Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΕΛΑΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ήταν αυτό που πρ...

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ήταν αυτό που πρώτο μίλησε για τους κινδύνους της λαθρομετανάστευσης σε ανύποπτο χρόνο μέσα από τα κείμενά του. Η καθημερινή μας τριβή με τους εναπομείναντες Έλληνες κατοίκους της περιοχής καθώς και τους ντόπιους καταστηματάρχες μας έδιναν από πολύ νωρίς την ζοφερή εικόνα που επικρατούσε. Επεισόδια μεταξύ μεταναστών αλλά και επιθέσεις κατά των Ελλήνων, κλεψιές και προώθηση ναρκωτικών δημιουργούσαν ένα περιβάλλον τρόμου για τους κατοίκους, οι οποίοι έμεναν αβοήθητοι.
Και να που ξαφνικά, μετά από τα απρόσμενα από πολλούς, επεισόδια στο τέμενος Ομεριέ όλοι ασχολήθηκαν με το πρόβλημα των μεταναστών αναγκασμένοι να δουν ένα πρόβλημα το οποίο είναι εδώ και καιρό μπροστά μας. Ιδιαίτερα η αστυνομία, η οποία, είχε αφήσει στην τύχη της την εντός των τειχών Λευκωσία (μάλλον το φακέλωμα των εθνικιστών είχε πολύ πιο μεγάλη σημασία), αποφάσισε να κάνει μια θεαματική επιστροφή με ελέγχους και συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια μεταξύ των Σουνιτών και των Σιιτών. Η επιχείρηση αυτή σύμφωνα με την αστυνομία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με αρκετούς παράνομους λαθρομετανάστες να συλλαμβάνονται.
Από την επόμενη όμως της επιχείρησης είδαμε μια τεράστια κριτική στην αστυνομία κάτι πρωτόγνωρο για την Κύπρο (στην Ελλάδα αυτό γίνεται συχνά από κάθε λογής ανθέλληνες αριστεριστές αντιρατσιστές). Οι παραφυάδες των ύποπτων αντιρατσιστικών οργανώσεων της Ελλάδας, ο «προστάτης» των μεταναστών και υπουργός εσωτερικών Συλικιώτης, καθώς και η επίτροπος Διοικήσεως Ηλιάνα Νικολάου έκαναν σκληρή επίθεση στην αστυνομία γιατί έκανε αυτό που προέβλεπε ο νόμος, σπέρνοντας κατηγορίες για δήθεν ρατσιστική συμπεριφορά.
Είναι προφανές ότι προσπαθούν να καλλιεργήσουν και στην Κύπρο την νοοτροπία που υπάρχει στην Ελλάδα με τους όψιμους αντιρατσιστές να εγκαλούν την αστυνομία όταν προσπαθεί να επιβάλει τον νόμο προστατεύοντας έτσι τους λαθρομετανάστες.
Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν πρόκειται να αφήσουμε το θέμα να περάσει χωρίς κινητοποιήσεις. Οι αυτόχθονες κάτοικοι και καταστηματάρχες της παλιάς Λευκωσίας θα πρέπει να ζουν με ασφάλεια και χωρίς φόβο στις γειτονιές τους. Ελπίζουμε οι επιχειρήσεις της αστυνομίας να συνεχισθούν και όχι να ήταν απλά για να ικανοποιήσουν το αίσθημα ικανοποίησης του κόσμου.
Σε αντίθετη περίπτωση, το παράδειγμα από την Αθήνα στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όπου οι αγανακτισμένοι κάτοικοι ανακατέλαβαν από μόνοι τους εδώ και σχεδόν ένα χρόνο την γειτονιά τους, διώχνοντας τους μετανάστες, μπορεί να παρουσιαστεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και στην Κύπρο…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.