Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Γυναίκες και Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, Η επέτειος της 25ης Μαρτίου , με τη διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και της Εθνικής Παλιγγενεσία...

Γυναίκες και Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας,

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου , με τη διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και της Εθνικής Παλιγγενεσίας , μας υπενθυμίζει ότι Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι έννοιες συνυφασμένες και φέρνει στη μνήμη μας τους ηρωικούς εκείνους αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, κάνοντας πραγματικότητα το όραμα της απελευθέρωσης της πατρίδας μας μετά από αιώνες σκλαβιάς.

«Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμαστε ούτε πως δεν έχουμε άρματα … αλλά ως μια βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας». Επίκαιρα, όσο ποτέ, τα λόγια αυτά του Θεόδωρου Κολωκοτρώνη. Όπως τότε έτσι και τώρα η αρραγής ενότητα και ομοψυχία του απανταχού Ελληνισμού είναι ο καθοριστικός παράγοντας και η αναγκαία προϋπόθεση για την ευόδωση των προσπαθειών μας σ’ αυτή τη δύσκολη και ιστορική μάχη που δίνει η Πατρίδα μας.

Αισθανόμαστε υπερήφανοι για όλους εκείνους του Έλληνες, που έγιναν σύμβολο ηρωισμού και θυσίας όχι μόνο για το Έθνος μας, αλλά και για όλους τους λαούς που διεκδικούν την εθνική τους ανεξαρτησία. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για όλους εκείνους του Έλληνες, που πίστεψαν στο αδύνατο και τα κατάφεραν.

Σήμερα, 190 χρόνια μετά την έναρξη του ηρωικού αγώνα για την εθνική μας απελευθέρωση, σε μια εποχή αλλαγών και αβεβαιότητας, ως Ελληνική Αστυνομία, καλούμαστε να αποδείξουμε στην πράξη ότι εμπνεόμαστε σταθερά από τις ίδιες πανανθρώπινες αξίες που όπλισαν τους αγωνιστές της Ανεξαρτησίας. Καλούμαστε, μέσα από το διαχρονικό μήνυμα της Επανάστασης του 21, να αντλήσουμε διδάγματα για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας και μέσα από τη δράση μας να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις για ασφάλεια, πρόοδο και ανάπτυξη.

Ο Αρχηγός
Ελευθέριος Οικονόμου
Αντιστράτηγος


3 σχόλια

  1. Γιατί "εκτός γραμμής"; Καθιερωμένα, κλισαρισμένα λόγια του αέρα για τις περιστάσεις. Τι να πει κι αυτός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ.ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ LEFTER JICONOMI ΕΤΣΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ.ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΓΔΥΝΟΥΝ ΑΦΟΥ ΣΕ Γ....ΣΟΥΝ!!!
    VOLCANO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βόλκανε, μήπως μας τα λες ανάποδα. Εγώ ξέρω ότι για να σε γ....σουν, πρέπει πρώτα να σε γδύσουν, αλλιώς το γδύσιμο δεν έχει νόημα, ... κατόπιν εορτής :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.