Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ...!!! ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ...!!! Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ...!!!

ΜΕΓΑΛΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΑΝ ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΧΑΝΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ...


ΜΕΓΑΛΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΑΝ ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΧΑΝΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ...

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα επισκεφθεί στις 2:30 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας, για να του ανακοινώσει ότι δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, αλλά η ορκωμοσία θα είναι πολιτική.

Ο κ. Τσίπρας θα πάει στις 14:30 στον Αρχιεπίσκοπο. Το ραντεβού θα γίνει πριν από την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει στον κ. Ιερώνυμο ότι θα ορκιστεί πρωθυπουργός όχι με θρησκευτικό όρκο, αλλά με πολιτικό.

Η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει σήμερα στις 16:00, χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο θα γίνει και με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα παραστεί, ωστόσο εκεί θα βρίσκεται ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, έτσι ώστε όποιος από τους υπουργούς θέλει, να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα είναι παρών στον αγιασμό της νέας Βουλής και με τον ίδιο τρόπο ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μπορεί να μη σηκωθεί όρθιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο χθες το βράδυ, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τηλεφώνησε ο ίδιος σήμερα στις 9 το πρωί για να ζητήσει ραντεβού πριν από την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. iefimerida.gr

13 σχόλια

  1. Να τα βλεπουν οι ηλίθιοι που εφεραν τους μπολσεβίκους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Τσίπρα,η Ορθόδοξη Εκκλησία μας υπηρξε,είναι και θα εναι Μητέρα του Έθνους μας.Νομιζω οτι ανεξαρτήτως των όσων πιστεύετε θα έπρεπε τούτο να το ανά γνωρίζετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι ? δεν θα προσκυνήσει τους τους εβραιοπαπαδες ? στα οπλα στα οπλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ποιον και σε τι υψωνουν τη γροθια; Ποσα τετοια ''χερακια'' δεν επεσαν στην Ιστορια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πισω εχει η αχλαδα την ουρα γραικύλε, ραγια και αμορφωτε νεοελληνα.....που τους φηφησες. Τη ''παστα'' σου παντα τη χρησιμοποιουσαν οι κάθε λογεις πατρωνες εγχώριοι και ξενοι...ΗΛΙΘΙΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eσενα ''τους τους...'' ότι και να σου πουνε τσαμπα παει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλτατοι συνέλληνες καί φίλτατες συνελληνίδες, αποδέχομαι καί σέβομαι το σύνολον των θρησκειών, αλλά ταυτοχρόνως απορρίπτω ασυζητητί ως απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας καί Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καί άρα ως ιστορικός, τις όποιες ιστορικές ανακρίβειες. Ως εκ τούτου, επισημαίνω τα κάτωθι.
    (Α) Οι θρησκείες, κατά την ίδρυσίν τους, μεταξύ των άλλων κρισίμων απαντήσεών τους, όπως των θρησκευτικών πιστευμάτων τους, των ιερών κειμένων τους κ.λ.π., καλούνται να καθορίσουν το θρησκευτικόν εύρος τους, μέσω της απαντήσεως δύο(2) κρισίμων ερωτημάτων:
    (1) Θα είναι "εθνικές", απαευθυνόμενες αποκλειστικώς προς ένα έθνος
    ή αντιθέτως "οικουμενικές"/"διεθνιστικές", απευθυνόμενες προς το σύνολον των διαφόρφων εθνών;
    (2) Θα είναι "πολυθεϊστικές" ή "μονοθεϊστικές";
    Αναλόγως των απαντήσεών τους, οι όποιες θρησκείες, διαιρούνται σήμερα ως ακολούθως:
    (α) "εθνικές πολυθεϊστικές θρησκείες",
    (β) "εθνικές μονοθεϊστικές θρησκείες",
    (γ) "οικουμενικές μονοθεϊστικές θρησκείες"
    Έτσι, σήμερα χαρακτηριστικά παραδείγματα, είναι ανά περίπτωσιν:
    (α)ως "εθνικές πολυθεϊστικές θρησκείες" το Ελληνικόν Δωδεκάθεον, το Ρωμαϊκόν Πάνθεον, ο Ιαπωνικός Σιντοϊσμός κ.λ.π.,
    (β) ως "εθνική μονοθεϊστική θρησκεία" ο Ιουδαϊσμός,
