Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΑ ΦΡΙΚΩΔΕΣ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ: Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΡΕΚΑ,ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ 1947!

Οταν στη χώρα μας ξέσπασε η ξενοκίνητη κομμουνιστική ανταρσία, ως βασικοί στόχοι εξολόθρευσης των άθεων φονιάδων, επιλέχθηκαν οι ιερείς. Αρ...

Οταν στη χώρα μας ξέσπασε η ξενοκίνητη κομμουνιστική ανταρσία, ως βασικοί στόχοι εξολόθρευσης των άθεων φονιάδων, επιλέχθηκαν οι ιερείς.
Αρκετοί από αυτούς, αντιλαμβανόμενοι τον θανάσιμο κίνδυνο έφυγαν απο τα χωριά τους και κατέβηκαν στις πόλεις, όπου υπήρχε περισσότερη ασφάλεια. Πολλοί όμως, μή πιστεύοντας οτι κάποιος "έλληνας" θα μπορούσε να τους βλάψει, και αφού κανέναν δεν πείραζαν παρά μόνον επιτελούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, έμειναν.
Από αυτούς, εκατοντάδες δολοφονήθηκαν με φρικτό τρόπο, όπως επι Νέρωνα και Διοκλητιανού. Μάλιστα αρκετοί σταυρώθηκαν.
Ομως κανενός το μαρτύριο δεν μοιάζει τόσο με το Θείο Δράμα, όσο του ιερέα Γιώργου Σκρέκα.
Την 27η Μαρτίου 1947, ο ιερέας Γιώργος Σκρέκας, εφημέριος του χωριού Μεγάρχης Τρικάλων, πληροφορήθηκε οτι οι εαμοκομμουνιστές Μεγάρχης έκαμαν συμβούλιο στο οποίο αποφασίστηκε να τον απογυμνώσουν από κάθε περιουσιακό στοιχείο. Όντως, τη νύχτα της 27ης προς 28η Μαρτίου μετέβηκαν οι λησταντάρτες στο σπίτι του και του αφαίρεσαν τα πάντα.
Μή αρκούμενοι όμως σε αυτά, αφού άδειασαν τους στάβλους απο τα ζώα και ανάγκασαν τον πατέρα και τον θείο του ιερέα να πάνε τα ζώα στο χωριό Πρόδρομος μαζί με δύο λησταντάρτες, έκλεισαν τον ιερέα μέσα στον στάβλο και άρχισαν να τον δέρνουν άγρια, ζητώντας του κι άλλα χρήματα.
Η γυναίκα του, ακούγοντας τις φωνές και τις κραυγές του άνδρα της, έτρεξε στον Αθανάσιο Ίτσιο, κομμουνιστή απο τα σπουδαιότερα στελέχη του ΚΚΕ, καθώς και σε άλλα μέλη της "αυτοάμυνας" Μεγάρχης. Με δάκρυα τους εκλιπαρούσε να ελευθερώσουν τον σύζυγο της και να πάψουν να τον χτυπούν. Δυστυχώς, ο εν λόγω ιούδας και οι άλλοι δεν θέλησαν να ακούσουν τα παρακάλια της και δεν έκαναν τίποτα για τον συλληφθέντα.
Την ίδια νύχτα παρέλαβαν τον ιερέα Γιώργο Σκρέκα αιμόφυρτο, ημίγυμνο και ξυπόλητο και τον οδήγησαν στο χωριό Γοργογύριο. Ο μελλοθάνατος ζήτησε να δει τον εκεί ιερέα. Με δάκρυα στα μάτια είπε στον ιερέα που ήρθε να τον παρηγορήσει: "Ο Θεός γνωρίζει τί θ'απογίνω. Αν με το μαρτύριο με καλεί δίπλα Του, ας είναι ευλογημένο το όνομα Του, ας γίνει το θέλημα Του".
Κατόπιν τον παρέλαβαν έφιπποι λησταντάρτες και τον έσυραν πεζό μέχρι το χωριό Τύρνα. Δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά τον μετέφεραν σε άθλια κατάσταση πρώτα στο Ξυλοπάροικο και μετά στο Νεραϊδοχώρι. Εκεί τον βασάνιζαν από τις 29-3, Σάββατο του Λαζάρου, μέχρι την Μ.Παρασκευή.
Γυναίκες συμμορίτισες του έλεγαν "γιατί δεν προσεύχεσαι στο Χριστό να έρθει να σε σώσει;", οι δε δήμιοι πιό ωμά "Εσύ που πιστεύεις στο Χριστό, θα σε σταυρώσουμε σαν Εκείνον την ίδια μέρα".
