Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΡΓΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ: ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΖΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Την αδιέξοδη κατάσταση που έχει οδηγηθεί η Ηγουμενίτσα και η Θεσπρωτία, από την παραμονή εκατοντάδων λαθρομεταναστών κοντά στο λιμάνι, διαπί...

Την αδιέξοδη κατάσταση που έχει οδηγηθεί η Ηγουμενίτσα και η Θεσπρωτία, από την παραμονή εκατοντάδων λαθρομεταναστών κοντά στο λιμάνι, διαπίστωσε χθες και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να «πείσει» το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να πάρουν άμεσα μέτρα για να μεταφερθούν οι μετανάστες σε οργανωμένους χώρους υποδοχής, μακριά όμως από το λιμάνι και την Ηγουμενίτσα.
Ο κ. Καχριμάνης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θ. Πιτούλη, συναντήθηκε με κατοίκους, λιμενικούς και τους «Γιατρούς του Κόσμου» που τις τελευταίες ημέρες παρέχουν ιατρικές φροντίδες στους μετανάστες, ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με το δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Γ. Κάτσινο.
Από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη προκύπτει ότι η κατάσταση οξύνεται καθημερινά και θα χειροτερεύσει τους επόμενους μήνες καθώς συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών, οι οποίοι ζουν σε άθλιες συνθήκες. Το νέο πρόβλημα που προστίθεται τώρα είναι ο κίνδυνος να πληγεί τουριστικά η Θεσπρωτία από την ανεξέλεγκτη παρουσία των μεταναστών. «Η Θεσπρωτία δεν μπορεί πλέον να σηκώσει άλλο το βάρος τους. Οι υπηρεσίες έχουν καταπονηθεί από τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για την προστασία των κατοίκων και για την αποτροπή εισόδου τους στο Λιμάνι. Οι οδηγοί φορτηγών και λεωφορείων σε καθημερινή σχεδόν βάση γίνονται αποδέκτες επιθέσεων από μετανάστες», ήταν ορισμένες από τις διαπιστώσεις που έκανε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.

proinoslogos.gr

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.