Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ... ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ... ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης δεν είναι θέμα «αμοιβαιότητας...

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ... ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης δεν είναι θέμα «αμοιβαιότητας» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, τονίζει ο υπουργός Επικρατείας κ. Εγκεμέν Μπαγίς. Ο κ. Μπαγίς αναφέρθηκε στην ιστορία της απαγόρευσης της λειτουργίας της Σχολής: Τη λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης δεν την απαγόρευσε ούτε η δική μας κυβέρνηση, ούτε και το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης. Η Θεολογική Σχολή έκλεισε με δικαστική απόφαση», είπε. «Ακόμη εξετάζεται αν απαιτείται κάποια τροποποίηση νόμου, αν χρειάζεται κάποια τροποποίηση του Συντάγματος, αν χρειάζεται τροποποίηση κάποιου κανονισμού ή αν δεν χρειάζεται τίποτε από όλα αυτά», είπε ο υπουργός. «Ενώ εμείς κάνουμε αυτά, οι ομογενείς μας που ζουν στη Δυτική Θράκη αντιμετωπίζουν προβλήματα», πρόσθεσε. Τα θέματα αυτά, καθώς και το Κυπριακό, περιλαμβάνονται στην επιστολή που έστειλε στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός Ερντογάν, ανέφερε επίσης ο Τούρκος υπουργός και τόνισε ότι τα θέματα αυτά, όπως και τα θέματα που συνδέονται με τη λαθρομετανάστευση και η εξέλιξη του σχέσεων Τουρκίας- ΕΕ θα συζητηθούν σε συνάντηση που θα έχουν στο μέλλον οι δύο πρωθυπουργοί. Ο Τούρκος υπουργός τόνισε, ωστόσο, ότι δεν τίθεται θέμα «αμοιβαιότητας» στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. «Δεν είναι θέμα αμοιβαιότητας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», είπε , αλλά εξήγησε ότι «το να κάνουν οι δύο χώρες ταυτόχρονα βήματα καλής θέλησης, θα συμβάλει στη λύση των προβλημάτων». Ο Τούρκος υπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης Γιουσούφ Ζιγιά Οζτζάν.

2 σχόλια

  1. Ζω στη Θράκη και οι 'ομογενείς'τους δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, είναι μία χαρά σε αντίθεση με τους δικούς μας ομογενείς. Αλλά το θέμα είναι ότι τους Τούρκους μέχρι και οι δικοί τους οι ...ομογενείς...τους έχουν καταλάβει. Οι άνθρωποι δεν έιναι χαζοί, μπορεί να είναι μουσουλμάνοι αλλά ζουν σε μία κοινωνία ανοιχτή με άλλη νοοτροπία (πάντα σε σύγκριση με την Τουρκία και τη δημοκρατία και τις ελευθερίες εκεί) και δεν θέλουν προβλήματα!
    Δεν είναι ότι δεν αγαπούν την Τουρκία, ακόμη και οι Πομάκοι, αλλά αγαπούν και τη ζωή τους εδώ και την Ελλάδα και τον τόπο τους πάνω απ'όλα και δεν θέλουν να τα χάσουν για τα συμφέροντα της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΥΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΝΕΔΟ.ΠΩΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΚΕΙ;ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΟΥΝ.ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ,ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΝΗΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.