Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ... ΠΟΣΟ ΧΕΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ...!!! ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ, ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ...!!!

Μεταφέρουμε από ενημέρωση του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων: Μόλις προ ολίγου λάβαμε προφορικά γνώση ότι η περιφερειακή ενότητα Πειραιά ...

Μεταφέρουμε από ενημέρωση του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων:

Μόλις προ ολίγου λάβαμε προφορικά γνώση ότι η περιφερειακή ενότητα Πειραιά και ο Αντιπεριφερειάρχης Στέφανος Χρήστου, μετά από έντονες παρεμβάσεις όπως ισχυρίστηκε, διαφόρων μέσων ενημέρωσης, ΑΡΝΗΘΗΚΕ να επιτρέψει τη συμμετοχή του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2013 στον Πειραιά, με αιτιολογία ότι προσκαλέσαμε να συμμετάσχουν μαζί μας στο Άγημα και φίλοι μας καταδρομείς και αλεξιπτωτιστές !!!

Στην επιστολή διαμαρτυρίας, που του αποστείλαμε, με την οποία ζητούσαμε και διευκρινήσεις, μας απάντησε εγγράφως εμμένοντας στην άρνησή του. Μετά απ' αυτά η συμμετοχή μας στην παρέλαση αναβάλλεται. Ωστόσο θα τιμήσουμε την ημέρα με όποιο τρόπο καθένας μπορεί. Και θα αποδώσουμε εν καιρώ τα δέοντα σε όλους αυτούς, που βρίσκουν τρόπους να πολεμούν με αθλιότητες κάθε υγιή εκδήλωση του έθνους μας. Χειρότερος τρόπος για τους μικρόψυχους είναι η λήθη και η χλεύη, συνδεόμενη με τον ακτιβισμό της κάλπης. Διαδώστε την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά, για να μάθουν όλοι ποιοί είναι αυτοί που εξακολουθούν να μας κυβερνούν.

Η επιστολή που στείλαμε στον Αντιπεριφερειάρχη είναι η ακόλουθη:

Προς Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς κ. Χρήστου Πειραιάς, 24/10/2013

κ. Αντιπερειφερειάρχη
Ως γνωρίζετε προ 10 περίπου ημερών ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, του οποίου τυγχάνω Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., σας απέστειλε αίτημα συμμετοχής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2013, όπως κάνουν δεκάδες σωματεία εθελοντών και εφέδρων σε όλη την Ελλάδα και στον Πειραιά.
Μόλις σήμερα έλαβα τηλεφωνική κλήση από τον κ. Ανδρίτσο, δια της οποίας μου μετέφερε 3 μόλις ημέρες πριν την παρέλαση, την άρνησή σας να συμμετάσχουμε στην παρέλαση!!!
Η προφορική αιτιολογία, που μας παρασχέθηκε ήταν ότι δημοσιογράφοι σας ενημέρωσαν για την πρόσκλησή μας προς φίλους και συνεργαζόμενους με εμάς καταδρομείς, για να συμμετάσχουν στο άγημά μας, προκειμένου από κοινού όλοι να τιμήσουμε την εθνική μας επέτειο.
Στην εύλογη ερώτησή μου τί το κακό είχε αυτή η πρόσκληση προς συνεργάτες του Συνδέσμου, εθελοντές, εφέδρους των καταδρομών ή αλεξιπτωτιστών, ώστε αυτό να συνιστά λόγο άρνησης συμμετοχής στην παρέλαση, ακόμη και των μελών του ιδίου του Συνδέσμου, δεν λάβαμε καμμία απάντηση. 

Επίσης δεν μας δόθηκε καμμία εξήγηση, αναφορικά με το γιατί αν το ζήτημα ήταν η συμμετοχή κάποιων φίλων μας στο άγημα, δεν ενημερωθήκαμε εγκαίρως γι' αυτό, ώστε να παρελάσουν μόνο μέλη μας, αν και τούτο βεβαίως θα αποτελούσε μία παγκόσμια πρωτοτυπία, να ζητείται δηλαδή ταυτότητα μέλους για να παρελάσει κάποιος σε εθνική γιορτή!
Το μόνο που μας ειπώθηκε είναι ότι αυτή είναι η απόφασή σας!

