Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

Κεντρικό μέρος της οδού παράνομης διακίνησης ναρκωτικών από και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρίζονται τα Βαλκάνια στην τελευταία έκθεση τ...

Κεντρικό μέρος της οδού παράνομης διακίνησης ναρκωτικών από και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρίζονται τα Βαλκάνια στην τελευταία έκθεση της EUROPOL για το οργανωμένο έγκλημα στην Ευρώπη.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι πολυεθνικές εγκληματικές ομάδες έχουν συσπειρωθεί γύρω από το Κόσσοβο, τα Σκόπια και την Αλβανία και ότι η ηρωίνη από την Τουρκία και η κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική αποθηκεύονται στα Βαλκάνια πριν από τη μεταφορά τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η μαριχουάνα που πωλείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση καλλιεργείται στην περιοχή των Βαλκανίων, αναφέρεται στην έκθεση, στην οποία σημειώνεται ότι φορτία κοκαΐνης φθάνουν στην αγορά της Ευρώπης μέσω λιμανιών του Μαυροβουνίου.
Από την άλλη πλευρά, τα χημικά ναρκωτικά που παράγονται στην Ευρώπη ταξιδεύουν προς αντίθετη κατεύθυνση μέσω της ίδιας οδού, των Βαλκανίων.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι εγκληματικές ομάδες δραστηριοποιούνται στο Κόσσοβο, στα Σκόπια και στην Αλβανία, όπου η ανάμειξη των πολιτών στο λαθρεμπόριο κοκαΐνης και ηρωίνης αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.
Μεταξύ των σημαντικότερων εγκληματικών ομάδων που εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην Ευρώπη είναι η «δυτικοαφρικανική ομάδα», κυρίως οι Νιγηριανοί, αλλά και υπήκοοι γαλλόφωνων χωρών.
Σύμφωνα με την έκθεση, ακολουθούν οι οργανωμένες ομάδες αλβανόφωνων. Όπως σημειώνεται, εντός της ΕΕ οι αλβανόφωνες ομάδες δραστηριοποιούνται στο εμπόριο κοκαΐνης, ηρωίνης, συνθετικών ναρκωτικών και μαριχουάνας και ορισμένα από τα έσοδά τους έχει αναφερθεί ότι διοχετεύθηκαν για τη στήριξη ένοπλων οργανώσεων, όπως ο «Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου».
Η τρίτη ισχυρότερη εγκληματική ομάδα είναι η λιθουανική που δραστηριοποιείται στη βόρεια και δυτική Ευρώπη και στο χώρο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.