Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ...

Με θέρμη υποδέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή ο Αθηνών Ιερώνυμος τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα τετραήμερη ...

Με θέρμη υποδέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή ο Αθηνών Ιερώνυμος τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έφτασε στην Αρχιεπισκοπή ένα τέταρτο πριν τις 2 το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της ΔΙΣ Μητροπολίτη Σάμου Ευσέβιο.

Στο πλατύσκαλό τον καλωσόρισαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής π.Γαβριήλ Παπανικολάου και ο Αρχιμ.Χρυσόστομος Παπαθανασίου, διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου ενώ στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν οι Μητροπολίτες Ελασσώνος Βασίλειος, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Ιλίου Αθηναγόρας, Κηφισίας Κύριλλος καθώς και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο οποίος αναρρώνει από την πρόσφατη χειρουργική επέμβασή που υποβλήθηκε μετά τον τραυματισμό στο πόδι του, ανέμενε τον Πατριάρχη στον προθάλαμο του γραφείου του.

"Περαστικά και από κοντά" ήταν τα πρώτα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη ανταμωνοντας τον Αρχιεπίσκοπο τον οποίο αγκάλιασε και ασπάστηκε με θέρμη.

Ακολούθησε κατ'ιδίαν ημίωρη συνάντηση στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου ενώ αυτή την ώρα ο κ.Ιερώνυμος παραθέτει γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη με την παρουσία Μητροπολιτών των δύο Εκκλησιών, της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη και κληρικών.

Το Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίος συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννης, Ακαδημαϊκός και Διευθυντής του Γραφείου του Οικ.Πατριαρχείου στην Αθήνα, Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος, ο υπογραμματέας της Αγίας και Ιεράς Σύνόδου Αρχιμ.Ιωακείμ Μπίλλης, ο Μ.Ιεροκήρυκας π.Βησσαρίων Κομζιάς και λαϊκοί συνεργάτες του Πατριαρχείου.

www.amen.gr

1 σχόλιο

  1. Θα μου επιτρεψετε να εκφρασω ενα προσωπικο σχολιο για τον Πατριαρχη .
    Καποια χρονια πριν εκανε λειτουργια σε γκρεμισμενο ναο στην Καισσαρεια Καππαδοκιας στην ΙΩΝΙΑ (προς το παρον τουρκια).
    Η Λειτουργια μεταδιδονταν ζωντανα απο την τηλεοραση .
    Ειδα οτι ειχαν συγκεντρωθει Γκριζοι λυκοι ετοιμοι για επισοδεια και φοβηθηκα για την ακεραιοτητα του πατριαρχη ελπιζοντας οτι το εκλησιασμα θα τον προστατευσει.
    Αυτο ηταν το λογικο.....ΑΛΛΑ εγινε το αντιθετο !!!!

    Το εκλησιασμα φοβισμενο εδειχνε ταραχη ομως ο Πατριαρχης ψυχραιμος και αταραχος , μια μορφη απο αλλες εποχες , τους ΕΜΨΥΧΩΣΕ ,αγνοησε τους λυκους και συνεχισε τη Θεια Λειτουργια .
    Καταλαβα οτι εβλεπα μια σκηνη απο το παρελθον οπου οι ΗΓΕΤΕΣ εμπαιναν μπροστα εστω και μονοι τους χωρις να υπολογιζουν καρεκλες και αξιωματα και οδηγουσαν το γενος σε ολες αυτες τις σελιδες δοξας που εχει γραψει..
    --------
    Σιγουρα θα υπαρχουν διαφορετικες γνωμες για το προσωπο του εγω απλα παραθετω κατι που μου εκανε εντυπωση .
    Ευχαριστω για το χρονο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.