Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΩΝΥΜΟΣ... ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ...!!! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΛΗΚΑΡΟ ΚΑΙ ΥΜΝΗΤΗ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ...!!!

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τίμησε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 2 Ιουνίου 2014 το πρωτοπαλλήκαρο (και βιογράφ...


Απίστευτο κι όμως αληθινό: Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τίμησε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 2 Ιουνίου 2014 το πρωτοπαλλήκαρο (και βιογράφο!) του αιμοσταγούς Άρη Βελουχιώτη, διαβόητο Ηπειρώτη ποιητή και συγγραφέα Γιώργο Κοτζιούλα (1909-1956), που υπήρξε επί 2 χρόνια (1943-45) ο «Υπουργός Πολιτισμού» του ΕΛΑΣ!.. Η κατάπτυστη εκδήλωση έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής στο Ρούφ και παρευρέθη ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Συριζώνυμος Λιάπης, που έτρεξε να τιμήσει τον Κοτζιούλα κατευθείαν από το Αεροδρόμιο των Σπάτων, όπου προσγειώθηκε το βραδάκι της Δευτέρας, προερχόμενος από την Αλβανία!..

Ο γνωστός ζωγράφος Σπύρος Φασιανός χάρισε στον Αρχιεπίσκοπο το ένα από τα 50 αντίτυπα του χειροποίητου βιβλίου «Γ. Κοτζιούλας, Ποιήματα». Ακολούθησε ο «δεκάρικος» λόγος του Μακαριωτάτου, κατά τον οποίο ο Συριζώνυμος Λιάπης άρχισε να υμνεί τον 85χρονο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο Γιαννουλάτο για το έργο που επιτελεί στην Αλβανία με δικά μας χρήματα!.. Ακολούθησαν οι υμνητικές ομιλίες για τον αιμοσταγή Κοτζιούλα του γνωστού ιερέως, αγιογράφου και γιατρού, Σταμάτη Σκλήρη, και του διευθυντού των Αρχείων του «Μουσείου Μπενάκη», Αναστάσιου Σακελλαρόπουλου. Ο Συριζώνυμος Λιάπης καθόταν και άκουγε τους ομιλητές να υμνούν το «δεξί χέρι» του Άρη Βελουχιώτη, σαν να μη συμβαίνει τίποτα!.. Φαντάζεστε τι θα γινόταν στο Ψευτορωμέηκο, αν η Αρχιεπισκοπή τολμούσε να διοργανώσει μια εκδήλωση για κάποιον κομμουνιστοφάγο διανοούμενο; Κόλαση θα γινόταν και όλοι οι Μπολσεβίκοι θα ζητούσαν την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου!..

Για τους νεώτερους που δεν ξέρουν ποιος υπήρξε ο Γιώργος Κοτζιούλας, επισημαίνω μόνο τα εξής: 1) Το 1983 εξεδόθη από τις κομμουνιστικές εκδόσεις «Θεμέλιο» η βιογραφία του Άρη Βελουχιώτη διά χειρός Κοτζιούλα με τίτλο «Όταν ήμουν με τον Άρη – Αναμνήσεις», όπου ο Κοτζιούλας υμνεί αηδιαστικά τον Αρχικαπετάνιο του ΕΛΑΣ, δικαιολογώντας τον για όλες τις σφαγές αθώων Ελλήνων πατριωτών που διέπραξε στον Μελιγαλά, στον Φενεό, στην Καλαμάτα, στο Κλίμα Δωρίδος και σε ένα σωρό χωριά και πόλεις της Ελλάδος!.. Αυτόν τιμήσατε Μακαριώτατε!..

2) Το 1997 ο Γρηγόρης Φαράκος εξέδωσε το «Χαμένο Αρχείο του Άρη Βελουχιώτη». Εκεί υπάρχει ένα μεγάλο ποίημα – ύμνος του Γιώργου Κοτζιούλα στον Αρχικίναιδο Χασάπη του ΕΛΑΣ, που τελειώνει με τους εξής στίχους, τους οποίους ο «Στόχος» αφιερώνει στον ανυποψίαστο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών: «Με το φιλί σου φλογερή στο πρόσωπο σφραγίδα / μέρα και νύχτα δίπλα σου και σ’ άκουσα και σ’ είδα, / στο χωρατό και στην οργή, στα γέλια στα μπουρίνια,  / καθώς αλλάζουν οι καιροί κατά τα μερομήνια. / Κι ούτε ξεχνώ (αν μου δόθηκε του ποιητή η χάρη) / πώς με πρωτόφερες εσύ κοντά σου καβαλάρη, / ο ίδιος που αράδα κόβοντας κεφάλια ντροπιασμένα / ξέρεις ωστόσο να τιμάς επάξια τον καθένα. 20-21 Σεπτέμβρη 1944»!..

ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ; Ο Κοτζιούλας έγραψε αυτόν τον Ύμνο προς τον Άρη Βελουχιώτη μία εβδομάδα μετά την Σφαγή 2.000 Ελλήνων Πατριωτών στην Πηγάδα του Μελιγαλά!... Συριζώνυμε Λιάπη, αν έχεις λίγο φιλότιμο, παραιτήσου, ή «πάρε τα κεφάλια» αυτών που σε παρέσυραν: Είναι δυνατόν η Αρχιεπισκοπή Αθηνών να τιμά με ειδική εκδήλωση στο Πνευματικό της Κέντρο τον Υμνητή του Άρη Βελουχιώτη, τον «Γκαίμπελς του ΕΛΑΣ» Γιώργο Κοτζιούλα;

Κοινός Νούς - Εφημερίδα "Στόχος"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.