Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ" ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΔΕΛΑΤΟΛΑ...

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ «6 ΗΜΕΡΕΣ»... Τριγμοί στη συγκυβέρνηση, με τους δύο εταίρους να αντιδρούν στην πρόθεση της Ν.Δ. να επαναφέρει με τις ψήφους ...

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ «6 ΗΜΕΡΕΣ»...
Τριγμοί στη συγκυβέρνηση, με τους δύο εταίρους να αντιδρούν στην πρόθεση της Ν.Δ. να επαναφέρει με τις ψήφους ΑΝ.ΕΛΛ. και Χ. Α. το γένος ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές

Εντονότατες αντιδράσεις στους κυβερνητικούς κόλπους έχει προκαλέσει η ακροδεξιά ολίσθηση της Ν.Δ. στην προσπάθεια της να... επαναφέρει το γένος ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές. Οι βουλευτές της Ν.Δ. που υπογράφουν την τροπολογία της ντροπής δεν πτοήθηκαν από το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει στο παρελθόν αντισυνταγματική ανάλογη ρύθμιση, απαντώντας σε προσφυγή που ισχυριζόταν ότι η αλλαγή του νόμου είχε ως αποτέλεσμα να «ανατίθεται η άμυνα της πατρίδας σε αλλογενείς και όχι σε Έλληνες το γένος, γεγονός που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα συμφέροντα των Ελλήνων». Επίσης δεν έδωσαν καμία σημασία στις αιτιάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη που καταγγέλλουν ως κατάφωρα αντισυνταγματικές ανάλογες ρυθμίσεις. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χαρακτήριζαν τη συγκεκριμένη τροπολογία ως προπομπό της αυστηροποίησης του νόμου για την ιθαγένεια, που ήδη βρίσκεται στα σκαριά. Και παρά το γεγονός ότι η Ν.Δ. μπορεί να περάσει από τη Βουλή την ακραία εθνικιστική τροπολογία, βασιζόμενη στις ψήφους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, είναι βέβαιο ότι μια τέτοια κίνηση θα προκαλέσει ισχυρούς τριγμούς στην κυβερνητική συνοχή, δεδομένων των αντιρρήσεων των εταίρων της.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝΙΖΕΙ ότι χρειάστηκαν επίμονες γραπτές παρατηρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την κατάργηση της πρόσθετης προϋπόθεσης του ελληνικού γένους και όχι απλώς της ελληνικής ιθαγένειας για την εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, με το σκεπτικό ότι η προηγούμενη νομοθετική πρόβλεψη ήταν κατάφωρα αντισυνταγματική. Και υπογραμμίζει ότι είναι πράγματι «κατάφωρα αντισυνταγματική», αφού η μόνη εξαίρεση σε σχέση με το γένος που προβλέπει και επιτρέπει το ελληνικό Σύνταγμα είναι αυτή που αφορά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Για όλα τα υπόλοιπα πολιτειακά αξιώματα και όλες τις άλλες δημόσιες θέσεις, όμως, δεν επιτρέπεται να αναπαράγεται η προϋπόθεση αυτή, όπως επισημαίνει. Μάλιστα, η Ιπποκράτους αναφέρει και το παράδειγμα των ΗΠΑ, ως κατ' εξοχήν χώρα πολιτογραφήσεων, όπου αντίστοιχος περιορισμός υπάρχει μόνο για τη θέση του Προέδρου. Και χαρακτηρίζει «θεσμικά απαράδεκτη» τη συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη συζήτηση και, μάλιστα, μέσω twitter!

Για «μεσαιωνικό σκοταδισμό» τον οποίο αποπνέει η προτεινόμενη τροπολογία από βουλευτές της Ν.Δ. κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ, ενώ τονίζει το γεγονός ότι συνεπικουρούνται από βουλευτές της Χρυσής Αυγής και των ΑΝ.ΕΛΛ. Η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι κριτήριο για ένα σύγχρονο κράτος και στράτευμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την ιδιότητα του πολίτη με βάση την ιθαγένεια. Και καταλήγει ότι όσοι μετατρέπουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε πεδίο ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης «υποσκάπτουν την ενότητα και την αποτελεσματικότητά τους» σε εποχές κρίσιμες για τη χώρα.

«ΜΝΗΜΕΙΟ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ»

Μνημείο εθνικιστικών και ρατσιστικών διακρίσεων με προφανείς ιδεολογικού χαρακτήρα σκοπιμότητες ακροδεξιάς φοβικής ζύμωσης, χαρακτηρίζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα Άμυνας του κόμματος Θοδωρής Δρίτσας την προτεινόμενη τροπολογία των βουλευτών της Ν.Δ., για την οποία ζητά από την ηγεσία του ΥΕΘΑ να τοποθετηθεί στην κατεύθυνση της απόσυρσής της. Επισημαίνει ότι πρόκειται για τεχνητό θέμα, με στόχο τον αποπροσανατολισμό της λαϊκής αγανάκτησης από την πολιτική της λιτότητας και καμία σχέση δεν έχει με τον πατριωτισμό ή με πραγματική ανάγκη των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την ευθεία και ανεπιφύλακτη αντίθεσή του και σημειώνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από παιδιά που αναγνωρίζουν για πατρίδα τους μόνο την Ελλάδα.

(6 ΗΜΕΡΕΣ 27/02/2013 – ΝΑΤΑΣΑ ΡΟΥΓΓΕΡΗ - nrouggeri@6meres.gr)

-----------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.