Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

''ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ (!!!) ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ'' Για στρατηγική ψυχραιμία στην αντιμετώπιση τω...

''ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ (!!!) ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ''

Για στρατηγική ψυχραιμία στην αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.
Το θέμα που ανέπτυξε ο κ. Βενιζέλος ήταν Άμυνα και Οικονομία.
«Δεν αντιδρούμε με νευρικότητα σε μικρές προκλήσεις ρουτίνας όταν δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο στρατηγικό βάθος. Υπερασπιζόμαστε χωρίς δισταγμούς, με αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας όπως και τις διοικητικές αρμοδιότητες που έχει βάσει αποφάσεων διεθνών οργανισμών», επεσήμανε αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Πρόσθεσε δε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για λύσεις, στο πλαίσιο των διακηρυγμένων εθνικών θέσεων, χωρίς να παραβλέπεται η καθημερινή πραγματικότητα στο Αιγαίο, με τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, τις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, τις υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.
«Ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις και θα διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ειρήνης και σταθερότητας, προοπτική που με τη σειρά της θα αλλάξει τα δεδομένα και στα εξοπλιστικά προγράμματα», τόνισε.
Η συνέχεια εδώ naftemporiki.gr

αετός για το stoxos.gr

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.