Σημειωτέον ότι η η αντιπεριφέρεια Πειραιώς είχε συναινέσει στη συμμετοχή μας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2013, κατά την οποία το άγημά μας, είχε μία πολύ πειθαρχημένη και καλή παρουσία, που απέσπασε τα ευνοϊκότερα σχόλια των αρχών και του παρευρισκομένου κόσμου. Μάλιστα και σ' εκείνη την παρέλαση είχαν συμμετάσχει καταδρομείς φίλοι μας, που συνεργάζονται μαζί μας σε όλες τις δραστηριότητες πολιτικής προστασίας, έρευνας και διάσωσης και περιβαλλοντικής προστασίας, που διενεργούμε, ως εθελοντικός φορέας.

Επειδή η απόφαση αυτή, αν μας μεταφέρθηκε ορθώς, αποτελεί για εμάς τους Βατραχανθρώπους και το Σύνδεσμό μας προσβολή και είναι παντελώς ακατανόητη, θα ήθελα προσωπικά να σας ενημερώσω για να ακόλουθα:

-Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων έχει ιστορία άνω των 20 ετών , με έδρα διαρκώς τον Πειραιά.
Έχει μορφή αθλητικού σωματείου και αποτελεί το μεγαλύτερο σωματείο στην Ελλάδα, με 1200 μέλη, όλους απόφοιτους της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού, είτε ναύτες είτε Καταδρομείς. Για παράδειγμα εγώ τυγχάνω καταδρομέας, αλεξιπτωτιστής, που εκπαιδεύθηκα στη ΔΥΚ.
- Οι δραστηριότητές μας υπήρξαν πάντα συνδυασμός κοινωνικής και εθνικής προσφοράς στους τομείς της πολιτικής προστασίας, της έρευνας και διάσωσης, των περιβαλλοντικών καθαρισμών και της διενέργειας αθλητικών και ιστορικών εκδηλώσεων.
- Σε όλες αυτές τις δράσεις μας, όπως τελευταία στον καθαρισμό του Μικρολίμανου, σε συνεργασία με το ΝΟΕ και το ΣΚΑΙ, είχαμε τη συνεργασία σωματείων εθελοντών καταδρομέων , που είναι αυτοδύτες ή και αυτοί βατραχάνθρωποι και επομένως είναι συνεργάτες μας στα έργα πάντα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς και σε καμμία περίπτωση δεν είναι "απόβλητοι" ή ανεπιθύμητοι, τουλάχιστον για μας!!!
- Η συμμετοχή μας επομένως στην παρέλαση αποτελεί για εμάς τρόπο να αποτίσουμε φόρο τιμής στην ιστορία και τους ήρωες του Ελληνισμού και μέσο συνένωσης των διασπασμένων δυνάμεων αυτού, δηλαδή μία ευκαιρία όλοι μαζί να κάνουμε μία δραστηριότητα, την οποία κανείς να μην μπορεί να την κατακρίνει ή διαστρεβλώσει, σε πνεύμα εθνικής περηφάνιας, ομόνοιας και ενότητας.
Με αυτό το πνεύμα συμμετείχαμε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2013.

Κατόπιν των ανωτέρω θα παρακαλούσα όπως αναθεωρήσετε την απόφασή σας, καθότι η συμμετοχή μας στην παρέλαση μόνο τιμή και ομορφιά προσδίδει στην εκδήλωση και δεν ενέχει κανέναν από τους "κινδύνους", με τους οποίους προφανώς συνέδεσαν τη συμμετοχή μας εις αυτήν "πρόθυμοι" για τα έργα της άρνησης δημοσιογράφοι ή άλλοι καλοθελητές. Εκτός αν πράγματι θεωρείτε είτε εμάς είτε τους εθελοντές συνεργάτες και φίλους του Συνδέσμου ανεπιθύμητους, οπότε θα θέλαμε ευθεία και επίσημη απάντηση.

