Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΟΙ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΠΛΗΡΩΣ» ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας έχουν πλήρως αποκατασταθεί, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνάντηση που είχε σήμερα στ...





Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας έχουν πλήρως αποκατασταθεί, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνάντηση που είχε σήμερα στο Σότσι με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ. Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στην κατοικία του Ρώσου προέδρου, στο φημισμένο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας.




Ο Πούτιν είπε στον Ερντογάν ότι οι διμερείς σχέσεις προχωρούν σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτιστεί, και ότι είναι επωφελές και για τους δύο ηγέτες να καθίσουν και να συζητήσουν σημαντικά διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της συριακής κρίσης.
«Η δουλειά που γίνεται και από τις δύο πλευρές δείχνει ότι οι ρωσοτουρκικές σχέσεις έχουν ειδικό καθεστώς και έχουν πλήρως αποκατασταθεί», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.
Μάλιστα, συνεχάρη για άλλη μια φορά τον Ερντογάν για το δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, και δήλωσε ότι πιστεύει πως η βελτίωση της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία θα ενισχύσει σημαντικά τις διμερείς σχέσεις. Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι οι κοινές πρωτοβουλίες Μόσχας και Άγκυρας μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «έχουμε επωμισθεί ένα σοβαρό έργο, μια μεγάλη ευθύνη», και «πιστεύω ότι οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε από κοινού θα αλλάξουν το μέλλον ολόκληρης της περιοχής».
Στη σημαντική επίσκεψη στο Σότσι ο Ερντογάν συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ, καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης. Πρόκειται για την πέμπτη συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του μετά την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών.
http://www.pontos-news.gr/article/163721/poytin-sti-synantisi-me-erntogan-oi-rosotoyrkikes-sheseis-apokatastathikan-pliros

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.