Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ "ΣΤΟΧΟΣ"

7 σχόλια

  1. ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ...ΜΑΜΑΕΙ (όπως λένε στο περιοδικό free) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η 29η ΜΑΙΟΥ 1453 ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ, Η ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 1000 ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΤΙΦΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΠΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑΣ.
    ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ, Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.
    ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΗΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΣΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ Β', ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ... "ΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ."
    ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΜΥΝΑ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΤΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΥΣΙΑ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ, Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ, ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΡΘΙΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!
    Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ ΚΥΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΟΛΥΔΑΚΡΥΖΕΙΣ,ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ'ΝΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΤΟ ΔΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΣΟΙ ΔΟΥΝΑΙ, ΟΥΤ' ΕΜΟΝ ΕΣΤΙ ΟΥΤΕ ΑΛΛΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΕΝ ΑΥΤΗ. ΚΟΙΝΗ ΓΑΡ ΓΝΩΜΗ ΠΑΝΤΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΑΙΡΕΤΩΣ ΑΠΟΘΑΝΟΥΜΕΝ ΚΑΙ ΟΥ ΦΕΙΣΟΜΕΘΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ"
    (Αυτοκράτωρ Kωνσταντίνος ΙΑ' ο Παλιολόγος).

    To ηρωικό στοιχείο ενυπάρχει στην φύση των Ελλήνων, είναι έμφυτο. Από το "Μολών Λαβέ" του Λεωνίδα, έως τα "ΟΧΙ" των Μεταξά, Κορυζή και πολύ προσφάτως Τάσσου Παπαδόπουλου, από τον χωρό του Ζαλόγγου και το Κούγκι του Σαμουήλ, μέχρι το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου και την Μάχη της Κρήτης, μπορεί κανείς αβίαστα να διακρίνει την συνέχεια του έθνους. Ας τα βλέπουν αυτά όσοι καμώνονται ότι την αμφισβητούν.
    Όμως το ηρωικό παρελθόν γεννά βαρύτατες υποχρεώσεις στους κληρονόμους του. Αν σήμερα δεν κυβερνά την Ελλάδα ένας γίγαντας, όπως ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος-Δραγάσης, αλλά νάνοι, που βάλθηκαν να κάνουν τους Έλληνες να ξεχάσουν το ηρωικό τους παρελθόν, αυτό δεν σημαίνει ότι το ηρωικό στοιχείο μπορεί να σβηστεί από το DNA τους. Κοιμάται, χειμάζει, έως ότου οι καιροί το καλέσουν να αφυπνισθεί. Τότε θα ξυπνήσει και ο "μαρμαρωμένος βασιλιάς". Και τότε πρέπει να βρουν που θα κρυφτούν οι σύγχρονοι Εφιάλτες και Γούσηδες!!

    "ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ", όπως έλεγε ο Γέρος του Μοριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. gia na sothi o elinismos.prepi prota na tsakisoyme toys prodotes poy briskonte stin patrida mas.tsakiste ta anarxia.anarxiki kai mpoltsebiki ayti i gi den sas aniki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. PALI ME XRONIA KAI KAIROUS PALI DIKIA MAS THA NAI!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΨΩ ΤΗ ΛΑΜΠΑΔΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.