Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

''ΝΕΑ'' ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ:ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ

Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ''ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΗ'' ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ,Η.Π.Α. ΚΑΙ Ε.Ε. Μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να κλείσει...

Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ''ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΗ'' ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ,Η.Π.Α. ΚΑΙ Ε.Ε.

Μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να κλείσει το Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, προσθέτοντας ότι το αντίθετο θα εκληφθεί σαν τακτική για να περνά ο χρόνος.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια δεξιώσεως για την επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας(!), ο Γκιουλ δήλωσε ότι είναι ανάγκη να τεθεί χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των συνομιλιών και η οποιαδήποτε συμφωνία να τεθεί σε δημοψήφισμα. «Η Τουρκία», πρόσθεσε, «θέλει να λυθεί το Κυπριακό μέχρι το τέλος του χρόνου, θέλει την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε ένα αποδεκτό χρονικό όριο. Το αντίθετο θα εκληφθεί σαν τακτική καθυστέρησης».
Στο μεταξύ, η «Μιλιέτ» γράφει ότι η Τουρκία ετοίμασε «νέα» πρόταση για το Κυπριακό και αναδημοσιεύει είδηση του τηλεοπτικού δικτύου NTV, σύμφωνα με την οποία η πρόταση προβλέπει: Άνοιγμα των λιμανιών στους Ελληνοκυπρίους, έναντι της επικύρωσης του «κοινοτικού κανονισμού», όπως ισχυρίζεται, για απευθείας εμπόριο και έναρξης πτήσεων προς το ψευδοκράτος, καθώς και τερματισμό του αποκλεισμού των Τουρκοκυπρίων από διεθνείς αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο αναφέρει ότι η Άγκυρα επιθυμεί καθορισμό συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για τις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο και σχεδιάζει να αναλάβει προς τούτο διαφωτιστική εκστρατεία προς την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή:Σημερινή
Αετός για το stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.