Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΠΗΛΑΙΟ

14 Δεκεμβρίου 1942... Μετά την καταστροφή των Καλαβρύτων, την 13η Δεκεμβρίου 1943, οι Γερμανοί επανέρχονται στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου,...



14 Δεκεμβρίου 1942... Μετά την καταστροφή των Καλαβρύτων, την 13η Δεκεμβρίου 1943, οι Γερμανοί επανέρχονται στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, τη λεηλατούν και στη συνέχεια την πυρπολούν.


Η οκταώροφη μονή είναι χτισμένη πάνω σε βράχο και σε υψόμετρο 924 μ.. Ιδρύθηκε τον 4ο αι. από δύο μοναχούς και θεωρείται από τις παλαιότερες και γνωστότερες της Ελλάδος. Βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό τόπο και μπορείτε να την επισκεφθείτε με αυτοκίνητο ή με τα πόδια απ΄το μονοπάτι της Ζαχλωρού.

Η μονή καταστράφηκε για πρώτη φορά το 840 από τους εικονομάχους, το 1460 και το 1640 από τους Τούρκους, το 1934 από πυρκαγιά και το 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Δείτε την ανάγλυφη εικόνα της Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας, που είναι φτιαγμένη από κερί, αρώματα και μαστίχα και θεωρείται ένα από τα τέσσερα έργα του ευαγγελιστή Λουκά. Η εκκλησία έχει σημαντικές τοιχογραφίες του 1600, χειρόγραφα, Ευαγγέλια και λειψανοθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.