Αυτό που έγινε πριν 2 χιλιετηρίδες στον Γολγοθά, επαναλήφθηκε στην Πίνδο.
Μεγάλη Παρασκευή, και οι συμμορίτες έσυραν τον βασανισμένο ιερέα στον Σταυρικό θάνατο. Τον σταύρωσαν επάνω σε ένα έλατο που είχε το σχήμα σταυρού.
Του τρύπησαν τη δεξιά πλευρά με ξιφολόγχη και άνοιξαν πληγές στο μέτωπο του με περόνια.
Οταν ξεψύχησε, έρριξαν το γυμνό σώμα του σε μια χαράδρα και το σκέπασαν με πέτρες και κλαδιά, για να κρύψουν το έγκλημά τους.
Οταν απελευθερώθηκε το Νεραϊδοχώρι από τον Ελληνικό στρατό, ο αξιωματικός Νικόλαος Χόνδρος αναζήτησε και βρήκε το λείψανο του Μάρτυρα.
Το μετέφερε στα Τρίκαλα, όπου έγινε πάνδημη κηδεία.
Το φέρετρο του συνόδευαν 60 ιερείς, ψάλλοντας "Εγώ γαρ τα στίγματα του Κυρίου εν τω σώματι μου βαστάζω".
Ο ιερέας Γεώργιος Σκρέκας, στα πλαίσια της "συμφιλίωσης" δεν ανακηρύχθηκε Αγιος από την Εκκλησία, μέχρι σήμερα. Μακάρι από εκεί ψηλά που βρίσκεται να μας βοηθάει και να μας προστατεύει από τον Σατανά και τους οπαδούς του.
Τα παραπάνω συγκλονιστικά γεγονότα επιβεβαιώνει και ο Μακαριστός Μητροπολίτης Φλώρινας Αυγουστίνος Καντιώτης:
"῞Οταν ἤμουν ἱεροκή­ρυκας —σᾶς ὁμιλῶ μὲ παραδείγματα ποὺ ἀν­τλῶ ἀπὸ μία ἱστορία πενήντα ἐτῶν, μισοῦ αἰῶ­νος—, ἔφθασα σ᾿ ἕνα χωριὸ τῶν Γρεβε­νῶν. Βρίσκω τὸν ἱερέα θλιμμένο, πονεμένο, κλαμέ­νο. —Τί ἔχεις; —Τὸ χωριό μου δὲν πιστεύει πιὰ στὸ Χριστό. —Μὴν ἀπογοητεύεσαι, λέω, ἔχε θάρρος· κάτω ἀπὸ τὴ στάχτη ὑπάρχει ἡ σπίθα κρυμμένη. —Θέλεις νὰ δῇς; μοῦ λέει· ἔλα. Μὲ πάει στὸ νεκροταφεῖο. Ἐκεῖ τὰ παιδιὰ τοῦ Μὰρξ καὶ τοῦ Λένιν, ποὺ κυριαρχοῦσαν τό­­τε, εἶχαν ξερριζώσει ὅλους τοὺς σταυροὺς ἀπὸ τοὺς τάφους καὶ στὴ θέσι τους εἶχαν βά­λει σφυροδρέπανα καὶ γροθιές! Μισοῦσαν τὸ σταυρό. Καὶ μόνο σὲ μιὰ περίπτωσι τὸν «θυμή­θηκαν».
Ἐνῷ ἡ σταύρω­σις ὡς τρόπος θανα­τικῆς καταδίκης ἔχει πρὸ πολλοῦ καταργηθῆ, ἐπὶ τῶν ἡμερῶν μας τὴν ξαναχρησιμοποίησαν· σταύρωσαν ἄνθρωπο! ῏Η­ταν ἕνας ἱερεὺς τοῦ ῾Υψίστου εὐλαβής, πιστὸς καὶ πο­λύ­τεκνος, ὁ π. Γεώργιος Σκρέκας ἐφημέριος τοῦ χωριοῦ Μεγάρχη – Τρικάλων. Ἄθεοι καὶ ἄπιστοι τὸν ἅρπαξαν ἀπὸ τὴν ἁγία τράπεζα ποὺ ἱ­ερουργοῦσε, τὸν ὡδήγησαν σὰν ἄκακο ἀρνίο ἔξω ἀπὸ τὸ χωριό, κ᾿ ἐκεῖ τὸν σταύρωσαν πά­νω σ᾿ ἕνα δέντρο· καὶ ἦταν Μεγάλη Παρασκευή, τοῦ ἔτους 1947"!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΡΙΚΤΟ,ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!