    (γ) ως "οικουμενικές μονοθεϊστικές θρησκείες" είναι ο Χριστιανισμός, ο Ισλαμισμός κ.λ.π.
    Άρα, δεν μπορεί μία όλως διάφορη θρησκεία, να θεωρηθεί ως "εθνική θρησκεία", καθώς καλλίστως μπορεί να προσηλυτισθεί τόσον ένας Ιουδαίος ή ένας Τσιγγανόγυφτος όσον καί κάποιος Αφρικανός ή Ασιάτης. Άρα, προφανώς ουδόλως δεν υφίσταται κάποια "εθνική σχέση" Ελληνισμού-Χριστιανισμού. Μάλιστα, εφ' όσον τεθεί θέμα περί της εφαρμογής των χριστιανικών θρησκευτικών κανόνων εκ μέρους των χριστιανών, διερωτώμαι αν υπάρξει έστω καί 3%-5% ανά την επικράτειαν μετ' απολύτου τυπολατρικής καί κατά γράμμα εφαρμογής τους, αλλιώς να προχωρήσουμε προς την θέσπισιν του
    "λαϊκού-κοσμικού κράτους", ώστε να δούμε την απάντησιν των διαφωνούντων/διαφωνουσών.
    (Β) Όμως, πέραν αυτού, ιστορικώς ο Ελληνισμός προϋπήρξε του χριστιανισμού καί άρα καί βάσει αυτής ακριβώς της παραμέτρου, κάθε ταύτισή τους, είναι ανιστόρητη καί ως εκ τούτου απαράδεκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. (Γ) Θεσμικώς, ο εκάστοτε πρωθυπουργός, όντας ένας εκ των τριακοσίων βουλευτών, δικαιούται βάσει του ισχύοντος Ελληνικού συντάγματος, να ορκίζεται, όπου επιθυμεί.
    Μάλιστα, παραθέτω τα προβλεπόμενα κατ' άρθρον 13Σ. περί θρησκευτικής ελευθερίας καί 59Σ. περί βουλευτικής ορκωμοσίας, καθώς ο εκάστοτε πρωθυπουργός είναι ένας εκ των βουλευτών. Άρα, κατανοούμε ότι ο Τσίπρας, απλώς ήσκησεν το θεσμικόν δικαίωμά του.
    (1) MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα
    'Αρθρο 13: (Θρησκευτική Ελευθερία)
    1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.
    2. Kάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. H άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη. O προσηλυτισμός απαγορεύεται.
    3. Oι λειτουργοί όλων των γνωστών θρησκειών υπόκεινται στην ίδια εποπτεία της Πολιτείας και στις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί της, όπως και οι λειτουργοί της επικρατούσας θρησκείας.
    4. Kανένας δεν μπορεί, εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, να απαλλαγεί από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς το Kράτος ή να αρνηθεί να συμμορφωθεί προς τους νόμους.
    5. Kανένας όρκος δεν επιβάλλεται χωρίς νόμο, που ορίζει και τον τύπο του.
    Πηγή: [url]http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-13/[/url]
    (2) MEPOΣ TPITO - Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας > TMHMA Γ΄ - Bουλή > KEΦAΛAIO TPITO - Kαθήκοντα και δικαιώματα των βουλευτών
    'Αρθρο 59: (Όρκος)
    1. Oι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Bουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:
    «Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
    2. Aλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος.
    3. Bουλευτές που ανακηρύσσονται όταν η Bουλή απουσιάζει δίνουν τον όρκο στο Tμήμα της που λειτουργεί.
    Πηγή:[url]http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-61/[/url]
    Άρα, τα συμπεράσματα δικά σας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έδωσε όρκο στον Ελληνικό λαό..........Να σκάσουν οι σταυροφασιστες που μέχρι σήμερα χέρι -χέρι με το παπαδαριό έγλειφαν τα πόδια της πλουτοκρατίας και έριχναν κροκοδείλια δάκρυα για τις χιλιάδες αυτοκτονίες και τις εκατοντάδες χιλιάδες πτωχευμένους οικογενειάρχες..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Gamw ta nekra sas olous. Ante vlakes mas priksate me tin ekklisia. Oxi mono na min orkistei, na tous parei kai oti exoun me to etsi thelw gia na voithisei tin ellada. Na pan na kanoun nisteia oi kwloxontroi "aggelioforoi tou theou"... tsoutsekia oloi dithenakides. Kai etsi grafw greeklish giati mporw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μας πηρε η κατρακιλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σεβεσαι, ναι αποδεχεσαι όμως το συνολο.....''ακους'' τι λες φιλτατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Axrhsteeeee......O idios o diaolos eisai metamorewmenos....Patrida 8rhskeia oikogeneia re.... Axrhste an8rwpe...Ntroph s..Alla poso nomizeis 8a meisneis eki..upokrithhh,...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.