Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΤΩΝ 13 ΝΕΚΡΩΝ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΣΤΗΣΕ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ...

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sigmalive, η διαδικασία του τρισάγιου προκάλεσε την αγανάκτηση και αντίδραση των συγγενών και φίλω...


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sigmalive, η διαδικασία του τρισάγιου προκάλεσε την αγανάκτηση και αντίδραση των συγγενών και φίλων των 13 νεκρών της τραγωδίας στο Μαρί. Από την πλευρά του, το Υπουργείο Άμυνας είπε πως οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν είναι όπως ακριβώς ορίζουν οι κανονισμοί της Εθνικής Φρουράς.

Όταν οι συγγενείς έφθασαν στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης, διαπίστωσαν πως το τρισάγιο δεν θα διεξαγόταν στον χώρο όπου σκοτώθηκαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα αλλά σε κεντρική πλατεία του στρατοπέδου.

Την ίδια ώρα, στον χώρο υπήρχαν ταμπελίτσες με τα ονόματα των επισήμων οι οποίοι προέρχονταν τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την εθνική φρουρά.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες εκπροσώπων «αφυπνισμένων» οι οποίοι παρευρέθηκαν, το όλο σκηνικό θύμιζε εθνική εορτή παρά τρισάγιο για την συμπλήρωση 40 μερών από την μέρα που έπεσαν οι 13, αφού στον χώρο υπήρχε και απόσπασμα της φιλαρμονικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγγενείς υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την φύση της τελετής.

Ακριβώς μετά το τέλος της τελετής, ξέσπασαν κατά των αντιπροσώπων της κυβέρνησης που βρίσκονταν στον χώρο, φωνάζοντας για ευθύνες των κυβερνώντων που οδήγησαν στο θάνατο των παιδιών τους,

Οι συγγενείς διερωτήθηκαν γιατί τους πήραν στον χώρο αφού η διαδικασία δεν ήταν αντιπροσωπευτική της σημερινής μέρας.

Μετά από έντονη διαμαρτυρία μετέβησαν στον κρατήρα όπου έγινε η έκρηξη. Μαζί τους και ο Αρχιεπίσκοπος όπου τέλεσε δεύτερο τρισάγιο στο χώρο χωρίς την παρουσία των επισήμων.

Η απάντηση του Υπουργείου

Από την πλευρά του το Υπουργείο Άμυνας υπογραμμίζει πως η όλη τελετή διεξάχθηκε βάση των διαταγών που ορίζει η Εθνική Φρουρά.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου Αλίκη Στυλιανού το Υπουργείο έκανε όλα τα απαραίτητα διαβήματα για να διασφαλίσει πως η τελετή θα διεξαγόταν σε πλήρη διαφάνεια και πως θα τιμούσε τους νεκρούς όπως τους άξιζε.

«Σεβαστήκαμε την επιθυμία των οικογενειών για να μεταφερτούν στον χώρο όπου έγινε η έκρηξη, και επιστρατέυσαμε στρατιωτικά λεωφορεία για να τους μεταφέρουν», είπε.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης είπε ότι «η Εθνική Φρουρά και το Υπουργείο Αμυνας μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου τέλεσαν τη σημερινή επιμνημόσυνη δέηση στις 40 ημέρες από την τραγωδία για να τιμήσουν και να αποτίσουν σεβασμό στους άνδρες της Εθνικής Φρουράς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους τελώντας το καθήκον τους. Αυτό ήταν το μήνυμα της σημερινής σεμνής τελετής.”

Τέλος είπε πως συμμεριζόμαστε τον πόνο των συγγενών, κανείς όμως δεν μπορεί να πονά περισσότερο από εκείνους που έχουν χάσει τα παιδιά, τους συζύγους τους, τους δικούς τους ανθρώπους».

www.sigmalive.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.