20 σχόλια

  1. Ημαρτον ρε παιδια, ακομα και αν εγιναν αυτα δεν πρεπει τετοιες ωρες να διχαζομαστε. Τωρα που παει να διαλυθει η Ελλαδα και να μας φανε κομματια της πατριδας οι Τουρκοι, τωρα ειναι ωρα να χωριζομαστε και να αρχιζουμε τα μιση; Λιγη λογικη πανω απο το συναισθημα πια εστω κι αν εμεις οι Ελληνες δε φημιζομαστε για αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμμία αντίρρηση για το συγκεκριμένο περιστατικό.
    Ο Έλληνας πρέπει να γνωρίζει την ιστορία του συν την νεώτερη .Επίσης πρέπει να γνωρίζει ότι κάποτε το ΚΚΕ στην Ελλάδα ήταν αλλιώς και πίστευε ότι μόνο με επανάσταση παίρνεις την εξουσία.
    Αργότερα την είδε προοδευτικό και δημοκρατικό κόμμα.
    Σαφώς φέρει την ευθύνη του εμφυλίου ,και τον θάνατο χιλιάδων άνθρώπων.Γνωστό το μίσος τους για την θρησκεία και είναι δεδηλωμένοι άθεοι.
    ΑΛΛΑ , οι Έλληνες πλέον δεν γεμίζουν καφενείο και ίσως κάποια στιγμή να γίνουμε ακόμα λιγότεροι.
    Συνεπώς ας κάνουμε μία προσπάθεια να συννενοηθούμε αν είναι δυνατόν το μέλλον είναι εξαιρετικά δυσοίωνο για εμάς τους Έλληνες και ίσως όταν κάποια στιγμή θα μας σφάζουν να ξεχάσουν να ρωτήσουν τις πολιτικές μας πεποιθήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο όμοιοι των συμμοριτών και οι ίδιες ιδεολογίες που έκαναν τα φρικτά εγκλήματα κατά των Ελλήνων και της Ελλάδας στον συμμοριτοπόλεμο, οδήγησαν και εξακολουθούν να οδηγούν την πατρίδα μας σήμερα στο γκρεμό μέσα από την οικονομική καταστροφή, την χρεωκοπία και την ανεξέλεγκτη πλέον λαθρο-εγκληματικότητα.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ETΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΝΕΟΙ ..... ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΔΙΑ ΠΑΠΑΔΙΕΣ ... ΑΡΚΕΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΠΡΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ.ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ..ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΗΝ...ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τον άλλο παπά, στο άλλο χωριό Γοργογύριο γιατί τον άφησαν απείραχτο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 4ο ΓΥΡΟ.ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟ ΒΑΛΕΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και να ηταν μονο αυτα που εχουν κανει οι συμορητες? φοβερα εγκληματα και το χειροτερο το ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν είχαν νικήσει οι αριστεροί στον 1ο και 2 γύρο του συμμοριτοπολέμου, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν σαν την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τους λοιπούς πρώην σοσιαλιστικούς "παραδείσους". Άσε που όλα τα χρόνια που θα κυβερνούσαν θα είχαν εξοντώσει την μεσαία τάξη, όπως έγινε και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες.

    Για να επιβληθούν τότε οι κουμμουνιστές εκάναν πολλά εγκλήματα σε βάρος των ιδεολογικών τους αντιπάλων. Επειδή κατάγομαι από τον Νομό Τρικάλων έχω ακούσει για πολλά τέτοια εγκλήματα της Αριστεράς, με επαχθέστερο ίσως την μαρτυρική δολοφονία του Παπά-Σκρέκα. Επίσης ποιός από τους παλιότερους στην περιοχή της Καλαμπάκας μπορεί να ξεχάσει την δολοφονία του γιατρού Βασίλη Παπασωτηρίου το 1944 από τον ΕΛΑΣ.

    Αλλά δυστυχώς η ιστορία, όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση του 1974, κρύβει πολλές αλήθειες για τους ιδεολογικούς προγόνους των σημερινών κυβερνόντων και της σημερινής αριστερής άρχουσας τάξης και αριστερής ιδεολογίας που μας οδηγεί καθημερινά ένα βήμα πιό κοντά στο γκρεμό.