Σε άλλη περίπτωση, εφ' όσον δηλαδή επιμείνετε στην άρνησή σας κι επειδή τούτο θα αποτελέσει ευθεία προσβολή του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, της ιστορίας , της προσφοράς του , αλλά και ενός εκάστου των 1200 μελών του, παρακαλώ όπως μας αποσταλεί έγγραφη επιστολή για την άρνηση τούτη και την αιτιολογία της, ώστε να ενημερωθεί δεόντως τόσο το ΔΣ όσο και τα μέλη μας, τα οποία θα κάνουμε προσπάθεια να ενημερώσουμε τελευταία στιγμή, ώστε να μην προσέλθουν απ' όλη την Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στο άγημα! Επειδή η παρούσα επιστολή θα δημοσιευθεί στο επόμενο ενημερωτικό μας έντυπο ¨Ο ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΣ", που αποστέλλεται σε όλα μας τα μέλη, σε όλη την Ελλάδα, θεωρώ σκόπιμο και δεοντολογικό όπως έχουμε τις απόψεις σας εγγράφως για να δημοσιεύσουμε κι αυτές μαζί με την τελική σας απάντηση στο αίτημά μας.

Μετά τιμή
Κυριάκος Κόκκινος

Η απάντηση που λάβαμε είναι η ακόλουθη:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς, 24/10/2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. πρωτ.: 200815 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ταχ. Δ/νση: Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κωδ.: 185 31
Τηλέφωνο: 213 2073 504
Fax: 210 4134 492
Email: ant.peiraios@patt.gov.gr

ΘΕΜΑ: Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2013.

Μετά από ερωτήματα που δεχτήκαμε από πολλά μέσα ενημέρωσης διαπιστώσαμε ότι στην ηλεκτρονική σελίδα του Συνδέσμου σας είναι ανηρτημένη η παρακάτω πρόσκληση:
« Μετά από πρόσκληση του Δήμου Πειραιά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σε όλους τους φίλους, ότι την 28η Οκτωβρίου, Άγημα Βατραχανθρώπων του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων με φίλους Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές και Πεζοναύτες των ΚΕΑΠ και άλλων αδελφών σωματείων, θα παρελάσει στο Δήμο Πειραιά. Μαζί μας θα παρελάσουν και όποιοι άλλοι φίλοι μας των Ειδικών Δυνάμεων επιθυμούν. Όποιος Βατραχάνθρωπος ή Καταδρομέας θέλει να συμμετάσχει πρέπει να προσέλθει με στολή την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου , στις 16.00 , στα γραφεία του Συνδέσμου στην πλαζ Φρεατύδος , για συντονισμό και δοκιμαστική παρέλαση. Ενδυμασία παρέλασης: Παραλλαγή δάσους (Αμερικανική ή Ελληνική), μαύρο άρβυλο, καπέλο μαύρο του Συνδέσμου για τους ΟΥΚ και καπέλο ή μπερές για τους καταδρομείς, με τα σήματα των σωματείων. Παρακαλούμε διαδώστε το για να έχουμε την προσέλευση που αξίζει μία Εθνική Επέτειος!».
Επειδή η συγκεκριμένη πρόσκληση διαφοροποιεί ουσιαστικά και σημαντικά τα αναφερόμενα στο από 15-10-2013 έγγραφό σας με το οποίο ζητούσατε να συμμετάσχετε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, σας γνωρίζουμε ότι δεν εγκρίνουμε τη συμμετοχή του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Πειραιά.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Κοινοποίηση:
- Περιφερειάρχη Αττικής Κ. Γιάννη Σγουρό

Τα σχόλια δικά σας!!!

-------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.