Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ... ΙΣΟΒΙΑ ΘΗΤΕΙΑ! ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Η σχεδιαζόμενη αύξηση της στρατιωτικής θητείας και οι διαρροές των σχεδίων αυτών ρπος βολιδοσκόπηση, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από τις γν...

Η σχεδιαζόμενη αύξηση της στρατιωτικής θητείας και οι διαρροές των σχεδίων αυτών ρπος βολιδοσκόπηση, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από τις γνωστές πεμπτοφαλαγγίτικες φράξιες εντός των Ενόπλων Δυνάμεων που... παρεξήγησαν την πρόσφατη απόφαση του Άρειου Πάγου και με τον τόνο τους και με το ύφος τους και με τα λεγόμενα τους επιχειρούν να ασκήσουν δικοίκηση και να επιβληθούν δια του λόγου τους σε υπηρεσιακά θέματα υψίστης Εθνικής Ασφάλειας.

Εννοείται πως οι Ελληνόψυχοι και ο "Στόχος", είναι υπέρ της ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ αύξησης της στρατιωτικής θητείας κι όχι σαν αυτή που εισηγείτε η σημερινή πολιτική ηγεσία αλλά ακόμη μεγαλύτερη, αφού ούτε 9 που είναι τώρα, ούτε 12, ούτε ακόμη και 14 μήνες αρκούν για να εκπαιδεύσουν και να θέσουν σε πραγματική υπηρεσία με αποτελέσματα κι ένα σχετικό βάθος χρόνου. Σήμερα αλλά και ακόμη με μιά μικρή αύξηση της θητείας, το πέρας της έρχεται αμέσως μετά την εκπαίδευση και την προσαρμογή.

Είναι δεδομένο πιά όπι τα σύγχρονα οπλικά συστήματα σε όλα τα όπλα απαιτούν ιδιαίτερα εξειδικευμένο προσωπικό, επαγγελματικά εκπαιδευμένο, οπότε και είναι απαραίτητο ένα μικτό μοντέλο "ημιεπαγγελματικού στρατού". Αλλά έναν στρατό που η συμβολή των εφέδρων της, κατά την διάρκεια ή και μετά την στραιτική τους θητεία, θα του δίνουν όγκο, βάθος και ενθουσιασμό την εποχή που πραγματικά θα χρειαστεί... Αυτοί που ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ προσπαθούν να συνδέσουν την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, με τυχόν απολύσεις ΕΠΟΠ, (για τις οποίες πρώτοι απ' όλους έχουμε προειδοποίησει) άλλους σκοπούς και επιδιώξεις έχουν.

Με τους πεμπτοφαλαγγίτες αλλά και τον Μπεγλίτη που δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό να πούμε ότι κάνει απλά αυτό που πρέπει στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα ασχοληθούμε τις επόμενες μέρες, γιατί το θέμα είναι θέμα ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ και επίθεσης βεβαίως όταν έρθει η ώρα...

"ΣΤΟΧΟΣ"

12 σχόλια

  1. Δεν είναι ζήτημα το πόσο θα υπηρετεί κανείς αν δεν υπάρχει ποιοτική και ουσιαστική εκπαίδευση.
    Κατά την άποψη μου και 6 μήνες θα ήταν αρκετοί αν οι στρατεύσιμοι ακολουθούσαν εκπαίδευση δοκίμων.
    Αλλά αυτό προϋποθέτει εθνική συνείδηση και όχι βύσματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟΧΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΆΛΛΟ.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΩΣΤΑ-ΥΠΕΡΑΡΚΟΥΝ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΩΣ ΈΦΕΔΡΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ.

    Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ-ΑΓΓΑΡΕΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

    k.b

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να λες για 6 μηνες εκπαιδευσης, μαλλον ουτε εξω απο στρατοπεδο δεν εχεις περασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ 9.07. ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΆΣΧΕΤΟΣ. ΓΙΑ Ό,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΈΝΑΣ ΚΛΗΡΩΤΟΣ, ΥΠΕΡΑΡΚΟΥΝ 2-3 ΚΑΘΑΡΟΙ ΜΗΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΒΟΛΩΝ, ΔΙΑΒΙΩΣΕΩΝ ΚΤΛ ΚΤΛ. Ή ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΌΤΑΝ ΉΤΑΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ Η ΘΗΤΕΙΑ, Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΉΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ;... ΤΟ 99% ΤΟΥ ΟΛΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΕΣ, ΟΙ "ΑΓΓΑΡΕΙΕΣ" ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΊΔΙΑΣ ΚΑΙ ΊΔΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΟΥ ΌΜΩΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΌΝΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ!

    ΕΙΠΑΜΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

    k.b

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απόλυση εποπ που οι περισσότεροι ξύνονται και μόνο προβλήματα δημιουργούν,και πρόσληψη πτυχιούχων ανθρώπων (όσοι επιθυμουν) για εκπαίδευση ...οι στρατιώτες αν δεν είναι βύσματα και πάρουν καλή μετάθεση δημιουργούν προβλήματα και δεν έχουν διάθεση για εκπαίδευση και υπηρεσία.γι αυτό μόνο μόνιμο προσωπικό και αν γινόταν να καταργηθεί η θητεία και να υπηρετούν μόνο όσοι επιθυμούν γιατί το νιώθουν ως έλληνες θα ήταν καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα εύλογο χρονικό διάστημα είναι το 18 μήνες.Ούτε να θεωρηθεί σαν αγγαρεία αφού στο διάστημα αυτό η εκπαίδευση όλων των κύκλων θα έχει πραγματοποιηθεί.Αλλά και για την επάνδρωση των μονάδων θα υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός στρατευσίμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΜΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 14/8/11 8:26 ΜΜ

    ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ 31 ΛΜΧ
    (ΒΛΕΠΕ 31 Μ/Κ ΤΑΞ)

    ΕΣΥ ΑΝΩΝΥΜΕ 14/8/11 9:07 ΜΜ ΜΗΠΩΣ ΗΣΟΥΝ ΚΑΝΑ ΚΩΛΟΦΑΝΤΑΡΟ ΜΕ ΒΥΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΟΠΛΟ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ?

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.

    ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΤΡΙΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΟΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΣΕΑΠ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ.

    Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΔΥΝΑΜΕΙΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ?

    ΒΕΒΑΙΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντι να υποστηριξετε τον επαγγελματικο στρατο μπας και φτιαξουμε αξιομαχο συνολο υποστηριζετε να αυξηθει η θητεια και η αγγαρεια των φανταρων που πηγαινουν εκει με το ζορι.
    Ετσι δεν κανουμε δουλεια και φυσικα ουτε εκπαιδευση παρα μονο αγγαρεια. Το σωστο θα ηταν ενα 2μηνο σοβαρη εκπαιδευση χωρις να κανουν τους φανταρους να σιχαινονται τον στρατο απο την αγγαρεια εχοντας ηδη επαγγελματιες στρατιωτες μονιμους. Αν το πανε 14 μηνες δεν θα παει να υπηρετησει κανεις και θα το δειτε, ολοι Ι5 θα παρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. - ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΚΤΕΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ. (ΟΣΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΕ "ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ").
    - ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΜΥΝΑ.
    - ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ) ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

    ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΧΗΤΟΥ ΚΙ ΟΧΙ "ΓΡΑΦΕΙΟΥ".

    http://isxys.blogspot.com/p/blog-page_01.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 6 μηνες οντως δν ειναι πολλοι.Για μενα ως 9 μηνακια ειναι υπερ πολλα με επανεκπαιδευσεις ανα τακτα χρονικα διαστηματα.Χωρις αγγαρειες,χωρις τις ανουσιες σκοπιες που το μονο που κανουν ειναι να κουραζουν (ποσο μαλλον σε περιοδο ειδικοτητας με το ισχυων προγραμμα).Καλη περιφραξη καμεριτσες ενα ΤΑΕ και η φυλαξη του στρατοπεδου εχει επιτευχθει 100%.Ασκησεις χωρις τη συνοδεια του ΚΨΜ (για να μην ληψουν τα κρουασαν Στεργιου και panini απο τους κληρωτους...)Αλλα δυστηχως οπως ολοι ξερουμε οι καραβαναδες στο στρατο για το μονο που ενδιαφερονται ειναι οι δαφνες,τα γαλονια τους και οι καρεκλες τους οπως και οι πολιτικοι.Δν θελουν εναν στρατο αξιομαχο αλλα απλα να διατηρουν μια δημοασια υπηρεσια που την ονομαζουν στρατο,ανθρωπους ταλαιπωρημενους απο τις υπηρεσιες (ΕΠΟΠ) και καποιους αξιομαχους (πχ ΟΥΚ) που τους εχουν για να υπηρετουν συμφεροντα του ΝΑΤΟ και σε αποστολες στο αφγανισταν φυσικα παντα για συμφεροντα των ιδιων.Ξυπνατε πριν ειναι αργα...ο Ε.Σ. αντι να εκπαιδευει ατομα με σκοπο να προασπισει τα συνορα ειτε απο μεταναστες ειτε απο τυχον εχθρο διατηρει ενα στρατευμα υποδουλωμενο στη καταντια και εχει καποιες επιλεκτες μοναδες σε ναυτικο,αεροπορια και ξηρα τα οποια διαθετει για να εξυπηρετει συμφεροντα αλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν καποιος πιστευει οτι ειτε 2-3 μηνες ειτε 6 αρκουν για να μαθει ο κληρωτος κατι παραπανω απ το να δενει την αρβυλα του ειναι πραγματικα βαθεια νυκτωμενος! Μπνη λυση 2 χρονια θητειας, με παραλληλη επανδρωση 100% ολων των μοναδων και δημιουργια ισχυρου πηρυνα επαγγελματιων οπλιτων. Υ.γ. ο 9.07 ειμαι και με 8 χρονια στα τεθωρακισμενα κατι παραπανω πιστευω οτι ξερω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ,ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΑ,ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ,ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.