότι ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ και ζητά να καταβληθούν αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο γνωστοποίησε την καταγραφή των ζημιών με ειδικά συνεργεία, σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον 62 επιχειρήσεις και εννέα τραπεζικά καταστήματα, οι ζημιές και οι κλοπές ξεπέρασαν τις 400.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή ο επιχειρηματικός κόσμος καταδικάζει την οποιαδήποτε μορφή βίας και εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του, για τα επεισόδια, αναφέροντας ότι «η επιχειρηματική κοινότητα και ειδικά οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στο κέντρο της Αθήνας, βάλλονται από παντού, από την οικονομική κρίση, από τη μειωμένη κατανάλωση, από τους μειωμένους τζίρους, από την ανυπαρξία αναπτυξιακών προσπαθειών και από τις ζημιές και φθορές που προκαλούνται σε κάθε διαδήλωση και πορεία».

Επιπλέον θέτοντας τις ζημιές στα πλαίσια της τραγικής οικονομικής κατάστασης «που βιώνει όλη η αγορά και γνωρίζοντας τις υπάρχουσες νομοθετικές διατάξεις, ζητούμε την εφαρμογή των σχετικών νόμων για την αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων και πληγέντων επιχειρηματιών και την άμεση έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, βάσει του άρθρου 20 του Ν. 3775/21.7.2009, το οποίο προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που υφίστανται ζημιές κατά τη διάρκεια επεισοδίων».

dexiextrem.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.