Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΔΕΝ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗΣ"... ΟΤΑΝ Ο ΦΡΑΓΚΟΣ ΕΒΑΖΕ ΤΗΝ Β' ΜΟΙΡΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!

Αντιγράφουμε από τον ΒΗΜΑτοδότη. _ Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης τοποθετήθηκε υπουργ...

Αντιγράφουμε από τον ΒΗΜΑτοδότη._ Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης τοποθετήθηκε υπουργός Εθνικής Αμυνας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια και τον πρωθυπουργό κ. Π. Πικραμμένο γιατί είναι ο μοναδικός που μπορεί να διοικήσει το στράτευμα έτσι ώστε, αν χρειαστεί, να αντιμετωπιστούν οι «συμμορίες με τα Καλάσνικοφ» οι οποίες θα κυριεύσουν τη χώρα σε περίπτωση αποχώρησης από την ευρωζώνη, όπως προειδοποίησε ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης.

Είναι αδιανόητο ασφαλώς να αναφέρεται ακόμη και ως αστείο η... επέμβαση του στρατού. Ωστόσο, ο κ. Φραγκούλης διαθέτει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, είναι φίλος τόσο της κυρίας Λιάνας Κανέλλη όσο και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου. Διαβάζει και ομιλεί τουρκικά, αγγλικά και ρωσικά. Είναι τελειόφοιτος της Νομικής Αθηνών με μεταπτυχιακά στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Εχει αποφοιτήσει από όλες τις σχολές των ειδικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης εκείνης των υποβρυχίων καταστροφών. Και ουδέποτε διέψευσε ότι είναι «υπερπατριώτης».

Ενα περιστατικό είναι ενδεικτικό. Το 2007-2008 ήταν διοικητής του Β' Σώματος Στρατού στο οποίο υπάγονται όλες οι μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων πλην αυτών στα νησιά. Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε πολλές φορές τη Β' Μοίρα Καταδρομών στη Νάουσα, η οποία εξαιτίας του για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια απέκτησε 100% επάνδρωση και υλικό τελευταίας τεχνολογίας. Οπως με πληροφορεί πηγή μου, σε ημέρες μεγάλης κακοκαιρίας οι ασκήσεις παραδοσιακά αναβάλλονται. Τον Δεκέμβριο του 2007, το Βέρμιο είχε καλυφθεί με χιόνι. Τη νύχτα που θα ξεκινούσαν οι πεζοναύτες για την πορεία βολής των 50 χλμ. στο βουνό η θερμοκρασία είχε πέσει στους -11 βαθμούς και πίστευαν όλοι (και οι αξιωματικοί) ότι θα έφθανε σήμα αναβολής της άσκησης λόγω των αντικειμενικών κινδύνων στις χαράδρες. Αντ' αυτού, η διαταγή από το αρχηγείο ήταν να ξεκινήσει η άσκηση κανονικά με την αιτιολόγηση ότι αυτού του είδους οι συνθήκες αποτελούν μοναδική ευκαιρία για την εκπαίδευση μιας Μοίρας Καταδρομών.

Επίσης το καλοκαίρι του 2007, με τις μεγάλες πυρκαγιές, η Μοίρα τέθηκε (διακριτικά) από τον στρατηγό Φραγκούλη σε (πολεμική) ετοιμότητα ολίγων λεπτών ως απάντηση στις φήμες για «τουρκικό δάκτυλο». «Το μόνο που του προσάπτω», επισημαίνει η πηγή μου, «είναι η στενή σχέση του με την Εκκλησία, αν και η θρησκεία είναι άλλος ένας τρόπος εξύψωσης του ηθικού». Τα σχόλια περιττεύουν... tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.