Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΒΓΗΚΕ ΤΟ CHAGAS... ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ Ο EMBOLA! ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, ΚΟΥΒΑΛΑ ΤΟ ΝΕΟ AIDS! ΣΗΜΑΝΑΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ "ΦΙΛΗΣΕΙ" ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ 17 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ...

Miα νέα, τρομακτική ασθένεια έκανε την εμφάνισή της στις ΗΠΑ και δεν πρόκειται για τον Ebola. Δεκάδες είναι οι υποθέσεις μίας ασθένειας...


Miα νέα, τρομακτική ασθένεια έκανε την εμφάνισή της στις ΗΠΑ και δεν πρόκειται για τον Ebola. Δεκάδες είναι οι υποθέσεις μίας ασθένειας γνωστής ως το "έντομο που φιλά" ή αλλιώς Chagas. Η μέχρι πρόσφατα άγνωστη ασθένεια έκανε την εμφάνισή της στο Τέξας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η επιτροπή τροπικών ασθενειών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Washington Post, οι υγειονομικές αρχές διέγνωσαν 17 κατοίκους του Χιούστον με την ασθένεια Chagas. Πρόκειται για μία ασθένεια που έχει τις ρίζες της στην Λατινική Αμερική και μεταδίδεται στους ανθρώπους μέσω ενός τσιμπουριού, το οποίο τρέφεται με ανθρώπινο αίμα, για αυτό και ονομάζεται το "έντομο που φιλά".

Το τσιμπούρι τσιμπά κατά την διάρκεια της νύχτας, προτιμά τα πρόσωπα των θυμάτων του και "κουβαλάει" ένα παράσιτο το οποίο και προκαλεί την ασθένεια, η οποία και θεωρείται το νέο AIDS.

Ένας, κάθε 6.500 κατοίκους του Τέξας στους οποίους έγινε έλεγχος, έχουν προσβληθεί από τον ιό.

"Είμαστε έκπληκτοι από το αποτέλεσμα”, δηλώνουν οι αρμόδιοι σχετικά με το πόσοι Αμερικανοί νοσούν στο Χιούστον.

Η ασθένεια Chagas προκαλεί προβλήματα στην καρδιά και μάλιστα δεν έχει συμπτώματα, εκτός από μία κούραση και αδυναμία που δείχνουν τα θύματα.

"Θεωρούμε την Chagas ως ένα σιωπηλό δολοφόνο", αναφέρει ο επιδημιολόγος Nolan Garcia.

"Οι άνθρωποι που νοσούν, δεν νιώθουν άρρωστοι, έτσι δεν ψάχνουν την ιατρική φροντίδα, αλλά στο τέλος πληρώνουν με την ζωή τους αφού το 30% αυτών αρρωσταίνει από διάφορες καρδιοπάθειες, δηλώνει.
elas-lyste

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.