Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Η Ι. ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΕ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΥΣ

Εφιστά  την προσοχή στους ιερωμένους προκειμένου να μην παίρνουν μέρος σε συζητήσεις και σχόλια όταν αναπτύσσεται διχαστικός λόγος, προ...


Εφιστά  την προσοχή στους ιερωμένους προκειμένου να μην παίρνουν μέρος σε συζητήσεις και σχόλια όταν αναπτύσσεται διχαστικός λόγος, προπαγανδισμός ή προβάλλονται κομματικές παρατάξεις

Περιορισμούς στη χρήση του διαδικτύου από  κληρικούς και μοναχούς βάζει με εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος.



Η εκκλησία εφιστά  την προσοχή στους ιερωμένους προκειμένου να μην παίρνουν μέρος σε συζητήσεις και σχόλια όταν αναπτύσσεται διχαστικός λόγος, προπαγανδισμός ή προβάλλονται κομματικές παρατάξεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, «οι μοναχοί δεν επιτρέπεται να εκφράζονται, ακόμη και διά των μέσων του διαδικτύου, δια τρόπου ο οποίος τους οδηγεί στην αλλοτρίωση της ασκητικής τους υποσχέσεως και σε ανάμιξή τους με εγκόσμιες μέριμνες, γεγονός που πλήττει τη φύση του μοναχισμού».

Ακόμα στην εγκύκλιο αναφέρονται περιορισμοί στις ιστοσελίδες των ενοριών, οι οποίες μπορούν να λειτουργούν μόνο με έγκριση και αποκλειστικά για την ενημέρωση των ενοριτών για ζητήματα όπως συσσίτια και προγράμματα κατηχήσεως ή την ιστορία του ναού και δεν επιτρέπεται να προβάλλουν κάποιο πρόσωπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.