Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

AYTOΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...

Στο γραφείο και στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Στάινχαρτ στο Μανχάταν εισέβαλαν οι Αρχές της Νέας Υόρκης, κατάσχοντας πολλά α...








Στο γραφείο και στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Στάινχαρτ στο Μανχάταν εισέβαλαν οι Αρχές της Νέας Υόρκης, κατάσχοντας πολλά αρχαία έργα που, όπως λένε, έχουν κλαπεί από την Ελλάδα και την Ιταλία.




Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας του γενικού εισαγγελέα του διαμερίσματος του Μανχάταν, Σάιρους Βανς Τζούνιορ, να επαναπατρισθούν κλεμμένες αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στη Νέα Υόρκη, στις χώρες καταγωγής τους.

Ανάμεσα στα κατασχεθέντα είναι μια αρχαιοελληνική λευκή λήκυθος, από τον 5ο αιώνα π.Χ., η αξία της οποίας εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 380.000 δολάρια.

Επίσης, κατασχέθηκαν φιγούρες της Πρωτοκορινθιακής Περιόδου (από τον 7ο π.Χ. αιώνα) που απεικονίζουν μια κουκουβάγια και μια πάπια, με τα δύο αυτά έργα να εκτιμάται ότι αξίζουν μαζί 250.000 δολάρια.

Η λευκή λήκυθος που βρέθηκε στο σπίτι του Στάινχαρτ


Ο Στάινχαρτ, διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων, επενδυτής και γνωστός φιλάνθρωπος, συλλέγει έργα τέχνης από την αρχαία Ελλάδα επί τρεις δεκαετίες και έχει στενούς δεσμούς με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, όπου μία από τις αίθουσες έχει πάρει το όνομά του. 



Οι New York Times επιχείρησαν να μιλήσουν με τον 77χρονο Στάινχαρτ, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο «για την ώρα». 

Φωτογραφίες: New York District Attorney’s Office, AP



iefimerida.gr