Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΩ ΜΠΑΓΙΣ ...

«Η ε/κ διοίκηση έχει παίξει το ρόλο του ''Δούρειου Ίππου'' κάποιων χωρών, που είναι ενάντιες στην ενταξιακή πορεία της Το...


«Η ε/κ διοίκηση έχει παίξει το ρόλο του ''Δούρειου Ίππου'' κάποιων χωρών, που είναι ενάντιες στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε και τώρα το ίδιο κάνει και το Ισραήλ. Χρησιμοποιεί ως ''δούρειο ίππο'' τους Ε/κ», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για την Ε.Ε., Εγκεμέν Μπαγίς, στο τουρκικό κανάλι 24, ενώ επανέλαβε ότι «αν (οι Ε/κ) δεν σταματήσουν τις ενέργειές τους, η Τουρκία θα συνεχίσει να αντιδρά»


Σχετικά με τις εξελίξεις στη Μεσόγειο δήλωσε ότι οι έρευνες της ε/κ πλευράς για φυσικό αέριο αποσκοπούν στο να επηρεάσουν την έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία. «Η ε/κ πλευρά θέλει να πλήξει την ηρεμία στην περιοχή. Λένε ότι θα μοιραστούμε τις πηγές (ενέργειας) με την τουρκική πλευρά. Ποιο θα είναι αυτό το μερίδιο;».

Υπενθυμίζοντας δε ότι οι Ε/κ κατέχουν 6 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναρωτήθηκε πόσες από αυτές έδωσαν τους Τουρκοκύπριους. «Οι Ευρωπαίοι έχουν προσέξει αυτή την κακομαθημένη συμπεριφορά. Η ε/κ διοίκηση κάθε φορά πριν δημοσιευτεί η έκθεση προόδου προβαίνουν σε κάθε είδους νούμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή κυπριακή προεδρία το 2012, ο Μπαγίς δήλωσε ότι οι σχέσεις της Τουρκίας θα ανασταλλούν. «Με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο θα συνεχίσουμε τις σχέσεις μας. Αλλά δεν πρόκειται να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με την προεδρία μίας χώρας που δεν αναγνωρίζουμε», είπε. Τόνισε δε ότι «δεν μπορεί να γίνει λόγος για πάγωμα, αφού δεν υπάρχει καμία σχέση με την ελληνοκυπριακή διοίκηση. Και δεν θα υπάρξει όσο συνεχίζουν με το πνεύμα αυτό».

www.sigmalive.com

1 σχόλιο

  1. Ο Μπαγις πριν τους ψηλοτσαμπουκαδες του καλο θαταν ναρριχνε καμμια ματια στον καθρεφτη, η μουρη του κανει μπαμ οτι ειναι Αρμενιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.