Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Απαράδεκτη παρέμβαση επιχειρεί η Άγκυρα όσον αφορά τη λειτουργία το...

ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Απαράδεκτη παρέμβαση επιχειρεί η Άγκυρα όσον αφορά τη λειτουργία του ελληνικού Γενικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες τις εφημερίδας "Το Παρόν", ο E. Bagis στην πρόσφατη επίσκεψή του φέρεται να ζήτησε από τον ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα την απομάκρυνση του Έλληνα γενικού πρόξενου Β. Μπορνόβα.
Ο Έλληνας διπλωμάτης, ο οποίος έχει συμπληρώσει ένα χρόνο υπηρεσίας στη Κωνσταντινούπολη, έχει ενοχλήσει τη τουρκική πλευρά με τις δραστηριότητες του, όπως η επίσκεψη στην Ίμβρο χωρίς να ζητήσει προηγουμένως άδεια, όπως συνηθιζόταν, τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου με τη διοργάνωση έκθεσης της νεότερης ελληνικής ιστορίας αλλά και τη καταγραφή όλων των ελληνικών κτηρίων που έχουν κατασχεθεί τα τελευταία χρόνια από το τουρκικό δημόσιο.
Η αναγνώριση της αποσταθεροποιητικής δράσης του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και οι ολοένα αυξανόμενες φωνές για τη κατάργησή του, ενόχλησαν την Άγκυρα που εκβιάζει με κλείσιμο του Γενικού Προξενείου Κων/πολης. Προ λίγων εβδομάδων, δικαστικός κλητήρας επέδωσε στο Β. Μπορνόβα, επίσημο έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο το 50% του κτηρίου όπου στεγάζεται το ελληνικό Γενικό Προξενείο είναι ιδιοκτησία του τουρκικού Δημοσίου. Μάλιστα για τον λόγο αυτό ζητείται το ποσό των περίπου €400.000 για τη μέχρι τώρα χρήση του κτηρίου.
O B. Μπορνόβας έχει θητεύσει στο Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων Αργυροκάστρου και Ξάνθης, ενώ σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύμα του Τύπου δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα Φ. Ξυδά. Αιτία οι συνεχείς οχλήσεις "να προσαρμοστεί" και να μην αρνείται την έγκριση βίζας ακόμη και σε Τούρκους στρατιωτικούς, που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα, οι οποίοι μόνο για τουρισμό δεν έρχονται.

Πηγή:strategy-geopolitics4.blog
Αετός για το stoxos.gr

1 σχόλιο

  1. Βάσει της αρχής αμοιβαιότητας που ισχύει στην διπλωματία, δύο χώρες τηρούν ίσες αντιπροσωπείες. Έτσι, η Τουρκία έχει μία πρεσβεία στην Αθήνα και δύο προξενεία (Θεσ/νίκη, Κομοτηνή), ενώ η Ελλάδα μία πρεσβεία στην Άγκυρα και δύο προξενεία (Κων/λη, Σμύρνη). Αν κλείσουμε ένα τουρκικό προξενείο, θα κλείσουν κι αυτοί ένα δικό μας. Αν απελάσουμε έναν πρόξενο εμείς, το ίδιο θα κάνουν κι εκείνοι.

    Επειδή τελευταίως υπάρχει κινητικότητα γύρω από το προξενείο της Κομοτηνής, του οποίου ζητείται το κλείσιμο, κάνουν και οι Τούρκοι ανάλογες κινήσεις. Είναι συνηθισμένα αυτά στην διπλωματία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.