Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΤΟΥΣ

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ''ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ'' ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε. ...; Με 80 ψήφους υπέρ και 18 κατά, η βουλή της ΠΓΔΜ ψήφισε σ...

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ''ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ'' ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε. ...;

Με 80 ψήφους υπέρ και 18 κατά, η βουλή της ΠΓΔΜ ψήφισε σήμερα νόμο για την αλλαγή του εθνόσημου της χώρας, με την αφαίρεση του πεντάκτινου κόκκινου αστεριού.
Η πρωτοβουλία για την αφαίρεση του αστεριού ανήκει στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι με το επιχείρημα ότι το αστέρι αυτό συμβολίζει μία πραγματικότητα και μία ιδεολογία η οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, είναι ξεπερασμένη.
Κατά της αλλαγής του εθνόσημου ψήφισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) το οποίο θεώρησε ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσιος διάλογος.
Από τις χώρες του αποκαλούμενου πρώην ανατολικού μπλοκ πλέον μόνον η Λευκορωσία έχει ακόμη το πεντάκτινο κόκκινο αστέρι στο εθνόσημό της.
Από το 1991, οπότε η ΠΓΔΜ έγινε ανεξάρτητο κράτος, υπήρξαν αρκετές πρωτοβουλίες για την αλλαγή του εθνόσημου της χώρας, ωστόσο για διαφόρους λόγους, καμία δεν είχε ευοδωθεί μέχρι σήμερα.

Πηγή:naftemporiki.gr
Αετός για το stoxos.gr

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.