Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΡΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΣΚΑΛΠ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ Ο ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ...

Ο σμηναγός Επαμεινώνδας Παπαδημητρίου, ο αφηγητής κατά τις πτήσεις της Ομάδος Επιδείξεως Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» της 115 ΠΜ ε...

Ο σμηναγός Επαμεινώνδας Παπαδημητρίου, ο αφηγητής κατά τις πτήσεις της Ομάδος Επιδείξεως Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» της 115 ΠΜ επελέγη ως "ο δεύτερος καλύτερος πιλότος που θα ήθελες μαζί σου σε μία αποστολή", από τους συναδέλφους του πιλότους των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ που συμμετείχαν στην 1η εκπαιδευτική σειρά αέρος του τακτικού προγράμματος ηγεσίας (Tactical Leadership Programme (TLP)) που εκτελέσθηκε στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, από τις 18 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ομαδικότητας από το οποίο διακατέχονται τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας (ιπτάμενοι - προσωπικό εδάφους) για την επίτευξη των στόχων.

Η Ελλάδα συμμετείχε στο πρόγραμμα με τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 52+ της 343ης Μοίρας της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα και αντίστοιχο προσωπικό υποστήριξης. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης η 343 Μοίρα ανέλαβε να σχεδιάσει και να εκτελέσει «αποστολές προστασίας μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και αποστολές καταστολής της εχθρικής αεραμύνης (SΕΑD), με σκοπό τη συνεργασία - συνεκπαίδευση του συνόλου του προσωπικού στην εκτέλεση αυτού του είδους των αποστολών, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.