Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΟΥ ΙΡΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ...

 Έντονες αντιδράσεις ΗΠΑ για τα δις δολλαρίων που καταλήγουν σε οπλικά συστήματα  Η Τουρκία φαίνεται πως αγνοεί τις κυρώσεις που επιβάλλοντ...

 Έντονες αντιδράσεις ΗΠΑ για τα δις δολλαρίων που καταλήγουν σε οπλικά συστήματα 
Η Τουρκία φαίνεται πως αγνοεί τις κυρώσεις που επιβάλλονται στην Τεχεράνη και έχει μετατραπεί σε ενδιάμεσο σταθμό των χρημάτων που μεταφέρονται από όλες τις χώρες του κόσμου προς το Ιράν και αντίστροφα. Τα περισσότερα εμβάσματα έχουν ενδιάμεσο σταθμό την Τουρκία και συγκεκριμένα την Ηalkbank αναφέρουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ και ζητούν από την κυβέρνηση Ερντογάν να σταματήσουν άμεσα οι χρηματικές ροές προς το καθεστώς του Αχμαντινετζάτ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Vatan Ηalkbank δέχθηκε έμβασμα 5 δις δολαρίων της Ινδίας για να πληρωθεί το Ιράν ως αντίτιμο του πετρελαίου που πούλησε. Καμία τράπεζα στον κόσμο δεν δέχονταν το έμβασμα και η διαμεσολάβηση της τουρκικής τράπεζας είχε δώσει βαθιά ανάσα και στον Ιράν και στην Ινδία..

Υπολογίζεται πως η Halkbank στέλνει στο Ιράν εμβάσματα περίπου 1 δις δολαρίων το μήνα, χρήματα που στέλνονται από διάφορες χώρες. Γι’αυτό και οι ΗΠΑ ζητούν την άμεση διακοπή αυτής της συνεργασίας.

Ο γενικός διευθυντής της τουρκικής Halkbank Σουλεϊμαν Ασλάν παραδέχθηκε τη συνεργασία με την Τεχεράνη και τόνισε πως « μέχρι στιγμής δεν μας έχει ζητηθεί η διακοπή συνεργασίας. Αν μας έλθει δεν θα λειτουργήσουμε αντίθετα με τη διεθνή κοινότητα» τόνισε πως αν υπάρχει κάποια παρανομία δεν θα σταλούν τα εμβάσματα «όμως μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποια παρανομία».

Ο τούρκος τραπεζίτης με τις δηλώσεις του έδειξε πως η 6η μεγαλύτερη τράπεζα της Τουρκίας η οποία ανήκει στο δημόσιο θα συνεχίσει να είναι ο οικονομικός αιμοδότης της Τεχεράνης.

onalert.gr

------------------------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.