Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ"... Ματαιώθηκε επισήμως η τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Βασιλ...


ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ"...

Ματαιώθηκε επισήμως η τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Βασιλεύουσας, Αγία Σοφία, μετά από την συνεργασία του τουρκικού κράτους με τους εν Ελλάδι υποτακτικούς του. Ο Κρις Σπύρου, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας, δήλωσε ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη Λειτουργία μετά από την άρνηση και της τουρκικής πολιτείας και της ελληνικής, αλλά και με την έντονη δυσαρέσκεια του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, τονίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε τροχοπέδι, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στις ήδη φανερά βελτιωμένες σχέσεις ανάμεσα στους δυο λαούς. Αξίζει να σημειωθεί, ότι την προηγούμενη ημέρα της τελέσεως μέλη γκρίζων λύκων συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο της Αγίας Σοφίας εκτοξεύοντας ύβρεις και απειλές κατά των Ελλήνων προσκυνητών που θα παρευρίσκονταν στην μοναδική αυτή Λειτουργία. Όπως, δήλωσε και ο ίδιος ο Κρις Σπύρου: "Το θέμα δεν είναι να γίνει η Λειτουργία στα Κατεχόμενα εδάφη και στην Αγία Σοφία χωρίς τον Σταυρό στην κορυφή της, αλλά να σημειωθεί και να καταγραφεί μια πρώτη κίνηση επιστροφής στην ιστορική μνήμη".

9 σχόλια

  1. πολυ καλα εκαναν! Σε μια "μαγαρισμενη " εκκλησια ,που εχουν γινει καλλιστεια πορνων ,βιασμοι κλπ, δεν μπορουν καποιοι ανεγκεφαλοι να φερουν τον Χριστο εκει μεσα. Πρωτα πρεπει να εγκαινιαστει ξανα απο την αρχη , να καθαρισει ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΑΓΙΩ η μποχα , και μετα να τελεστει το ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ΕΚΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Εν τω μεταξύ κρύβονται άλλα συμφέροντα πίσω από τον "κύριο" Σπύρου.
    Και κάτι ακόμα... το μνημείο είναι χαρακτηρισμένο από την UNESCO, και δεν προορίζεται για χριστιανική λατρεία. Αν είναι έτσι, ας δώσουν και στους 12θεϊστές τον Παρθενώνα.
    Και τέλος, θα έπρεπε να ξέρουν οι ανίδεοι, ότι ο ναός δεν είναι αφιερωμένος στην Αγία Σοφία(πίστης, ψυχής και ελπίδας), αλλά στην "Του Θεού Σοφία" που στο Βυζάντιο εορταζόταν στις 23 Δεκεμβρίου και όχι στις 17 Σεπτεμβρίου.
    Think about it.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την αρχή το εγχείρημα μύριζε "αμερικανιά". Με τον τσαμπουκά θα έμπαινε να κάνει λειτουργία σ' ένα μουσείο, που βρίσκεται σε ξένη επικράτεια; Και τι θα έβγαινε απ' αυτό; Θα άλλαζαν οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ή θα ... παίρναμε την Πόλη;

    Το πολύ-πολύ να δημιουργούσε φασαρίες που θα ήταν εις βάρος των ολίγων Ελλήνων που έχουν απομείνει στην Πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΩΝ/ΛΗ(ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ)ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ KATAKTHTVN, ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΧΙΛΙΑ ΜΥΡΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ.

    Ή ΑΛΛΙΩΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ...ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: http://www.youtube.com/watch?v=KDTY3qgwfBQ&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. All of you are right, but freedom of religion is not probably part of the Turkish Constitution and should not be of Greece either. It should be an amendment if it’s true, that countries that they do not allow Greek churches in their homeland should be bound in creating any Mosques in Greece too, it’s only fair and plain level approach.Spyrou is not a Zionist is plain a good Greek-American.

    A Hellene like Spyrou living in the USA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάποια πράγματα μου προκαλούνε απορίες.
    Για ποιά άρνηση της ελληνικής πολιτείας μιλάει ο ο κ. Σπύρου;
    Τί περίμενε από την ελληνική πολιτεία η οποία δεν έχει καμία δικαιοδοσία επί της διαχείρισης της Αγίας Σοφίας;
    Να κυρήξει τον πόλεμο στην τουρκία σε περίπτωση που δεν επιτρεπότανε η λειτουργία;
    Εξάλλου είναι ο μόνος ο οποίος επέμενε πεισματικά να υποστηρίζει, ότι το θέμα δεν αφορούσε τις δύο χώρες και τις μεταξύ των διπλωματικές σχέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλα εκαναν οι τουρκοι και δεν αφησαν.
    Δικο τους μουσειο ειναι οτι θελουν μπορουν να το κανουν.
    Ας τα βλεπουν οι δικοι μας που αφηνουν ελευθερους τους ισλαμιστες στην Ελλαδα να κανουν οτι θελουν και οποτε το θελουν.
    ΟσεςΟρθοδοξες Εκκλησιες υπαρχουν στην Κωνσταντινουπολη,τοσα τζαμια να υπαρχουν και στην Ελλαδα.
    Η Ελλαδα ειναι Ορθοδοξη χωρα και σε οποιον αρεσει.
    Οσοι θελουν τζαμια να πανε στην σαουδικη αραβια που ειναι και ο χρηματοδοτης απανταχου των ισλαμιστων.

    ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο Κοσμας ο Αιτωλός το είπε:" μόνο ο βασιλεύς Ιωάννης θα ξαναλειτουργήσει η Αγια Σοφια....."
    Όταν θα έρθει η Πόλη στους Έλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.