Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ... ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥΣ!

Μετά το «όχι» της Ν.Δ. απέσυρε επίμαχη διάταξη που «έστρωνε το χαλί» στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης «Πανωλεθρία» χθες για τον υπουργό Δικα...

Μετά το «όχι» της Ν.Δ. απέσυρε επίμαχη διάταξη που «έστρωνε το χαλί» στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης

«Πανωλεθρία» χθες για τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη στη Βουλή, αφού το εμφατικό «όχι» των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο άρθρο για το δικαίωμα αναψηλάφησης δίκης στα πολιτικά δικαστήρια έπειτα από δικαίωση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οδήγησε στην αναγκαστική απόσυρση της επίμαχης διάταξης από το σχέδιο νόμου για τα ναρκωτικά.

Μολονότι στον... κ. Ρουπακιώτη είχε διαμηνυθεί εγκαίρως ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην απώλεια εθνικής κυριαρχίας στη Δικαιοσύνη και στη μετατροπή του Αρείου Πάγου σε Ειρηνοδικείο της Ευρώπης, και ότι οι διατάξεις αντίκεινται στο ιδεολογικό στίγμα της, ο υπουργός έμεινε αμετακίνητος στη θέση του, με αποτέλεσμα να υποστεί βαριά ήττα, η οποία κατά πολλούς τον τσαλάκωσε.

Κατά τη χθεσινή β’ ανάγνωση του σχεδίου νόμου, ο υπουργός τροποποίησε το συγκεκριμένο άρθρο, προσθέτοντας ως εξαίρεση και τις υποθέσεις έγκρισης καταστατικού, θέλοντας έτσι να δείξει ότι δεν υπάρχει φόβος αναγνώρισης σωματείων όπως η Τουρκική Ένωση Ξάνθης. «Αυτά είναι μπαλώματα και φτιασιδώματα που δεν μας καλύπτουν» απάντησε ο εισηγητής της Ν.Δ. Τάσος Νεράντζης.

Απαντώντας, ο κ. Ρουπακιώτης έκανε λόγο για κρυφούς σκοπούς όσων αντιδρούν και είπε ότι δεν υπηρετεί την πολιτική τάξη. «Ας δούμε λοιπόν αν η κουλτούρα συνεργασίας θα ενισχυθεί ή θα αποδυναμωθεί» είπε ο κ. Ρουπακιώτης, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των βουλευτών της Ν.Δ., οι οποίοι απάντησαν: «Εμείς όταν η ΔΗΜ.ΑΡ. καταψήφιζε τα εργασιακά δεν βγάλαμε τσιμουδιά. Ας κάνει τώρα το ίδιο και ο κ. Ρουπακιώτης».

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 27/02/2013 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ)

-----------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.