    Οταν μάθουμε όλες τις αλήθειες για την νεότερη ιστορία της Ελλάδας, τότε θα πέσουν οι μάσκες και μόνο τότε θα ξυπνήσουν οι Έλληνες για να μπορέσουν να σώσουν την Ελλάδα και τους εαυτούς από την καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο παππούς μου, πατέρας 4 παιδιών, πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο, τραυματίσθηκε και παρασημοφορέθηκε. 2 από τα παιδία του πέθαναν στον πόλεμο. Αυτόν τον τίμιο άνθρωπο στον εμφύλιο τον έσφαξαν οι κομμουνιστές επειδή δεν ήθελε να τους δώσει το άλογο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΙ ΕΛΛΓΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΛΙΓΟΙ ΠΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ". ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ: ΠΟΣΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΙΑ; ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ; ΠΟΣΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑΪΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;
    ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1944 ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΑΝ ΣΤΟ ΒΑΛΤΕΤΣΙ - ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΨΑΝ ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΕΚΕΙ. ΤΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ" ΤΟΥ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΑΜ. ΟΙ ΒΑΛΤΕΤΣΙΩΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΓΚΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ. ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΛΛΕΙΠΑΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΑΝ ΛΙΓΟΙ ΚΑΚΟΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ. ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ.
    ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΥΡΙΩΣ - ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΣΤΟ ΦΕΝΕΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 44 ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΗΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΧΙΜΑΙΡΑ.
    ΟΣΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΡΙΚΩΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΕΑΜΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 81 ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΝΔ Η ΟΠΟΙΑ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟ ΑΕΡΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΜΩΡΕ!! ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ. ΑΥΤΟΙ ΜΩΡΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΙ ΚΑΛΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι συντροφισες ηταν σλαβοβουλγαρες μου το ειπε φιλος
    που ο πατερας του ειχε λαβει μερος στην μαχη Νεραιδας Τρικαλων οπως και οι 16000 απο τους 22000 του ΔΣΕ οταν επεσε ο Γραμμος το 49.
    Με το προσχημα του κομμουνισμου πηγαν να αποσπασουν ελληνικα εδαφη οπως οι βασκοι στην ισπανια .
    Οι 6000 δικοι μας θελω να πιστευω ηταν απλα βλακες , υπο καθεστως εκβιασμου και λιγοι -ειδικα η ηγεσια 100% πχ καπεταν γιωτης, μικης - προδοτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ Ανώνυμου 11/6/11 4:50 μμ.
    ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ. Ο ΠΑΠΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΑΜΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
    (οτι οι εαμοκομμουνιστές Μεγάρχης έκαμαν συμβούλιο στο οποίο αποφασίστηκε να τον απογυμνώσουν από κάθε περιουσιακό στοιχείο.
    ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΔΙΝΕ ΚΑΤΑΛΥΜΜΑ ΣΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ Ή ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ.

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΦΙΛΗ ΓΕΜΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑΦΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΛΛΕΙΨΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΙ. ΧΑΡΙΑΔΗΣΘΕΛΕΙ ΔΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ), ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ (ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ)Ή ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ (ΓΟΥΣΙΑΣ)ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΕΙ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ.
    ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΣΚΩΛΗΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΤΟ 1985 ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΝΟ ΗΛΙΘΙOΣ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΤΥΧΥΜΕΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ - ΣΑΡΑΦΗΣ- ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΓΚΩΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΤΙΣ ΠΟΝΗΡΕΣ ΣΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ 20.000 ΕΝΟΠΛΟΥΣ. ΟΣΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ 35.000. ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ. ΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΝΙΚΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΌΤΑΝ ΕΧΑΝΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαίρομαι που πολλά από τα ανωτέρω σχόλια δείχνουν καθαρά ότι υπάρχουν ακόμη Έλληνες που θυμούνται και τιμούν τα χιλιάδες θύματα των κομμουνιστών!

