Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

''ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ'' ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ,ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΤΖΕΦΡΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

''ΑΛΒΑΝΙΚΑ'' ΕΔΑΦΗ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ,Η ΑΡΤΑ,Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΙ Η ΠΡΕΒΕΖΑ «Αλβανικά εθνικά εδάφη» τα Ιωάννινα , η Ηγουμενίτσα , η Ά...

''ΑΛΒΑΝΙΚΑ'' ΕΔΑΦΗ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ,Η ΑΡΤΑ,Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΙ Η ΠΡΕΒΕΖΑ

«Αλβανικά εθνικά εδάφη»
τα Ιωάννινα, η Ηγουμενίτσα, η Άρτα και η Πρέβεζα … «Αλβανοί» ο Μάρκος Μπότσαρης και ο Πύρρος Δήμας. Αυτά και άλλα πολλά … «ανέκδοτα» περιλαμβάνει η νέα έκδοση του Αλβανικού Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού, που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Ακαδημία Επιστημών των Τιράνων, με κρατική χρηματοδότηση.
Πρόκειται για τη «βελτιωμένη» επανέκδοση του Αλβανικού Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού, που είχε κυκλοφορήσει το 1985 επι καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα. Στη νέα έκδοση, αφαιρέθηκαν τα «φιλοχοτζικά» λήμματα τα οποία αντικαταστάθηκαν με αναφορές που τονώνουν το αλβανικό εθνικό μεγαλείο, όπως η «απελευθέρωση» του Κοσσυφοπεδίου κλπ .
Στην εισαγωγή υπογραμμίζεται πως το συγκεκριμένο λεξικό είναι «εθνικού χαρακτήρα» και το περιεχόμενό του «αφορά το αλβανικό έθνος και την πατρίδα του».
«ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ» Η Β.Δ ΕΛΛΑΔΑ
Για την Αλβανική Ακαδημία Επιστημών, τη πνευματική και επιστημονική «ελίτ» της χώρας ουσιαστικά, η περιοχή της Ηπείρου, θεωρείται «αλβανικό εθνικό έδαφος», το οποίο κατέλαβε στρατιωτικά η Ελλάδα το 1912 – 1913.
«Τα Ιωάννινα μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι της Τσαμουριάς και άλλα αλβανικά εδάφη εδόθησαν στην Ελλάδα από τις Μεγάλες Δυνάμεις η οποία τα κατέλαβε στρατιωτικά» γράφει συγκεκριμένα το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό, που «βλέπει» Τσάμηδες σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα. «Η Τσαμουριά είναι μεγάλη γεωγραφική και εθνολογική περιοχή στο νοτιότερο τμήμα των εδαφών που κατοικούνται από Αλβανούς» αναφέρει συγκεκριμένα, κάνοντας λόγο για «γενοκτονία» που υπέστησαν οι Τσάμηδες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από τις ελληνικές αρχές, που τους εκδίωξαν από την περιοχή.
«ΑΛΒΑΝΙΔΑ» ΚΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Για την αλβανική «πνευματική» ελίτ, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα, ήταν … Αλβανίδα, αφού τα αρχαία ηπειρωτικά φύλα (Θεσπρωτοί, Χάονες, Μολοσσοί κ.α) χαρακτηρίζονται ιλλυρικής και όχι ελληνικής προέλευσης, όπως είναι γενικά αποδεκτό.
Ακόμη και ο Σουλιώτης Μάρκος Μπότσαρης, κορυφαία μορφή της ελληνικής επανάστασης του 1821, παρουσιάζεται ως … «Marko Boçari». Αλβανός μισθοφόρος, που απλά … πολέμησε στο πλευρό των Ελλήνων εξεγερμένων κατά των Τούρκων.
Ως «αλβανική» προσωπικότητα, υπάρχει καταχωρημένος και ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, χωρίς καμία απολύτως αναφορά στην ελληνική καταγωγή του.
«ΕΠΟΙΚΟΙ» ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΙΡΩΤΕΣ
Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, στο νότιο τμήμα της χώρας, θεωρούνται «έποικοι» στην περιοχή, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, αφού σύμφωνα με τους συντάκτες του Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού «βρέθηκαν εκεί για να … εργαστούν στα τσιφλίκια των μπέηδων».
«Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία αναφορά για τα πολιτιστικά, δημογραφικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, καθώς και της συμβολής της στην αλβανική κοινωνία» λέει στο nenanews.eu ο κ.Κώστας Μπάρκας, πρώην βουλευτής της «Ομόνοιας» και πρόεδρος του ομογενειακού συλλόγου «Προωθώντας την ταυτότητα μας».
ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗ «ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ»
Η Αλβανική Ακαδημία Επιστημών, θεωρείται το πιο σημαντικό επιστημονικό ίδρυμα της Αλβανίας. Οι δράσεις της κινούνται με μοναδικό στόχο την προώθηση επίλυσης του «αλβανικού εθνικού ζητήματος», με ένωση όλων των Αλβανών στα Βαλκάνια.
Εκτός από το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό, σημαντικότερο έργο της Ακαδημίας θεωρείται η έκδοση του βιβλίου : «Πλατφόρμα για την επίλυση του Αλβανικού Ζητήματος» το 2000 σε αλβανικά και αγγλικά.
«Το έργο χαρακτηρίζεται από έντονο αλυτρωτισμό, αφού υποστηρίζεται με φανατισμό η «ένωση όλων των Αλβανών σε ένα εθνικό κράτος». Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για «το σύνολο του Κοσσυφοπεδίου, τα δυτικά Σκόπια με την πρωτεύουσα της χώρας», ενώ τα όρια του «ιστορικά εθνικού αλβανικού χώρου» απλώνονται πολύ πέρα από τις κατοικούμενες από Αλβανούς περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας, για να περιλάβουν την «μείζονα Τσαμουριά» μέχρι την Πρέβεζα, την Καστοριά και τη Φλώρινα» λέει στο nenanews.eu ο κ.Φάνης Μαλκίδης, διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

