Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΡΑΓΚΟΠΗΔΗΜΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΗΛΕΙΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1940

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία δεκάδων πολιτών από όλη την Ηλεία τιμήθηκε για 13η συνεχή χρονιά η μνήμη των 350 Ηλείων πεσόντων...

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία δεκάδων πολιτών από όλη την Ηλεία τιμήθηκε για 13η συνεχή χρονιά η μνήμη των 350 Ηλείων πεσόντων του Ελληνοϊταλικού και του Ελληνογερμανικού Πολέμου 1940 - 1941.

Ύστερα από την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας ο Αρχιμανδρίτης π . Φιλάρετος Σπανόπουλος, αναφορά στις Ελληνικές θυσίες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την σημασία του ΟΧΙ του 1940 και την προσφορά των Ηλείων μαχητών έκανε στην ομιλία του ο εκπαιδευτικός κ. Αθανάσιος Κατσίμπελης.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία δεκάδων πολιτών από όλη την Ηλεία τιμήθηκε για 13η συνεχή χρονιά η μνήμη των 350 Ηλείων πεσόντων του Ελληνοϊταλικού και του Ελληνογερμανικού Πολέμου 1940 - 1941.

Μετά το Μνημόσυνο η Αδελφότης της Ιεράς Μονής παρέθεσε μικρή δεξίωση στο Αρχονταρίκι της Μονής, όπου τους παρευρεθέντες καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οπλιτών Νομού Ηλείας κ. Δημήτριος Μιχόπουλος και ο Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Γεώργιος Κουρκούτας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του αειμνήστου Αθανασίου Τοπιντζή να φέρει λίγο χώμα από το Ελληνικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο Βουλιαράτων Βορείου Ηπείρου το 1999 και να τιμηθεί η μνήμη των Ηλείων Ηρώων. Επίσης απήγγειλαν ποιήματά τους ο κ. Ανδρέας Ρέβελος και ο κ. Σάκης Γεωργακόπουλος με αναφορά στην Σοφία Βέμπο και στο ΟΧΙ.

Το «παρών» στο Μνημόσυνο, πέραν των άλλων, έδωσαν ο κ. Γ .Κυριαζής εκ μέρους του Διοικητή της 117 Π.Μ., ο Πρόεδρος Εφέδρων Νομού Ηλείας κ. Γ. Μπράμος, ο Πρόεδρος των Παλαιμάχων Πολεμιστών Κορέας κ. Κ. Φάρος, ο κ. Άγγελος Μακρόπουλος από το Τοπικό Διαμέρισμα Φοναϊτίκων εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πύργου, ο δικηγόρος και πολιτευτής κ. Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο πολιτευτής κ. Κ. Λαμπρόπουλος, ο Συνταγματάρχης ε.α. κ. Ιωάννης Κωνσταντόπουλος, ο Υποπτέραρχος ε.α. κ. Σ. Γαραντζιώτης, ο Πρόεδρος Πολεμιστών Κύπρου κ. Αθ. Δασκόπουλος, ο Συνταγματάχης ε.α. κ. Π. Καρλαύτης, ο Πύραρχος ε.α. κ. Ν. Ανδρικόπουλος, ο Πρόεδρος Παραρτήματος Οπλιτών Κρεστένων κ. Π. Πετρόπουλος, ο πανεπιστημιακός κ. Αθ. Ψαχούλιας, η γυναίκα της Πίνδου κ.α. Αθηνά Παπαδοπούλου, ο τ. Δημοτικός Σύμβουλος Αμαλιάδος κ. Διονύσιος Δρακόπουλος, ο τ. Δήμαρχος Ιαρδάνου κ. Κ. Σαρακίνης κ.ά.

enimerosi.org

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.