    Όποιος θέλει να διαβάσει γιά τις σφαγές στο Βαλτέτσι, τον Μελιγαλά, κλπ., το 1943-44, και γιά την συγκρότηση και δράση των Ταγμάτων Ασφαλείας, υπάρχει το εξαιρετικό βιβλίο του καθηγητή Ιωάννη Μπουγά "Ματωμένες Μνήμες 1940-45".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Την επόμενη φορά δεν θα υπάρχει συναίνεση παλιοκομμούνια.Θα πληρωθείτε με το ίδιο νόμισμα αισχροί παλιοδολοφόνοι.Δώστε μας μια ευκαιρία ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ! ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΕΞΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι γενοκτόνοι Κομμουνιστές κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν καμμία θέση στην Ελλάδα μας. Δυστηχώς μάλλον τους συντηρούν σαν <> απέναντι σε πιθανή κακομεταχείριση της πατρίδας μας απο τα δυτικά συμφέροντα, του στύλ αν είναι να μας <> ξέρουμε να το δώσουμε και προς Πούτιν μεριά ένα πράγμα.Δεν βλέπω κανένα άλλο απολύτως λόγω για να τους έχουμε στο σβέρκο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλα το συγκεκριμενο περιστατικο ειναι μακαβριο.Περαν αυτου ομως εχουν γινει σχολια του τυπου προδωτες κομουνιστες,εγκληματιες κτλ.μην ξεχναμε τα εγκληματα των δοσιλογικων ταγματων ασφαλειας που κατα την περιοδο της κατοχης τα εκαναν πλακακια με τους γερμαναραδες που πατησαν ποδι στην ΕΛΛΑΔΑ μας.αυτοι οι προδοτες δεν ηταν εγκληματιες?κι ομως ο παππους του πατερα μου αφου σκοτωσε πολλους απ τους συμμαχους τους ιταλους στην πινδο και παρασημοφορηθηκε δις απο το ελληνικο κρατος για την φιλοπατρια και την ανδρεια που υπεδειξε,οταν στο δικαστηριο τον καταδικαζαν για δηθεν κομμουνιστη και τους ειπε ''μα εγω πολεμησα οριστε τα παρασημα μου'' του ειπαν:τοτε ησουν ελληνας τωρα εισαι κομμουνιστης''.και ολα εκεινα τα γουρουνια που βιαζαν και σκοτωναν επειδη τα ειχαν καλα με τους κατακτητες βγηκαν οι Ελληναρες.Το γεγονος ειναι ενα.περαν του οτι εχει γινει πρεπει να παραδειγματιζομαστε απο την ιστορια και να μην ξεχναμε οτι περα απο τις ιδεολογικες διαφορες που υπαρχουν(τι να κανουμε ολοι καπου πιστευουν) πρεπει να χρησιμοποιουμε τη γνωση και την ιστορια προς οφελος μας και να αποφευγουμε λαθη του παρελθοντος.καλο να γνωριζουμε την ιστορια μας αλλα χωρις φανατισμο.οι προγονοι μας αλλωστε ηταν ευγενεις και δημιουργικοι σε περιοδους ειρηνης.Ας τους μιμηθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΚΡΕΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΗΓΕΣ
    (πηγη:http://koukfamily.blogspot.gr/2011/04/1947.html)
    Πολλά γράφονται για τον ιερέα Γεώργιο Σκρέκα από τη Μεγάρχη Τρικάλων και το θάνατό του στο Νεραϊδοχώρι το 1947.
    Αφορμή για να γράψω αυτό ήταν μια ερώτηση από ένα φίλο μου, αν γνωρίζω κάτι για το θέμα, καθώς κατάγομαι από το Νεραϊδοχώρι Τρικάλων. Η ιστορία του παπασκρέκα ήταν από τις πρώτες που άκουσα στο χωριό, στα παιδικά μου χρόνια από πολλούς συγχωριανούς,(οι περισσότεροι μακαρίτες) όλων των πολιτικών χώρων. Έχω και μαγνητοφωνημένη μαρτυρία από τον άνθρωπου που πήρε την πρωτοβουλία και τον μάζεψε για να τον θάψει. Όλοι λένε το ίδιο. Και είναι άτομα που έζησαν τα γεγονότα.
    Το 1947 ήταν η χειρότερη χρονιά για το Νεραϊδοχώρι Τρικάλων καθώς εκεί είχε την έδρα του το αρχηγείο του ΕΑΜ. Όλοι οι κάτοικοι, με τη βία ή όχι, βοηθούσαν τους κομμουνιστές. Αυτό κατέληξε σε βιαιότητες και εκτελέσεις, τόσο από τους κομμουνιστές , όσο και από τις ομάδες (δεξιών) και το στρατό.