πηγή:nenanews.eu
αετός για το stoxos.gr

16 σχόλια

  1. Γ. Παπανδρεου ΝΑΙ στο δημοψήφισμα ;

    http://www.youtube.com/watch?v=xPuj1QlYBNA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι Σουλιώτισσα στην καταγωγή αλλά θα απαντήσω σαν Σπαρτιάτισα:"Μολών Λαβε".
    Στόχε, έχεις πληροφορίες για το αν θα αντιδράσει κανείς;Οι αλβανόφιλοι της κυβέρνησης τι λένε για αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στα δειλα τουρκαλβανακια πρεπει να βαλουμε μυαλο.το ιδιο και στους ελληνες προδοτες.χρυση αυγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχω παρατηρησει το εξης τραγιλαφικο,Αλβανοι να βαζουν "χερι" σε δημοσειους υπαλληλους,σε νοσοκομειο,σε εφορια,σε τραπεζα και μαλιστα μ'εντονο και απαιτητικο υφος.
    Εκει καταντησαμε,δεν μιλαμε οι Ελληνες,εμεις που τα και τους πληρωνουμε ολα κι ολους και μιλανε,νταβατζιδες κανονικοι,οι παρανομοι,οι λαθρομεταναστες.
    Τι εχουν να δουν ακομα τα ματακια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΑ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΡΩΤΩ ΣΤΟΧΕ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ - ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΝΟΩ- ΤΩΝ ΑΠΕΙΡΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΩΣ ΘΕΤΟΝΤΑ ΕΝ ΚΙΝΔΥΝΩ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΚΟΠΕΥΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΟΜΟΡΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ;
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝ375 (ΔΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΦΕΚΙΣΤΗΚΑΝ
    ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ; ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΝΕΤΙΖΕΙ;
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ,Ο ΚΛΗΡΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΦΙΛΗ (Η ΟΠΟΙΑ ΗΘΕΛΕ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ) ΟΤΑΝ ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΔΕΝ ΟΜΟΝΟΟΥΣΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑΤΙ ΕΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ Ή ΟΧΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.
    ΔΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΣΤΟΧΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 19/1/10 5:18 μμ

    Πες τα, χρυσόστομε!
    Όχι ότι θα τ' ακούσουν οι κυβερνώντες θολοκουλτουριάρηδες, αλλά για να μην τα ξεχνάμε όσοι ακόμη πονάμε γι' αυτόν τον τόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έξω ρε αλήτες , έξω απ' την Ελλάδα μας . Τέτοιοι ήταν πάντα οι τουρκαλβανοί, μισούν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αλλά πρώτα φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους πολιτικάντηδες και στα τσιράκια τους δημοσιογράφους , ΜΚΟ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. xaxaxaxa ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΛΟΧΙΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ @@ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
    ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝΕ.
    ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥς ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΥ

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΒΔ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΒΑ,
    ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.

    ΤΕΛΟΣ... ΜΑΘΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ...

