Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ... Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΓΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ!

Τη νομική άποψη ότι “αυτή καθ’ αυτή η κατηγορία δεν είναι ικανή για να προφυλακιστεί κάποιος”, εξέφρασε κληθείς να πει την άποψή του για ...

Τη νομική άποψη ότι “αυτή καθ’ αυτή η κατηγορία δεν είναι ικανή για να προφυλακιστεί κάποιος”, εξέφρασε κληθείς να πει την άποψή του για την... προφυλάκιστη των τριών Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, μιλώντας στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Φαύλος κύκλος” του Αντώνη Κουμιώτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καπερνάρος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Μου κακοφαίνεται… Όποιοι και αν ήταν, αν ήταν του ΚΚΕ θα έλεγα το ίδιο, αν ήταν όποιου άλλου πολιτικού σχηματισμού θα έλεγα το ίδιο, αν ήταν της ΔΗΜΑΡ θα έλεγα το ίδιο, για όλους θα έλεγα το ίδιο, δεν είναι δυνατό με αυτή την έννοια να προφυλακίζονται Βουλευτές.

Θέλετε να κάνω τον διαχωρισμό; Άλλο πολιτική ερμηνεία της εγκληματικής οργάνωσης και άλλο νομική θέση, τί σημαίνει εκγληματική οργάνωση. Δεν είναι εγκληματική οργάνωση ένας πολιτικός σχηματισμός εάν δύο ή τρεις ή τέσσερις από τα μέλη του τα κοινοβουλευτικά, φέρονται, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση. Δεν είναι δυνατό να λέμε τέτοια πράγματα και τόσο απλά, τόσο εύκολα να στέλνουμε ανθρώπους να εκτίουν ποινή, γιατί αυτοί εκτείνουν προκαταβολική ποινή.

Έχει τις πρϋποθέσεις του το άρθρο 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Δοκίμασαν να δραπετεύσουν, προσπάθησαν να τους βρουν και αυτοί έκαναν υπεκφυγές, έχουν επαναλάβει κάτι στο μέλλον σχετικά με αυτά, είναι άμεση η κατηγορία που μπορείς να πεις ότι είναι εν τω γίγνεσθαι και υπάρχει κίνδυνος να το επαναλάβουν; Έχει προϋποθέσεις η ποινική δικονομία. Είναι αγνώστου διαμονής, κινδυνεόυν να το σκάσουν στο εξωτερικό;

Θέλω να γίνω κατανοητός, δηλαδή δεν έχει σημασία ποιοί είναι, δεν έχει σημασία μόνο ότι είναι Βουλευτές, έχει να κάνει και με το βάρος της κατηγορίας. Αυτή καθ’ αυτή η κατηγορία δεν είναι ικανή για να προφυλακιστεί ο άλλος. Τα λέει ρητά ο νομοθέτης, είναι σοφός Με τέτοιες καταστάσεις δημιουργούνται προηγούμενα. Και θέλω να καταλάβετε τί εννοώ. Θέλω να καταλάβετε ότι είναι πολύ λεπτά ζητήματα αυτά…”.

alpha965.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.