Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ Κ' ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ''ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ'' Η ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

''... ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ...'' (!!!) Τη σταδιακή μείωση του αρ...

''... ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ...'' (!!!)

Τη σταδιακή μείωση του αριθμού των κληρωτών που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία ώστε σε δύο χρόνια να καταργηθεί η θητεία στους δύο αυτούς κλάδους, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στο μεταξύ, θα επιλέγονται για το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία στρατεύσιμοι με προσόντα που αντιστοιχούν σε ειδικότητες που είναι αναγκαίες για τους δύο αυτούς κλάδους. (π.χ γιατροί, χημικοί, μετεωρολόγοι και οδηγοί για την Πολεμική Αεροπορία και όσοι ασκούν ναυτικά επαγγέλματα ή εκπαιδεύονται για αυτά στο Πολεμικό Ναυτικό).
Η θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία διατηρείται προς το παρόν στη σημερινή της διάρκεια, όσοι όμως υπηρετούν σε περιοχές αντίστοιχες με τις περιοχές στις οποίες υφίστανται μονάδες προκάλυψης του Στρατού Ξηράς θα υπηρετούν εννιάμηνη θητεία, όπως και στο Στρατό Ξηράς
.
Δόθηκαν επίσης οδηγίες ώστε στο πλαίσιο των νέων μέτρων που εφαρμόζονται για την ασφάλεια των στρατοπέδων και των στρατιωτικών καταστημάτων να πάψουν οι στρατευμένοι να θεωρούνται ταυτόσημοι με την κάλυψη των αναγκών φύλαξης, δηλαδή με τις σκοπιές, ώστε να είναι εφικτή η διάθεση του αναγκαίου χρόνου στην ολοκλήρωση μιας ουσιαστικής και σύγχρονης στρατιωτικής εκπαίδευσης, καθώς και για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε όλες τις μονάδες, καθώς και για τον σεβασμό της προσωπικότητας και των συνταγματικών δικαιωμάτων όλων των στρατευσίμων.

Πηγή:naftemporiki.gr
Αετός για το stoxos.gr

3 σχόλια

  1. Υπό των δεδομένων συνθηκών, δηλαδή της ολοένα μειούμενης υποχρεωτικής θητείας από τη μία και της τεχνολογικης εξέλιξης από την άλλη που απαιτεί ολοένα και πιό ειδικευμένο στρατιωτικό προσωπικό, το μέτρο καταρχήν είναι θετικό και μάλιστα θα πρέπει να επεκταθεί και σε ορισμένα σώματα του Στρατού Ξηράς (τεθωρακισμένα, διαβιβάσεις κλπ)
    Δεν μπορείς να υπηρετήσεις 9 μήνες τη στιγμή που χρειάζεσαι αρκετούς μήνες για να εκπαιδευτείς σωστά, εκτός κι αν σ' έχουν μόνο για σκοπιά και αγγαρείες.
    Οι έφεδροι πρέπει να εκπαιδευονται για να στελεχώνουν το Στρατό Ξηράς, όπου απλά χίλιοι άνδρες και χίλια όπλα, σχηματίζουν ένα σωρό λόχους, έτοιμους να πολεμήσουν για την Πατρίδα αν χρειαστεί. Δεν μπορεί ο έφεδρος αν τον χρειστεί η Πατρίδα να προσφέρει στο Ναυτικό κι στην Αεροπορία. Δε χρειάζεται να καθαρίζουν πατάτες και να πλένουν τα μαγειρεία της Αεροπορίας και του Ναυτικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ταχα μου, οτι καταργουν τις σκοπιες, ωστε οι στρατιωτες να ασχολουνται περισσοτερο με την ουσιαστικη εκπαιδευση, λες και δεν μπορουνε να γινουν και τα δυο ταυτοχρονα!! Αν θελουν οντως να αφαιρεσουν αχρηστο χρονο απο τη θητεια και να βαλουνε στη θεση του, χρονο για εκπαιδευση, να καταργησουν τις αγκαρειες στα μαγειρεια και τις καλλιοπες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.