Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟ ΜΩΡΗΑ Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ

...  ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ  Ο Γεώργιος Φλέσσας (1788-1825), ο Παπαφλέσσας ή Γρηγόριος Δικαίος, με εντολή...

... 
ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ 

Ο Γεώργιος Φλέσσας (1788-1825), ο Παπαφλέσσας ή Γρηγόριος Δικαίος, με εντολή της Φιλικής Εταιρείας φέυγει από την Κωνσταντινούπολη όπου λίγο καιρό πρίν είχε χειροτονηθεί Αρχιμανδρίτης από τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε' και φτάνει στον Μωρηά με εντολή την προπαρασκευή του Επαναστατικού Αγώνα, την ίδια περίοδο που ο Υψηλάντης ξεκινούσε ένοπλο αγώνα κατά των τούρκων στην Μολδοβλαχία. Σαν σήμερα ο Παπαφλέσσας το 1821 πατάει στην Πελοπόνησσο και ΠΥΡΠΟΛΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ.


Με πυρωμένη την ψυχή ο Παπαφλέσσας, οργανώνει, ξεσηκώνει και μεταλαμπαδεύει το όραμα της Απελευθέρωσης ενώ δεν διστάζει να χρησιμοποίησει και πονηρά τεχνάσματα για να επιτύχει τον Εθνικό του σκοπό.


Πέντε χρόνια μετά ο Αρχιμανδρίτης φωτιά περνάει στην Ελληνική αιωνιότητα, γράφοντας νέες Θερμοπύλες στο Μανιάκι, λίγα χιλιόμετρα από τον τόπο καταγωγής του (Πολιανή Μεσσηνίας), σε μιά μάχη προδομένη αλλά και με τέτοια έκβαση που ανάγκασε ακόμη και τον Ιμπραήμ να τον τιμήσει για την Αξιοσύνη και την Παληκαριά του.


ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ...

2 σχόλια

  1. Ο Παπαφλέσσας ήταν πρώτα Έλληνας και μετά ιερωμένος (αν αυτό λέει κάτι). Αιωνία του η μνήμη αυτού του νεώτερου "Λεωνίδα" και των ηρώων του Έθνους που έπεσαν στο Μανιάκι. Οι λέοντες πάντα ελάχιστοι. Τα ποντίκια αμέτρητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι φιλε, πολλα λεει. επειδη ακριβως ηταν πρωτα ελληνας δεν καταφερε ν'αγιασει.. ο κολοκοτρωνης ειπε πρωτα για την Πιστη. και ειχε δικιο. πρωτα ο Θεος μας και μετα η πατριδα μας γιατι χωρις το Θεο μας ΔΕΝ κανουμε για πουθενα. χωρις ευλογια δεν κανει να πρατουμε. φυσικα δεν αμφισβητω επουδενι τον ηρωισμο του Παπαφλεσσα. ειναι ηρωας Ελληναρας και απ'ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.