Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΑ ΒΡΩΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ... ΚΑΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΗΣΑΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΩΣΕΙ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ...

Μια ανήκουστη βρωμιά διέπραξε η «Καθημερινή» του Πάσχα: Ο φιλελές αρθρογράφος της, Τάκης Θεοδωρόπουλος, έγραψε πως τόσο ο Σωκράτης,...







Μια ανήκουστη βρωμιά διέπραξε η «Καθημερινή» του Πάσχα: Ο φιλελές αρθρογράφος της, Τάκης Θεοδωρόπουλος, έγραψε πως τόσο ο Σωκράτης, όσο και ο Πλάτων ήσαν ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ!.. Τώρα πώς το ξέρει αυτό ο κύρ-Τάκης και δεν το ξέρουν οι χιλιάδες Έλληνες και Ξένοι βιογράφοι των δύο μεγάλων φιλοσόφων τους τελευταίους 25 αιώνες, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και άπτεται της Ψυχιατρικής Επιστήμης… Βασικά, ο κύρ-Τάκης ασχολήθηκε στο άρθρο του με το Αρχείο Καβάφη, που η «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» ανέθεσε τη διαχείρισή του στον Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος είναι λέκτορας στην Οξφόρδη και έχει συγγράψει έργο με τον τίτλο: «Σαν κι εμένα καμωμένοι: Ο ομοφυλόφιλος Καβάφης και η ποιητική της σεξουαλικότητας».




Γράφει επί λέξει ο κύρ-Τάκης: «Ο κ. Παπανικολάου αυτοχαρακτηρίζεται Cavafista για να αντιδιαστείλει την ερμηνευτική του με τους παραδοσιακούς και «ξεπερασμένους» καβαφιστές, οι οποίοι δεν έδωσαν τη δέουσα προσοχή στην ομοφυλοφιλία του ποιητή. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος αμφισβητεί το γεγονός ότι ο Καβάφης υπήρξε ομοφυλόφιλος. ΚΑΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΗΣΑΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ. Ομως το να ερμηνεύεις την ποιητική μεγαλοφυΐα του Καβάφη μόνον ως αποτέλεσμα της ομοφυλοφιλίας του είναι σαν να ερμηνεύεις την πλατωνική φιλοσοφία, όλη τη δυτική φιλοσοφία, βασιζόμενος στις ερωτικές κλίσεις του πρώτου διδάξαντος. Απλούστευση χαρακτηριστική μιας στρατευμένης σκέψης που αντιμετωπίζει την ομοφυλοφιλία ως ιδεολογία».

ΚΑΛΟΥΜΕ την «Καθημερινή» να βάλει άγριο χέρι στον ασεβή κύρ-Τάκη Θεοδωρόπουλο, που τόλμησε να χαρακτηρίσει κιναίδους τους δυό μεγαλύτερους Έλληνες φιλοσόφους, λές και ζούσε την εποχή εκείνη, διέθετε πρωκτόμετρο και τους έκανε πρωκτομέτρηση. Προφανώς, ο κύρ-Τάκης επηρεάστηκε από το γνωστό δίστιχο που λέγανε επί 21ης Απριλίου στα σχολεία οι μπολσεβίκοι, για να κάνουν «Αντίσταση» στην Χούντα: «Κι ο Σωκράτης ο σοφός, π.ύστης ήτανε κι αυτός»!..

Κοινός Νούς - Εφημερίδα "Στόχος"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.