Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ "ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ" ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ! Το «Νέο Λύκειο» της κας Διαμαντοπούλου υποβαθμίζει τα Θρησκευτικά και την Ιστορία σε μαθ...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ!

Το «Νέο Λύκειο» της κας Διαμαντοπούλου υποβαθμίζει τα Θρησκευτικά και την Ιστορία σε μαθήματα επιλογής. Πρακτικά η κα υπουργός και το επιτελείο της βρήκαν τον τρόπο να εξοστρακίσουν πλαγίως τα δύο «ενοχλητικά» για τη Νέα Τάξη μαθήματα.
Συγκεκριμένα, η Ιστορία θα είναι υποχρεωτικό μάθημα μόνο στην Α΄Λυκείου, ενώ στη Β' και τη Γ' Λυκείου υποβιβάζεται σε μάθημα επιλογής. Εντάσσεται πλέον σε ομάδα μαθημάτων με τον τίτλο «Αρχαιογνωσία» και η διδασκαλία της περιορίζεται στην «Αρχαία Ιστορία» και την «Ιστορία των ιδεών». Η «Ευρωπαϊκή Ιστορία» εντάσσεται στην ομάδα «Κοινωνικές Επιστήμες». Η Νεότερη Ιστορία -που διδάσκεται ως τώρα στη Γ' Λυκείου και είναι αυτή που ενοχλεί τη Νέα Τάξη-απουσιάζει από το ωρολόγιο πρόγραμμα. Μάθημα επιλογής θα είναι και τα Θρησκευτικά και για τις 3 τάξεις του Λυκείου. Εντάσσονται στην ομάδα των Κοινωνικών Επιστημών.
Δηλαδή, αφού είδαν ότι ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες με το βιβλίο - ανοσιούργημα της Ρεπούση και βέβαια δεν τόλμησαν να επιχειρήσουν τη συγγραφή ενός αντίστοιχου εθνομηδενιστικού βιβλίου Ιστορίας για τη Γ΄Λυκείου, οι θεραπαινίδες του ουγγρο-εβραίου μισέλληνα George Soros
βρήκαν την ιδανική για το σινάφι τους λύση:
Στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, όπου οι μαθητές τα δίνουν όλα για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, η Ιστορία θα είναι μάθημα επιλογής, όπως η φωτογραφία ή ο χορός, μαθήματα που χρειάζονται πολύ λιγότερο διάβασμα. Αλλά και όσοι μαθητές θα επιλέξουν την Ιστορία δεν θα μπορέσουν να διδαχθούν ποτέ πλέον στο ελληνικό Λύκειο την νεότερη Ιστορία μας.
Τώρα θα μου πείτε κάποιοι ότι, από το να διδάσκονταν οι μαθητές μας τα φληναφήματα της κας Δραγώνα, πως δήθεν το ελληνικό Έθνος υπάρχει μόνο τα τελευταία 200 χρόνια ή ότι στη Σμύρνη το 1922 δεν έγινε σφαγή αλλά συνωστισμός, ίσως είναι καλύτερα να μη μαθαίνουν τίποτα.
Προσωπικά, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με την παραπάνω άποψη. Γιατί αυτοί που εκπαραθυρώνουν την νεότερη Ιστορία αλλά και τα θρησκευτικά από βασικούς πυλώνες του εκπαιδευτικού μας συστήματος, δείχνουν με σαφήνεια την πρόθεσή τους. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει, όπως δεν αφήσαμε να διδάσκονται τα παιδιά μας το ανθελληνικό τερατούργημα της Ρεπούση.
Η Νέα Τάξη επιχειρεί μεθοδευμένα να αντικαταστήσει τις εθνικές κοινωνίες με πολυπολιτισμικά κοινωνικά μορφώματα. Σε αυτόν τον σχεδιασμό εντάσσεται και η ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών. Στο ελληνικό σχολείο, που επιδιώκεται να μεταβληθεί σε πολυπολιτισμικό, πρώτος στόχος είναι η άμβλυνση της εθνικής ταυτότητας.
Αυτό που οφείλουμε ως ελάχιστο, είναι συνεχής επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των αξιών της εθνικής ιδιαιτερότητας, του πολιτισμού και της Ιστορίας μας.

