Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

130.000 ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ" ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΥ ΜΑΣ

ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΕ Η ΕΟΚΑ ΝΕΝΕΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ; Αντιγράφουμε από την "Σημερινή" Αποκαλυπτικά στοιχεία σε σχέση με τους αιτη...

ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΕ Η ΕΟΚΑ ΝΕΝΕΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ;


Αντιγράφουμε από την "Σημερινή"

Αποκαλυπτικά στοιχεία σε σχέση με τους αιτητές ασύλου: Στην Υπηρεσία Ασύλου εκκρεμούν 1.000 αιτήσεις και στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφυγών περίπου 2.300. Οι αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες είναι 2.900.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ δημοσιογραφική διάσκεψη, κατά την οποία παρουσιάστηκε το έργο με τίτλο «Καλωσορίσατε στην Κύπρο: Ένα πολυπολιτισμικό νησί», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Σχεδιασμός και Οργάνωση Διαπολιτισμικής και Αμοιβαίας Αλληλεπίδρασης», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης και ανέλαβαν να υλοποιήσουν το Intercollege Λάρνακας και η εταιρεία EMS, ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης είπε ότι η Κύπρος, για πρώτη φορά, διαθέτει Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ένταξη των Μεταναστών.

Επίσης, ο κ. Συλικιώτης ανακοίνωσε ότι η Υπουργική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά, και ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης, αποφάσισε να καταθέσει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο, για τη σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής, η οποία θα παρακολουθεί την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης.

Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι μετά την ένταξη στην ΕΕ της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, υπήρξε μια αύξηση των κοινοτικών στην Κύπρο και σήμερα οι εγγραμμένοι πλησιάζουν τις 100.000 και ενδεχομένως να υπάρχουν και γύρω στις 20.000 που δεν είναι εγγεγραμμένοι, λόγω του ότι ο Ευρωπαίος πολίτης έρχεται στην Κύπρο χωρίς να υπάρχει έλεγχος, καθώς έχει το δικαίωμα να εγγραφεί τρεις μήνες μετά τη διαμονή του.

Ανέφερε ότι στους νόμιμους μετανάστες από τρίτες χώρες, που ανέρχονται στις 68.000, περιλαμβάνονται οι πολιτικοί πρόσφυγες, οι αιτητές ασύλου και οι φοιτητές.
Είπε, επίσης, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, η μεγαλύτερη σε αριθμό ομάδα μεταναστών από τρίτες χώρες είναι αυτοί από την Ασία και πρόσθεσε ότι οι οικιακοί εργαζόμενοι σήμερα αριθμούν 36.000, από τους 58.000 εγγεγραμμένους εργαζόμενους από τρίτες χώρες και προέρχονται κυρίως από τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και από τη Σρι Λάνκα.

Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι οι 7.000 είναι φοιτητές, περίπου 8.000 εργάζονται στη γεωργοκτηνοτροφία και 3-5.000 που εργάζονται σε εταιρείες διεθνών δραστηριοτήτων και αφορούν κυρίως Ρώσους ή ρωσόφωνους.

Αύξηση στις αναχωρήσεις ατόμων από τρίτες χώρες

Σε σχέση με τους αιτητές ασύλου, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι στην Υπηρεσία Ασύλου είναι 1.000 αιτητές και στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφυγών περίπου 2.300, ενώ υπάρχουν και 2.900 αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες στην Κύπρο.

Ανέφερε ότι από το 2008 και μετά παρατηρήθηκε αύξηση στην αποχώρηση από την Κύπρο ατόμων από τρίτες χώρες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2009, που παρουσιάστηκαν στη διάσκεψη Τύπου, στην Κύπρο βρίσκονται 128.200 μετανάστες (ποσοστό 16,1% του πληθυσμού), εκ των οποίων 78.200 είναι Ευρωπαίοι υπήκοοι (9,8% του πληθυσμού) και 50.000 από τρίτες χώρες (ποσοστό 6,3%).

Με βάση στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κύπρου για το 2008, οι υπήκοοι τρίτων χωρών ανήλθαν στην Κύπρο στις 33.780 και οι υπήκοοι χωρών μελών της ΕΕ στις 84.604, εκ των οποίων οι περισσότεροι Ελλαδίτες και Βρετανοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αφίξεις υπηκόων τρίτων χωρών ήταν λιγότερες σε σχέση με τις αφίξεις Ευρωπαίων υπηκόων κατά την περίοδο 2002 - 2008 (45% έναντι 55%), ενώ οι αποχωρήσεις από την Κύπρο υπηκόων τρίτων χωρών ήταν περισσότερες (79%) σε σύγκριση με τις αποχωρήσεις Ευρωπαίων υπηκόων (21%) κατά την ίδια περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.