Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΤΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ... ΧΑΙΔΕΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Αντί κυρώσεων επί της Τουρκίας, επειδή δεν εκπληρώνει τι...

ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αντί κυρώσεων επί της Τουρκίας, επειδή δεν εκπληρώνει τις συμβατικές της υποχρεώσεις προς την ΕΕ και την Κυπριακή Δημοκρατία, το κλίμα που δημιουργείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι όπως ανοίξουν και άλλα τουρκικά ενταξιακά κεφάλαια, αρχής γενομένης από εκείνο του περιβάλλοντος.
Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 14 Οκτωβρίου. Με αυτήν θα αξιολογείται η τουρκική ενταξιακή πορεία χωρίς την περίληψη εισηγήσεων για επιπρόσθετες επί της Άγκυρας κυρώσεις. Δηλαδή, δεν θα επιβληθούν άλλες κυρώσεις πέραν των οκτώ ήδη παγωμένων κεφαλαίων, που σχετίζονται με το πρωτόκολλο και το εμπάργκο, που η Τουρκία επιβάλλει σε βάρος των πλοίων και των αεροσκαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σημειώνουμε ότι το 2006 η Επιτροπή είχε εισηγηθεί προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το πάγωμα οκτώ ενταξιακών κεφαλαίων.

Πηγή

ΑΕΤΟΣ για το stoxos.gr

1 σχόλιο

  1. Το θέμα είναι αν η Κύπρος βάλει βέτο να τελειώνουμε. Έχει κάθε δικαίωμα. Δεν μπορεί να συζητά με κάποιον που προσποιείται ότι δεν την "βλέπει".

    Βέτο μπορεί να βάλει και κάθε άλλη χώρα, κατά την άποψή μου, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει νόημα να συζητάς για ένταξη με ένα κράτος, το οποίο δεν αναγνωρίζει και τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.