Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΠ: ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΜΗΝΥΟΥΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ!!!! ΝΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ...

Δύο υποθέσεις εξετάστηκαν σε ανοιχτά ακροατήρια, των Δικαστηριων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, με μηνυτές και μηνυομενους να είναι…πράκτορε...

Δύο υποθέσεις εξετάστηκαν σε ανοιχτά ακροατήρια, των Δικαστηριων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, με μηνυτές και μηνυομενους να είναι…πράκτορες της ΕΥΠ

Για τις κατηγορίες της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και απάτη, το Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, έκρινε ένοχη την πρώην Αναπληρωτρια Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας, Αρτεμισία Σ. ύστερα απο μήνυση της υπό εκκαθάριση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ε.Υ.Π. (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π).
Το Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της και για τα δύο αδικήματα, και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 μηνών κατά συγχώνευση με τριετή αναστολή αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου. Ενώ επέβαλε και καταλογισμό σε βάρος της, των δικαστικών εξόδων και την αποζημίωση της Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π. για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη.
Μάρτυρες κατηγορίας στην υποθεση κατέθεσαν ο Κ. Αγγελάκης (πρόεδρος επί 20ετία και πρώην προιστάμενος της διεύθυνσης κατασκοπείας), ο Ηλίας Α. (πρώην Γ.Γ. της Ομοσπονδίας) ενω αναγνώστηκε απο Εδρας καταθεση της Ευγενία (Τζένη) Λεβογιάννη, η οποία δε βρισκεται πια στη ζωη. Ήταν η υπαλληλος της ΕΥΠ, η οποία είχε υποβάλλει καταγγελία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και είχε καταθέσει στον 3ο Τακτικό Ανακριτή Δημήτρη Φούκα για την υπόθεση «Πυθία».
Για την Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π. παρέστη ως συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, ο ποινικολόγος Γεώργιος Παπατσώρης, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.
Είχε προηγηθεί (29/06) η αναβολή δικάσιμο στο 9ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μήνυσης του πρώην προιστάμενου της διεύθυνσης κατασκοπείας, Κ.Αγγελάκη για την υπόθεση «Πυθία», σε βαρος του Θ. Σπατιώτη (είχε διατελέσει συνδικαλιστικής εκπρόσωπος στο αξίωμα του προέδρου των εργαζομένων στην ΕΥΠ) για ψευδομαρτυρία και ψευδορκία, στην οποία αθωώθηκε. Ο κατηγορούμενος, αιτήθηκε αναβολής λόγω κωλύματος του δικηγόρου του με την Έδρα να ορίζει νέα δικάσιμο. Αν και αρχικα οριστικε, ως ημερομηνια η 20ή Σεπτεμβριου 2016, ο Θ.Σπατιώτης, επικαλεστηκε δικαστική του εκκρεμότητα, με τον ίδιο κατηγορούμενο (για την υπόθεση του «Γεωγραφικού Συστήματος» της ΕΥΠ), το Δικαστήριο ανέβαλε για 21 Σεπτεμβρίου 2016. Ωστόσο η Έδρα υπέδειξε στον κατηγορούμενο κατά την εκδίκαση,να παραστεί έστω και με άλλον συνήγορο εξαιτίας των διαδοχικές αναβολών που έχει λάβει η υπόθεση και τίθεται ζήτημα παραγραφής.
Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο οτι από το 2009 και μέχρι σήμερα, οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις της ΕΥΠ- έχουν επιτρέψει στους υπαλλήλους της ΕΥΠ (!) να αντιδικούν στα δικαστήρια, για λογής υπηρεσιακές, συνδικαλιστικές και μη υποθέσεις.



nantiareport.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.