Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΝΑΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΒΟΥΤΗΞΕ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΤΙΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ...!!!

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Κωνσταντινούπολη έκαναν αναπαράσταση του βαπτίσματος του Χριστού με την παραδοσιακή τελετή της ρίψης του Στ...


Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Κωνσταντινούπολη έκαναν αναπαράσταση του βαπτίσματος του Χριστού με την παραδοσιακή τελετή της ρίψης του Σταυρού στις 6 Ιανουαρίου στην αποβάθρα στο Φανάρι.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν ήταν παρών στην τελετή λόγω μιας ισχυρής γρίπης. Η τετράωρη τελετή πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Τρανουπόλεως κ. Γερμανό στο Φανάρι στο ελληνικό Πατριαρχείο το πρωί.

Μια ομάδα από ιερείς και πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί πήγαν στην αποβάθρα του Φαναρίου, όπου ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης έριξε έναν μεγάλο Σταυρό στη θάλασσα, για τον αγιασμό των υδάτων, όπως σημειώνει το πρακτορείοAnadoulu.

Ο Έλληνας Γιώργος Αλεξανδρίδης ήταν ο πρώτος που έφθασε στο Σταυρό και τον επέστρεψε στον Μητροπολίτη, ο οποίος του απένειμε ένα κρεμαστό κόσμημα με το χρυσό σταυρό.

Ο 47χρονος Αλεξανδρίδης, δήλωσε ότι ήταν πολύ χαρούμενος που έπιασε πρώτος το Σταυρό και πρόσθεσε ότι οι πρόγονοί του, ήταν από τον Πόντο, τη Μαύρη Θάλασσα, από την επαρχία της Τραπεζούντας.  echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.