Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή αιφνιδιαστική εκδήλωση στην πόλη της Κομοτηνής, με αφορμή την συμπλήρωση 558 ετών ...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή αιφνιδιαστική εκδήλωση στην πόλη της Κομοτηνής, με αφορμή την συμπλήρωση 558 ετών από την Β΄ Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Τούρκους κατά την αποφράδα Τρίτη, 29 Μαΐου 1453. Μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου (Π.Ε.Σ.) ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ, της Πατριωτικής Κινήσεως Πολιτών Καβάλας και δεκάδες εθνικιστές από τις γύρω περιοχές κατέφθασαν στην κεντρική πλατεία της πόλεως, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Κομοτηναίων, που αντίκρυσαν στην πόλη τους υπερήφανα αναπεπταμένες ελληνικές σημαίες σε μία γαλανόλευκη πλημμύρα, όπως ακριβώς είχε συμβεί και προ εξαμήνου.
Προηγήθηκαν ομιλίες για το ιστορικό της ημέρας από το πρόεδρο του Πατριωτικού Συνδέσμου Χάμο Αστέριο και τον εκπρόσωπο της Πατριωτικής Κινήσεως Ιωάννη Χαζαρίδη. Μιας ημέρας, που σήμανε την τραγική, πλην ηρωϊκή λήξη μιας υπερχιλιετούς Ελληνο-Χριστιανικής Αυτοκρατορίας, αλλά και την ταυτόχρονη γέννηση της ελπίδος στην σκλαβωμένη Ρωμηοσύνη ότι «πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας θάναι». Παράλληλα, οι ομιλητές κατήγγειλαν την μειοδοτική στάση των προσκυνημένων πολιτικών, που ανέχονται τον από Τουρκίας εποικισμό της Πατρίδος μας με χιλιάδες λαθρο-μετανάστες αλλά και τους Τούρκους πράκτορες που προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα τύπου Κοσσυφοπεδίου στην ελεύθερη Θράκη μας. Εν ταυτώ, εκφράστηκε η απαίτηση να απελαύνονται αμέσως από την χώρα μας όσοι Έλληνες πολίτες δηλώνουν Τούρκοι.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο παρακείμενο ηρώο της πόλεως, το λεγόμενο «Σπαθί», και τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμήν του γενναίου Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου και όλων των υπερασπιστών της Βασιλεύουσας, που έπεσαν υπερασπίζοντας την Ελευθερία και την Τιμή του Γένους, «οὐ [φειδόμενοι] τῆς ζωῆς [αὐτῶν]». Στεφάνους κατέθεσαν εκπρόσωποι της Πατριωτικής Κινήσεως Καβάλας, των «Ανένταχτων Πατριωτών» και της εφημερίδος ΣΤΟΧΟΣ καθώς και ο υπεύθυνος νεολαίας του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου.
Εν συνεχεία, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν σε πορεία διαμαρτυρίας προς το τουρκικό προξενείο της πόλεως, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της πραγματοποιήσεως του εθνικού πόθου ν’ απελευθερωθούν όλες οι αλύτρωτες πατρίδες και να ενωθεί η Κύπρος με την μητέρα Πατρίδα, όπως «Στην Κύπρο και στον Πόντο και στην Αγια-Σοφιά και ακόμα παραπέρα, στην Κόκκινη Μηλιά», «Θα ξαναγυρίσουμε να Την λειτουργήσουμε». Βροντερή ήταν συνάμα η λαλιά τους εναντίον της τουρκικής (κεμαλικής ή νεο-οθωμανικής) προπαγάνδας και του νέου Δράμαλη, του προξένου Σάρνιτς, που ονειρεύεται την τουρκοποίηση της Δυτικής Θράκης αλλά και των εγχώριων πολιτικών-προδοτών, που ανέχονται τους ψευτο-μουφτήδες, και εν γένει συνεργούν, ως άλλοι δοσίλογοι, στον εκτουρκισμό των Ελλήνων Πομάκων μουσουλμάνων περιφρονώντας ακόμη και τους νεκρούς των τουρκικών θηριωδιών, με αποκορύφωμα την πρόσφατη επαίσχυντη ενέργεια του δημάρχου Κομοτηνής (Γ. Πετρίδη) και του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Αρ. Γιαννακίδη), οι οποίοι κυριολεκτικά απαγόρευσαν την τέλεση όποιας δήποτε εκδηλώσεως εις μνήμην της γενοκτονίας των Ποντίων, επικαλούμενοι την ψευδεπίγραφη «ελληνο-τουρκική φιλία». Οι συγκεντρωθέντες πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής το προξενείο της Τουρκίας, το οποίο δεν τους επέτρεψε να προσεγγίσουν η Αστυνομία. Έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο με τα νώτα στραμμένα προς αυτό και επέστρεψαν από άλλη διαδρομή στην κεντρική πλατεία. Εκεί, έδωσαν την διαβεβαίωση για μία ακόμη φορά πως, όσο υπάρχουν έστω και λίγοι Έλληνες πατριώτες πρόθυμοι να θυσιαστούν για την Ελευθερία, όχι μόνον δεν θα αποσχιστεί η Θράκη και κανένα ελληνικό έδαφος, όπως φαντασιώνονται οι εχθροί μας, αλλά θα απελευθερωθούν και οι σκλάβες πατρίδες, με πρώτη την φυσική πρωτεύουσα του Ελληνισμού, την Κωνσταντινούπολη. Οι διοργανωτές ανανέωσαν την υπόσχεση να επιστρέψουν οποτεδήποτε κριθεί απαραίτητο.
Την εκδήλωση έσπευσαν να καλύψουν όλα τα τοπικά μέσα ενημερώσεως (έντυπα και ηλεκτρονικά), διότι αν και ήταν απροειδοποίητη, δεν μπορούσε να αγνοηθεί ο όγκος και ο παλμός των Ελλήνων πατριωτών, οι οποίοι εξ άλλου απέσπασαν τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των κατοίκων, τινες των οποίων εκφράστηκαν με τα καλλίτερα λόγια για τους διοργανωτές. Δεν έλειψαν καθ’ όλη την διάρκεια της εκδηλώσεως και τα φλας από πράκτορες του τουρκικού προξενείου, τα οποία, ως τόσο, ουδόλως πτοούν τους Έλληνες._

Χάμος Aστέριος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.