    Το Σάββατο του Λαζάρου ή την Κυριακή των Βαΐων, οι κομμουνιστές έφεραν άλλο έναν αιχμάλωτο στο χωριό. Ήταν ο ιερέας Γεώργιος Σκρέκας από τη Μεγάρχη Τρικάλων. Αυτός είχε διαφορές ιδεολογικές και προσωπικές, με τον ιερέα Ίτσιο (παπαίτσιο). Ήταν γνωστή η από χρόνια διαμάχη τους. Ο παπασκρέκας υπέστη ξυλοδαρμό από τους κομμουνιστές μέχρι θανάτου. Αυτό έγινε τη Μ. Δευτέρα. Στη συνέχεια πέταξαν το άψυχο σώμα, μέσα σε ένα ρέμα, κοντά στο εξωκκλήσι του Αγ. Παντελεήμονα, ακριβώς πάνω από το χωριό. Οι χωριανοί έζησαν όλα τα δρώμενα, όμως λόγω της κατάστασης δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.
    Τη Μ. Παρασκευή, δύο ικανοί άνδρες από το χωριό, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να περισυλλέξουν το άψυχο σώμα και να το κηδεύσουν, ώστε να μη μείνει άταφο τις ημέρες του Πάσχα. Πήγαν, πήραν το σώμα, το οποίο βρίσκονταν σε ελαφρά αποσύνθεση, (λόγω του ψύχους και του κρύου νερού από το ρέμα δεν είχε προχωρήσει η σήψη), και αφού το έπλυναν σε μία βρύση(Ταμπάκου) στην πλατεία του χωριού, διακόνεψαν ρούχα από τον κόσμο, και ένα ράσο από τον παπά του χωριού και αφού έντυσαν το νεκρό, τον κήδεψαν με όλες τις τιμές και τον έθαψαν στο νεκροταφείο.
    Δύο ώρες περίπου, μετά την ταφή, μετέβηκαν στο Νεραϊδοχώρι οι συγγενείς του παπασκρέκα, και τον ξέθαψαν (άκουσον , άκουσον). Τον πήγαν στα Τρίκαλα στο νοσοκομείο και μετά τον ξανακήδεψαν, δίνοντας στην τελετή πολιτικό χαρακτήρα. Μαζεύτηκε πολύς κόσμος.
    Μετά από χρόνια ήρθε στα Τρίκαλα δεσπότης ο Διονύσιος. Εκείνος έγραψε ότι τον παπασκρέκα τον σταύρωσαν τη Μ. Παρασκευή του 1947 στον πλάτανο στην πλατεία του Νεραϊδοχωρίου. Στην πλατεία του χωριού, υπήρχαν και υπάρχουν τρία πλατάνια τα οποία φυτεύτηκαν το 1930. Ο δεσπότης είδε τον ένα πλάτανο μεγάλο και έγραψε την ιστορία του μετά το 1960. Ο Αυγουστίνος που κήρυττε σταυρικό θάνατο του παπασκρέκα, πού ήταν το 1947; Στο Νεραϊδοχώρι; Ασφαλώς όχι. Είδε κανείς σημάδια σταύρωσης στο άψυχο σώμα του νεκρού; Στην κηδεία του στο Νεραϊδοχώρι κανείς. Όποιος θέλει ας ρωτήσει τους γέροντες που ζουν ακόμη. Στα Τρίκαλα μετά το νοσοκομείο δεν γνωρίζω τι έγινε.
    Όσα γράφηκαν, γράφηκαν από πολιτικά μπλεγμένα άτομα, την περίοδο του ψυχρού πολέμου για ευνόητους λόγους. Ο παπασκρέκας όπως και ο παπαίτσιος, ήταν άτομα που ασχολούνταν με τα πολιτικά, ιδεολογικά αντίπαλα, και μάλωναν γι’ αυτό. Οι συγγενείς του παπασκρέκα εκμεταλλεύτηκαν στο μέγιστο το θάνατό του. Δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στους κόλπους των ιερέων και να ευχόμαστε να μη ζήσουμε ποτέ τέτοιες βαναυσότητες.
    Κάποια στιγμή είχαν ανεγείρει και μπρούτζινη προτομή του παπασκρέκα στην πλατεία, μπροστά από το Ι.Ν του Αγ. Στεφάνου στα Τρίκαλα. Μετά από αρκετές βαρβαρότητες στην προτομή, κάποια στιγμή, γύρω στο 1984 την έκλεψαν. Σήμερα χάλασαν και τη βάση, για τη διαμόρφωση της πλατείας και δεν υπάρχει τίποτα. Στα Τρίκαλα δεν μιλάει κανείς για σταυρικό θάνατο του παπασκρέκα.
    Ένας Νεραϊδοχωρίτης που θέλει να
    αποκαταστήσει την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.