Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ 96Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ 1914

Με πανηγυρική Δοξολογία και κατάθεση στεφάνου εορτάζεται την προσεχή Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00π.μ., η επέτειος των 96 ετών από ...

Με πανηγυρική Δοξολογία και κατάθεση στεφάνου εορτάζεται την προσεχή Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00π.μ., η επέτειος των 96 ετών από την ανακήρυξη της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου 1914.
Όπως είναι γνωστό, το Φεβρουάριο του 1914 οι Βορειοηπειρώτες, αρνούμενοι να υπαχθούν στο νεότευκτο αλβανικό κράτος, επαναστάτησαν, ανακήρυξαν στο Αργυρόκαστρο την Αυτόνομο Πολιτεία της Βορείου Ηπείρου και σχημάτισαν Κυβέρνηση με Πρόεδρο τον Γεώργιο Χρ. Ζωγράφο και μέλη τους Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Βασίλειο, Κορυτσάς Γερμανό και Κονίτσης Σπυρίδωνα. Αποτέλεσμα του Αυτονομιακού Αγώνα ήταν το Πρωτόκολλο της Κερκύρας (17-5-1914), που υπογράφηκε από τις Κυβερνήσεις των Μεγάλων Δυνάμεων, της Αλβανίας και της Βορείου Ηπείρου και παρείχε καθεστώς Αυτονομίας στου Νομούς Αργυροκάστρου και Κορυτσάς. Είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη, ενθυμούμενοι τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των Βορειοηπειρωτών του 1914, να τιμήσουμε όπως αξίζει τους ήρωες του 1914 και να γνωρίσουν οι νεότερες γενιές των Ελλήνων του μεγάλους αγώνες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για να παραμείνουν Έλληνες στις πατρογονικές μας εστίες. Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου δεν μπορεί να συρρικνωθεί και να χαθεί σήμερα σε καιρό ειρήνης και δημοκρατίας. Πρέπει σύσσωμος ο Ελληνισμός να διατρανώσει με την παρουσία του στην σημαντική αυτή εκδήλωση μνήμης και τιμής την απόφαση μας να παραμείνουμε και να αναγεννηθούμε στις πατρογονικές μας εστίες με ελευθερία και ασφάλεια, διατηρώντας τα ήθη και τα έθιμα της Βορειοηπειρωτικής Κοινότητας με εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και του πρωτοκόλλου της Κερκύρας του 1914,για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Η εκδήλωση, την οποία όπως κάθε χρόνο οργανώνει ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών, θα αρχίσει με Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση και ώρα 11.30π.μ. Την πανηγυρική Ομιλία για την Επέτειο, θα εκφωνήσει ο Τομεάρχης της ΕΟΚΑ, Καθηγητής Φυσικής, κ. Ρένος Κυριακίδης, ως Εκπρόσωπος του ‘’Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959’’.
Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου.
Η φετεινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Αγωνιζόμενη Νεολαία της Βορείου Ηπείρου.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών

5 σχόλια

  1. Αν αντί της Ελλάδας υπήρχε ένα κράτος σοβαρό, π.χ. το Ισραήλ, σήμερα η Β. Ήπειρος θα ήταν ελληνική και η Αλβανία μάλλον δεν θα υπήρχε καθόλου.

    Το 1988, ο σημερινός ΠτΔ, ο κ.κ. Παπούλιας, υπέγραψε ως ΥπΕξ της Ελλάδας και κατ' εντολήν του αλήστου μνήμης Παπανδρέου την μονομερή άρση του εμπολέμου με την Αλβανία, με την οποία ουσιαστικά εκχωρήθηκε η Β. Ήπειρος σ' αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΗΝΙΨΥΧΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ16 Φεβρουαρίου 2010 στις 4:51 μ.μ.

    Όσα προδοτικά παραχωρητήρια και αν υπογράψει ο κάθε προσκυνημένος Παππούς της Λειλα ,που αυτή την εποχή παίζει τον ρόλο του Προέδρου-Μαριονέτα της κατοχικής Νεοταξιτικης κυβέρνησης των Αθηνών, η Βόρειος Ηπειρος ήταν είναι και θα είναι για πάντα ένα αλύτρωτο κομμάτι της Μητέρας Ελλάδας!
    Με βάση τις ανωτέρω σκέψεις καλούμε κάθε Ελληνοψυχο Ανενταχτο Πατριώτη να δώσει δυναμικό παρόν Αντίστασής ενατια στην Προδοσία του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου την Κυριακή 21 Φεβρουάριου στον Αγιο Γεώργιο Καρυτση στις 11 το πρωί !
    Η απουσία ισοδυναμεί με συμμέτοχη στο ανθελληνικό έγκλημά που συντελείτε σήμερα εις βάρος του Βορειοηπειροτικου Ελληνισμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΛΛΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΜΗ ΡΟΖ-ΒΙΛΛΕΣ ,ΚΟΣΚΩΤΑΣ - ΜΕΝΙΟΣ ΜΙΖΕΣ, ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ
    ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΚΑΙ ΖΗΜΕΝΣ ΚΑΙ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑτη,

    ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΗ ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ,ΔΙΚΑΖΟΥΝ ,ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΕΝΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ 94Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΑΣ
    ΕΓΩ ΛΕΩ ΚΑΝΗΣ, ΟΜΩΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΥΣΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ

    ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΙΝΑΡΕΣ ,ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΡΟΙΟΝ ΤΟΥ ΜΙΝΑΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΟΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΕ Η ΜΙΝΑΡΟΜΠΡΙΖΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑ

    Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΖΟΥΚΓΛΑ ΤΟΥ 2010 ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΕΚΛΑΒΑΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΘΩΑ ΒΡΟΧΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΧΑΛΟΥ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ.
    ΟΥΣΤ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ
    ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΛΒΙΝΟ ΚΑΙ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ
    ΔΕΝ Σ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

    ΔΕΛΒΙΝΟ ΚΙ ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ
    ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

    ΔΕΛΒΙΝΟ ΚΑΙ ΤΕΠΕΛΕΝΙ
    ΠΑΛΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑ ΓΕΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ZHTW H BOREIA HPEIROS MAS.....PALI ME XRONIA ME KAIROUS 8A KSANAGINEI ELLHNIKH!!
    OI KAIROI OU MENETOI
    A Vyzantinos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.