Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΡΟΓΛΟΥ!

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ... Οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα συνεχισθούν στη συμφωνημένη βάση, ανακοίνωσε σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του...

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα συνεχισθούν στη συμφωνημένη βάση, ανακοίνωσε σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Μιλώντας στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη, ο Ντάουνερ είπε ότι οι σύμβουλοι των δύο ηγετών, ύστερα από δύο συναντήσεις τους, του ζήτησαν να διαβάσει στους δημοσιογράφους "μια δήλωση την οποία έχουν συμφωνήσει" η οποία έχει ως εξής: "Οι συνομιλίες συνεχίζονται στη βάση που έχει συμφωνηθεί από τα Ηνωμένα Εθνη. Ολα τα κεφάλαια συζητούνται με στόχο να αυξηθούν τα σημεία σύγκλισης στη βάση του τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί εάν δεν έχουν συμφωνηθεί όλα".
Ο Ντάουνερ ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όπου θα ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στο νησί προκειμένου να συμπληρωθεί η έκθεση που ο Γενικός Γραμματέας έχει συντάξει στο πλαίσιο των καλών του υπηρεσιών.
Ανέφερε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν οι σύμβουλοι των... δύο ηγετών στην Κύπρο (είδατε πως έγιναν ισότιμοι;), ο Ιακώβου και ο Οζερσάϊ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συνομιλία τους θα επικεντρωθεί στο περιουσιακό. Ωστόσο ανέφερε ότι δεν έχει ορισθεί ακόμη ημερομηνία για την επόμενη συνάντηση του προέδρου Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.
Ερωτηθείς για το ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό και κατά πόσον ο ρόλος αυτός πρέπει να είναι πιο ενεργός και να υποδεικνύει αυτόν που έχει ξεφύγει από τη βάση των διαπραγματεύσεων, ο Ντάουνερ απάντησε πως "τα Ηνωμένα Εθνη έχουν κάνει ως συνήθως, μια πολύ καλή δουλειά, αλλά δεν είναι μέρος των "πολιτικών παικτών στην Κύπρο". Τα Ηνωμένα Εθνη, είπε, δεν κάνουν διαιτησία ή μεσολάβηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.