Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΛΕΙΨΤΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΚΟΨΕΤΕ: ΤΗΝ 5Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ!

Διαχρονικά μαθήματα πολιτικής, ήρωες παγιδευμένοι σε αόρατους κοινωνικούς μηχανισμούς, ένα κομμωτήριο ως χώρος ζύμωσης και ελευθερί...







Διαχρονικά μαθήματα πολιτικής, ήρωες παγιδευμένοι σε αόρατους κοινωνικούς μηχανισμούς, ένα κομμωτήριο ως χώρος ζύμωσης και ελευθερίας, η ενηλικίωση τη δεκαετία του ’60, αστυνομικά μυστήρια και οικογενειακές σχέσεις, πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων στην 5η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου που διοργανώνει η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, από τις 20 έως τις 26 Απριλίου 2017, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.






Μέσα από τα καρέ των κινηματογραφιστών του Ισραήλ περνά η πολιτισμική, κοινωνική και πολιτική πολυμορφία της χώρας. Ο δρόμος υπήρξε μακρύς: από τις πρώτες εικόνες που κινηματογραφήθηκαν το 1896 μέχρι σήμερα, ο κινηματογράφος του Ισραήλ καθρεφτίζει μια κοινωνία που αλλάζει. Το νέο ισραηλινό σινεμά επικεντρώνεται στον Άλλο, και μάλιστα στα περιθωριακά στοιχεία, αντανακλώντας τις εξελίξεις που συντελούνται στην ισραηλινή κοινωνία.

Η 5η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου φέρνει τους θεατές πιο κοντά στην πλούσια και πολυσχιδή ισραηλινή κινηματογραφική παραγωγή και στις νέες αφηγήσεις μέσα από τις οποίες αναδύεται και μια έννοια που έχει ιδιαίτερα ταλαιπωρηθεί από τη σκληρή πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής: η ελπίδα.
thesout

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.