Γιάννης Τσιλιμίγκρας
Καθηγητής - Ιστορικός

2 σχόλια

  1. Xaxaxx 8a exei megalh plaka,NA MA8AINOUN TA GERMANOPOULA,GIA TON MEGA ALEKSANDRO,TON HRAKLH,TON IASWNA (JASON ),OMHRO,SWKRATH KAI NA EINE TA ELLHNOPOULA AGGRAMMATA STIN IDIA TOUS THN PATRIDA!!!
    WRSE KYRIARXE LAE!!
    OSW GIA THN NEWTERH ISTORIA MAS DEN SYMFEREI BEBAIA STA POUTANARIA (YPEU8HNOI...NES) NA MA8AINOUN TA ELLHNOPOULLA OTI O AGRAMMATOS KOLOKOTRWNHS ,APOKALOUSE TON STRATO TOU __ELLHNES KAI OXI ALBANOUS,KAI OTI O EPISHS AGGRAMMATOS KOLOKOTRWNHS TOTE ME TON "KSYPOLITO" STRATO TOU EIGHRE 8EMA KWNSTANTINOUPOLHS APO TON TOTE SOULTANO THS O8WMANIKHS AUTOKRATWRIAS,H SHMERINH ELLADA ME TON SIDHROFRAXTO STRATO THS KAI KATW APO TIN HGESIA TOU TZEFRY KAI TOU TOURKOGLOU DEIXNOUN TA DYNATA OPIS8IA TOUS ...

    A BYZANTINOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MIA DIATAGH HMERAS TOU 8-KOLOKOTRWNH.

    DIATAGH THS HMERAS 15 FEVROUARIOU 1822 .STREFI (XWRIO TOU ALFEIOU DHMOU OLYMPIAS).

    KAPETANAIOI KAI STRATIWTAI ELLHNES OSOI AKOLOU8EITE EIS THN EKSTRATEIAN MOU TAUTHN.
    IDOU PLEON EMAKRYNAMEN APO TA SYNORA TWN EPARXIWN MAS,KAI EMBHKAMEN EIS KSENA,OI OPIOI MAS PROSMENOUN WE SWTHRAS TWN ME TAS AGKALAS ANOIKTAS....
    1-LEGW OI STRATIWTAI NA UPOTASSWNTAI EIS TOUS KAPETANAIOUS TWN,KAI OI KAPETANIOI EIS TON STRATHGON TOUS.
    2-KANEIS NA MIN PEIRAKSH I ARPAKSEI PRAGMA i ARNI i ORNH8a I OPION ALON PRAGMA NA MIN PEIRAKSOUN TON NOIKOKYRHN TOU KONAKIOU ktl...
    ALO KEIMENO TOU KOLOKOTRWNH APO TO BIBLIO TA APOMNHMONEUMATA TOU KOLOKOTRWNH.....
    _O KOLOKOTRWNHS ME ALOUS ELLHNES SYZHTOUN KAI ZHTOUN APO TOUS KSENOUS PRESBEIS NA TOUS DW8EI KAI OLH H STEREA ELLADA META TO TELOS TOU POLEMOU TOU 1821,
    EXOUME LOIPON 1830 APANTHSH TOU LORDOU PRESBEUTH AGGLIAS KANIGG STON KOLOKOTRWNH..
    -EAN EK MEROUS TWN PRESBEWN GEINEI TOIAUTH AITHSIS O SOULTANOS 8A DUSARESTH8H..
    --KOLOKOTRWNHS ...PWS KAI DEN KAKOFAINETAI KAI EIS HMAS DIOTI HDH 400 ETH KATEXEI ADIKWS THN KWNSTANTINOUPOLI KAI TA LOIPA MERH THS ELLADOS?
    HLI8IOI GENITSAROI KAI LOIPES BRWMIARES LOUGKRES H NEOTERH ISTORIA THS ELLADOS EINE MIA SYNEXEIA THS ARXAIAS ISTORIAS MAS,XWNEPSTE TO...GIATI TA GRAPTA TOU KOLOKOTRWNH KAI TOU MAKRYGIANNH MENOUN...ENW ESEIS "FEVGETE" SIGA__SIGA!!
    A BYzantinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.