    ΠΟΝΤΙΟΠΑΟΚΤΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΥΛΗΔΕΣ;ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΜΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το μεταφέρω από άλλη ανάρτηση εδώ,που υπάρχει και το θέμα!..............
    Μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο περί-
    φημο αλβανικό εγκυκλοπαιδικό λεξικό των αλβανών και της ακαδημίας τους! Έ-
    χουν και τέτοια οι κουρελήδες και ψωρι
    άρηδες,που ήρθαν εδώ και ανθρώπεψαν;!
    Καλά η Ελλάδα δεν το ΕΙΔΕ ακόμη; Τι πε
    ριμένει; Να γίνει συνείδηση της Ευρώ-
    πης αυτό το τερατούργημα ή οι χιλιάδες
    κατοικούντες εδώ Αλβανοί να ξεσηκωθούν
    και να ζητούν τα "εδάφη" τους; 1. Να ζητήσει ΑΜΕΣΑ την απόσυρση αυτής της εγκυκλοπαίδειας και τη διόρθωσή της, 2.Σε περίπτωση μη συμόρφωσης να ΑΠΕΛΑ-
    ΣΕΙ άμεσα και με συνοπτικές διαδικασί-
    ες ΟΛΟΥΣ τους Αλβανούς,που μας έχουν πλημμυρίσει,3.Να ασκήσει veto κατά της εισόδου της Αλβανίας στην Ε.Ε. και 4. Να ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ το εμπόλεμο καθε-
    στώς, που υπήρχε επί Χότζα και να ΚΛΕΙ
    ΣΕΙ τα σύνορα! Έτσι θα προστατεύσει το κύρος της και την ακεραιότητά της τόσο από τους Αλβανούς,όσο κι από τους γυφτοσκοπιανούς και τους ανατολι-
    κούς ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ!!ΟΛΟΙ αυτοί με υποβολι-
    μαία σχέδια υποσκάπτουν τη χώρα μας και απαισιόδοξα μεν, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ, όπως πάμε η Ελλάδα θα έχει σε λίγο σύνορα πάλι στο Δομοκό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ηνωμένη Ηπειρος μέχρι των Γενούσο Ποταμό

    Αλβανια ) "Ήρθε το Τέλος!"

    Η Αλβανοι ονειρευονται μεγάλη Αλβανία...; στο Καυκάσου. Χαχαχαχα

    Και εμείς οι Έλληνες μετα θα Διεκδικησουμε την Αδερφοι μας Βορειο Ηπειρος για να την ΕΝΩΣΟΥΜΕ με την Μητερα Ηπειρος σε Ηνωμένη Ηπειρος μια και Ελληνική μέχρι των Γενούσο Ποταμό.
    ΖΗΤΩ Ο ΗΠΕΙΡΟΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
    ΖΗΤΩ Η ΗΝΩΜΕΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
    ΚΑΤΩ Η ΑΛΒΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επιτρεψε με εδω αγαπητε Στοχε να καταγγειλω την προδοτικη δραστηριοτητα του . Ο σηκωσαν στο βιντεο με φοντο την απο εμας κλεμμενη αλβανικη σημαια βριζουν τους Ελληνοψυχους και υπερασπιζονται την αλβανοτητα του Ελληνα Ηρωα Γεωργιου Καστριωτη.
    http://www.youtube.com/watch?v=k8RVvTamRuc.
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επιτρεψε μου εδω Ελληνοψυχε Στοχε να καταγγειλω καινουργια προδοτικη δραση του περιβοητου ARVANITIKOS SYNDESMOS! Ε λοιπον αυτα τα τσιρακια των Γουρουνοτσαρουχαδων σηκωσαν βιντεο στο Youtube με φοντο την απο εμας κλεμμενη, "λεγομενη αλβανικη" σημαια, με το ποιο υπεραμυνονται της "αλβανικης εθνικοτητος" του ΥΠΕΡΕΛΛΗΝΑ Γεωργιου Καστριωτη, και βριζουν τους Ελληνοψυχους, αυτοι που δεν κανουν κιχ οταν οι αλβανοι αποκαλουν δικους τους τον Κολοκοτρωνη, και τους αλλους Ελληνες Hρωες του ``21. Παραδινω το λινκ :
    http://www.youtube.com/watch?v=k8RVvTamRuc
    GREEK RESISTANCE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. H Θεωρια του δηθεν εποικισμου περιοχων απο Ελληνες δεν ειναι καθ εαυτου αλβανικη, το ιδιο λενε και μογγολοι ιστορικοι οτι καναμε και σε περιοχες του Ποντου και της Μικρασιας, την περιοδο του 1900/1920, δηθεν για να αλλιωσουμε την πλυθυσμιακη εικονα, κτλ κτλ. Μανα στην αντιγραφη οι Γουρουνοτσαρουχαδες, τιποτε δικο τους δεν μπορουν να εμπνευστουν. Μον κατσικες ν αρμεγουν και κοττες να κλεβουν ξερουν! Παντως με τους Τουρκους τους συνδεει ενας ανεξηγητος "αιωνιος ερωτας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Proti na etoimastoun oi An8ellenes gia na logothotisoun gia afta ta rezilikia!!

    Opou kai na eiste 8a sas vroume, gia prepei na omologisete ta "eglimata" sas enantion ton Ellenon.

    Eseis ftete gia to 8aros pou exoun pari oi lexrites oi vromo Alvanoi.

    Stis fleves mas trexei to aima ton arxaion progonon mas, kai oi Ellenes POTE DEN PARADO8IKAN XORIS MAXES.

    Etoimastite patriotes!! Erxete h ora tis ali8eias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.