Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΣΤΑΤΩΘΗΚΕ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΞΕΡΑΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΚΑ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ" ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ...!

Ένας χαιρετισμός στα ελληνικά [Καλημέρα] του υπουργού Εργασίας Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, Σπύρου Ξέρα, στάθηκε ως λόγος για δ...


Ένας χαιρετισμός στα ελληνικά [Καλημέρα] του υπουργού Εργασίας Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, Σπύρου Ξέρα, στάθηκε ως λόγος για δημιουργία διαπληκτισμού με την αντιπολίτευση στην κοινοβουλευτική επιτροπή για την εργασία.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής, ο υπουργός Εργασίας – ελληνικής καταγωγής- χαιρέτισε τον πρώην υπουργό και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, Κώστα Μπάρκα, λέγοντας στα ελληνικά ‘Καλημέρα!»

«Η Χρήση της ελληνικής γλώσσας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της βουλευτή της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, Eglantina Gjermeni, που με έκπληξη άκουσε να μιλάνε ελληνικά στο αλβανικό κοινοβούλιο», γράφει το σλαβικό κείμενο που επικαλείται το αλβανικό Balkan Web.

“Από πότε η ελληνική έγινε επίσημη γλώσσα στο Κοινοβούλιο; Είστε επικεφαλής του Κοινοβουλίου και πρέπει να μιλάτε αλβανικά και όχι ελληνικά”, φώναξε έντονα η Γκέρμενι.

Σημειώνεται ότι τα ελληνικά ΜΜΕ μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία τον Ιούνιο του 2009, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εκλογές προσφέρουν «ελληνικό χρώμα στο Κοινοβούλιο».

Μάλιστα, από τα 140 μέλη του αλβανικού Κοινοβουλίου, επτά είναι από την ελληνική μειονότητα, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.echedoros-a.gr

-----------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.