Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΚΟΠΙΑ:Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΖΗΤΑ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ'' ΤΟΥΣ

ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙ ... Ο αρχηγός της "Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης" (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, δήλωσε χθες...

ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙ ...

Ο αρχηγός της "Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης" (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, δήλωσε χθες στα Σκόπια ότι δεν πρόκειται να φέρει κανένα εμπόδιο στον πρωθυπουργό της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, για το θέμα της ονομασίας, αν ο τελευταίος διεκδικήσει εγγυήσεις για το λεγόμενο ζήτημα της "εθνικής ταυτότητας".
"Εφόσον διαφυλάξετε την εθνική ταυτότητα, ήτοι διεκδικήσετε σαφείς εγγυήσεις για την ονομασία της γλώσσας μας και του λαού μας ως μακεδονική-ός, εμείς θα σας στηρίξουμε για οποιονδήποτε συμβιβασμό θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει στο θέμα της ονομασίας ", ανέφερε ο κ. Τσερβένκοφσκι, απευθυνόμενος προς τον κ. Γκρούεφσκι.
"Ελπίζουμε ότι θα εργαστείτε με μόχθο και με δεξιοτεχνία, ώστε μέσω των διαπραγματεύσεων να διεκδικήσετε όσο το δυνατό μικρότερο εύρος χρήσης για το νέο διεθνές όνομα", πρόσθεσε ο κ. Τσερβένκοφσκι.
Ακόμη, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό της χώρας να απευθυνθεί στον λαό και να του πει ποιες είναι οι προθέσεις του σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.
Πηγή:ΑΠΕ
Αετός για το stoxos.gr

1 σχόλιο

  1. Αν εμείς δεν τους αναγνωρίσουμε "ταυτότητα", δεν θα έχουν τίποτε καταφέρει κι αυτό το ξέρουν. Ακόμη κι αν τους αναγνωρίσει ο κόσμος όλος με το όνομα Μακεδονία, αν δεν τους αναγνωρίσει η Ελλάδα, δεν μπορούν με τίποτε να στηρίξουν την απαίτησή τους για αναγνώριση ως έθνους.
    Η πολιτική των συζητήσεων και συμβιβασμών που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι ολέθρια.
    Η Ελλάδα οφείλει πάραυτα να καταγγείλει την κατάπτυστη "ενδιάμεση συμφωνία", την οποία τα Σκόπια έχουν επανειλημμένως παραβιάσει και να σταματήσει κάθε συζήτηση για το όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.