Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΜΑΣ

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΕΣ... Το έμβλημα του Όπλου του Πυροβολικού φέρεται επί ασπιδίον, το οποία απεικονίζει δύο διασταυρωμένα πυροβόλα με ένα ...

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΕΣ...

Το έμβλημα του Όπλου του Πυροβολικού φέρεται επί ασπιδίον, το οποία απεικονίζει δύο διασταυρωμένα πυροβόλα με ένα κατευθυνόμενο βλήμα σε κατακόρυφη θέση, έτοιμο προς εκτόξευση. Τα παλαιού τύπου πυροβόλα συμβολίζουν τη μακρόχρονη παράδοση του πυροβολικού μάχης και ο πύραυλος, το αντιαεροπορικό πυροβολικό και τα σύγχρονα πυραυλικά μέσα. Η όλη απεικόνιση είναι μαύρου και κίτρινου χρώματος.

Πρόκειται για τα παραδοσιακά χρώματα του Ελληνικού Στρατού, που "έλκουν" την προέλευσή τους από την κιτρινόμαυρη σημαία του Βυζαντίου με το δικέφαλο αετό. Στην περίπτωση του εμβλήματος του Πυροβολικού, το μαύρο φόντο συμβολίζει το χρώμα της πυρίτιδας, ενώ το κίτρινο, το χρώμα του Στρατού, στον οποίο ανήκει το Όπλο του Πυροβολικού. Στην κορυφή του ασπιδίον αναγράφεται το αρχαιοελληνικό ρητό: "Ισχύς διά της γνώσεως". Το ρητό αυτό συμβολίζει τον τεχνικό χαρακτήρα του Όπλου του Πυροβολικού και δίδει το μήυμα, ότι η απόκτηση των απαιτούμενων γνώσεων από έναν αξιωματικό (ή οποιοδήποτε στέλεχος του Όπλου) αποτελεί το μεγαλύτερο συντελεστή ισχύος για τον ίδιο και κατ' επέκταση για το Όπλο, στο οποίο υπηρετεί.



egersis για το stoxos.gr

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.