Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ Ο ΚΟΥΡΔΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΟΥΡΑΤ ΚΑΡΑΓΙΛΑΝ

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το τελευταίο εικοσιτετράωρο για την τύχη του ηγετικού...

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το τελευταίο εικοσιτετράωρο για την τύχη του ηγετικού στελέχους του ΡΚΚ, Μουράτ Καράγιλαν. Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο ότι ο Μουράτ Καράγιλαν συνελήφθη στο Ιράν, με... Τούρκους υπουργούς να κάνουν σιβυλλικές δηλώσεις γύρω από το θέμα, γεγονός που ενέτεινε τη φημολογία ότι κάτι περίεργο συμβαίνει γύρω από το θέμα.

Μετά τη σύλληψη και φυλάκιση του ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν από τις τουρκικές αρχές, ο Μουράτ Καράγιλαν αναδείχθηκε τρόπον τινά σε «τοποτηρητή» του, κατορθώνοντας τόσο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ διάφορων ομάδων μέσα στην κουρδική οργάνωση όσο και να αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ του φυλακισμένου στο Ιμραλί Κούρδου ηγέτη και των ανταρτών εντός της Τουρκίας και το Βόρειο Ιράκ.

Η πληροφορία της σύλληψης του Καράγιλαν στο Ιράν μεταδόθηκε από την εφημερίδα Yeni Safak και λίγο αργότερα η κρατική τηλεόραση TRT μετέδωσε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς επιβεβαιώνει την είδηση. Ο ίδιος ο Αρίντς ωστόσο με γραπτή δήλωσή του έσπευσε να διαψεύσει ότι επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Καράγιλαν και ότι κακώς του αποδόθηκαν οι σχετικές δηλώσεις.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν ήταν διφορούμενος στην τοποθέτησή του δηλώνοντας ότι «θα το ανακοινώσουμε εν καιρώ», χωρίς να διαψεύδει με αυτό τον τρόπο τα περί σύλληψης.

Αλλά και ο υπουργός Αμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, δεν διέψευσε ευθέως και ξεκάθαρα την πληροφορία, σχολιάζοντας απλώς ότι «δεν πρέπει να δίνουμε βάση (στην είδηση) προτού ανακοινωθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».(fimotro)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΙΜΗ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ...!!! ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΗΣΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.